Jump to content


Podmazivanje


banebg81

Recommended Posts

Pre svega moraš da budeš siguran treba li da plastični delovi klize ili je konstruktor predvideo određenu frikciju ili trenje među njima.

Plastični delovi se idealno podmazuju belom mašću za teleprintere i štampače. Pošto je nju teško nabaviti, dobra alternativa je beli vazelin.

Link to comment
Share on other sites

To je neka kugla, koristi se za menjaÄ za auto, pa je u jednom delu katastrofalno reÅ¡en spoj metala i plastike (plastika se brzo potroÅ¡i, pojede) a taj plastiÄni deo klizi jedan preko drugog i oba su plastiÄna i u svakom sluÄaju je bolje da ima Å¡to manje trenja.

Znam da nije baš za ovaj forum, ali sam viđao PLASTIČNE ZUPČANIKE u raznim uređajima, dekovima, mehanika na CD u i sl i sve je NEČIM PODMAZANO, pa me baš zanima ŠTA JE TO, jer znam da nije tovatna mast ili neka tako, nego baš neka specijalna za kontakte plastika - plastika i plastika metal

Hvala na odgovorima

pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Pogledao sam na brzinu kelco i itc, koliko vidim imaju varijante samo u spreju. Mislim da sam tu pastu kupio jedanput u zivotu i to iz nedis-a, ali se ne secam gde je zavrsila jer mi je retko kada trebala. :lol: U uredjajima uglavnom ima viska koju pokretni delovi sabiju u neki cosak. :thumbsup2 Ta kolicina, ako nije prljava, dovoljna je za podmazivanje postojeceg sklopa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...