Jump to content


Bojkot “Future plus“


Ljuba

Recommended Posts

Samo da javim da i Hi-Files vise ne trazite na kioscima Future

Bojkot “Future plus“

14. septembar 2009. | 11:44 | Izvor: Beta

Beograd -- Članice Asocijacije medija saopštile su da od sutra neće davati novine distributeru "Futura plus" zato što im neplaćanjem ugrožava poslovanje.

Asocijacija je pozvala Vladu Srbije na zakonito uređenje tržista, a čitaoce da na drugim mestima kupe štampu. Saopštenje Asocijacije potpisali su: Novosti, Ringier, Color pres, Politika, Press, Adria Media, Dnevnik, Ekonomist i predsednik Upravnog odbora Asocijacije Veselin Simonović.

"Pošto pojedinačna nastojanja poslovodstava svih izdavača da naplate ogromna dugovanja nisu uspela, članice Asocijacije medija jednoglasno su odlučile da od 15. septembra ne isporučuju dnevne novine i magazine 'Futuri plus', navedeno je u saopštenju.

Asocijacija je pozvala Vladu Srbije da u okviru svojih nadležnosti, "a u cilju obezbeđenja slobode informisanja, preduzme hitne mere kako bi se ovaj značajan deo tržišta uredio na zakonit način".

Link to comment
Share on other sites

Ja radim u pravnon nasledniku nekadasnjeg Forum Holdunga, to je sada Magyar Szo, nasa je firma jos pre nekoliko meseci raskinula sve kontakte sa F+ iz gore pomenutih razloga... Izgleda da su druge firme mogle duze da ih kreditiraju...

Bojkot!

Prijave!

Sud!

Zatvor!

Link to comment
Share on other sites

evo najsvezijih informacija

"Danas": Deripaska kupio "Futuru"

23. septembar 2009. | 23:03 | Izvor: Danas

Beograd -- Ruska kompanija "Rus pečat", vlasništvo Olega Deripaske, kupila je distributersku kuću "Futura plus", saznaje list "Danas" iz dobro obaveštenih izvora.

Do kraja nedelje u Palati pravde biće overen kupoprodajni ugovor, kako bi se u što kraćem roku obavila dokapitalizacija i izmirile dospele obaveze "Future plus", odnosno deblokirao račun koji je trenutno za oko 200 miliona dinara "u crvenom", piše list.

Poseban pečat na ovaj kupoprodajni ugovor daće i sam Oleg Deripaska, koji u Beograd stiže u oktobru zajedno sa ruskim predsednikom Dimitrijem Medvedevim.

Link to comment
Share on other sites

"...Rusi brane, a Kinezi hrane."

Offtopic: Ameri kad te hrane, onda daju i šakom i kapom, ali će pre ili kasnije tražiti nešto zauzvrat. Ako ih naljutiš, onda ti se loše piše - po principu il' si s' njima, il' si protiv :cheers. Čini mi se da je pokojni Broz umeo da izvuče najbolje iz (od) njih... :o

Link to comment
Share on other sites

Offtopic:

Moguće da su i kinezi mada mislim da je bilo nešto oko onih Trumanovih jaja. A možda sam i pomešao.... Ne zamerite mi nisam se tad ni rodio. :D

Ma nisam ni ja :o. Ali otkako znam za izreku, provlače se Kinezi. Možda su u vreme nastanka bili aktuelni Ameri... :cheers

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...