Jump to content


misljenje harman kardon hd 710


l88ka

Recommended Posts

Imao sam i jedan i drugi.

Po zvuku su mi bili identiÄni (a to sugeriÅ¡e i njihov izgled), preskaÄu detalje bez blama, ali to nadoknaÄ‘uju živahnom i nikako dosadnom reprodukcijom i taj je plejer (ili plejeri) bio moj izbor u masi drugih iz budžet kategorije (Sony, Marantz, Pioneer, Yamaha, Technics) iz generacije '96./'97. godine.

Zanimljivo je da sam tek kasnije (kada ti ureÄ‘aji viÅ¡u nisu bili kod mene) na netu naÅ¡ao podatak da su u ta dva modela upotrebljeni razliÄiti DAC Äipovi, Å¡to se unekoliko kosi sa prethodnom opservacijom o zvuku.

Mehanizam u HD720 je neki Sanyo, ako se dobro sećam, a za HD710 zaboravio (mislim da se podaci još uvek mogu naći na H/K sajtu).

Moram da kažem da sam i na jednom i na drugom plejeru imao problema sa mehanizmom. Fioka za disk Äesto nije htela da se otvori do kraja i to je bilo u redu za s/h 720, dok nikako nije bilo u redu za nov 710. Sa novim 710 nije bilo problema sa Äitanjem diskova (originalnih, ili rezanih), dok je 720 Å¡tucao, ali je on tada već bio u zrelim godinama, odnosno zreo za servis.

EDIT: evo podataka o korišćenom DACu i transportu

http://www.marantzphilips.nl/the_comple ... er_list/#H

Link to comment
Share on other sites

AUDIO NOTE CD-1 Sony / Samsung SOH-A1;

AUDIO NOTE CD-2 KSS-210 / SOH-A1;

AUDIO NOTE CD-3 SOH-A1.

Kao Å¡to vidite taj transport u HD710 uopÅ¡te nije loÅ¡. Izlazi su raÄ‘eni u diskretnoj tehnici tj tranzistori umesto opampova. Za oÄuvan primerak vredi dati i stotinak evrića. Ovaj za 15 eur vidi u kakvom je stanju, ako je oÄuvan onda ga dobijaÅ¡ za bagatelu.

Link to comment
Share on other sites

Posedujem HD730 koji ima dupli diskretan izlaz i ne bi ga dao ispod 50 eur , iako mi ne treba.

Plejere iz te serije odlikuje malo tamniji zvuk sa zatvorenijim visokim tonovima ali i odlicna dinamika.

Imao sam problem sa vratancima koja se nisu zatvarala do kraja (trebao im je mali PUSH) ali sam cackanjem zupcanika koji namotava vratanca uspeo da resim problem. Mislim da je prezupcio ili sl.

Laser u HD730 je KSS-240 koji nije skup (mislim da je oko 20 - 30 Eur + - ), pa je lako moguce da u HD710 nadjes isti , sto investiciju cini jos pozitivnijom. Za konverziju je zaduzen Philips SAA-7350.

U kakvom god da je stanju (ako nije udaran bejzbolkom) vredi te pare.

Pozdrav :heat

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...