Jump to content


FTA(Final Touch Audio)


ScepanBG

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Sapatnici hvala Vam svima na lepim recima!! 

Evo jos jednog linka ka poslednjem testu na web strani HiFi-Advice - ovog puta strujni kabl Elara.

https://www.hifi-advice.com/blog/review/cables-reviews/power-cable-reviews/final-touch-elara-power-cable/

FTA inace i preko bare u simbiozi sa Lampizatorom tj Lampizator North America pa ce biti uskoro nekih testova zajedno sa Lampi DACovima od strane nekih bas zahebanih likova iz branse ;-):D.

P.S. Izgleda da je I LAN kabl koji je Zoki odradio odlican/sjajan - prema prvim informacijama sa "terena"...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

FTA i dalje pravi ršum među proizvođačima Hi-End “žica”...

Citat sa jednog foruma gde se okupljaju vlasnici Hi-End sistema:

Here are some fascinating impressions from a customer of ours who uses the FTA USB and RCA interconnects. His system is housed in a fully dedicated, purpose engineered listening structure and is composed of a LampizatOr Pacific, Superkomputer, GM70 monos / Lamm ML2.2s and custom speakers and subs.

"By the way, the new USB cable is amazingly good, took one day to settle in but easily surpassed my Platinum Starlight cable. The SQ is quite dynamic and highly detailed with excellent spatial resolution although still not moving behind the front wall."

"OK, OK already. Yes, they're terrific and I have to have them. [FTA Ganymete interconnects] Combined with the FTA USB and the copper GM70s I'm floating on a stratospheric cloud!. My reference cables are the top end Anticables that were cryoed and burned in and were also treated with the new graphene product 2 months ago. Right out of the bag they were superior but now, with only about 10 or 12 hours on them they continue to astonish. They have what I would call "The Deep Look." That is, an ability to present hitherto unknown details present in the music in a completely relaxed, natural and "true to life " way. Absolutely grain free and tonally balanced from end to end of the audio spectrum. 
Whoever it is that's making these cables knows what they're doing and they've hit this one out of the ballpark!"

Čovek ne može da se načudi šta ga snašlo sa FTA kablovima, srećan k’o malo dete. Džaba mu kriogenizovani i grafenizovani, Callisto i Ganymede obrisaše pod sa njima.:lol:

Samo napred Zoki, neka se čuje za handmade from Serbia.:thumbsup2

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ljubaznošću gospodina Zorana kod mene su tri modela kablova za napajanje. Odlučio sam se da prvo isprobam jedan od kablova na cd plejeru koji je trenutno u ulozi transporta. O pomenutom plejeru ću više pisati u za to odgovarajućoj temi. 

Da se vratim na strujni kabl koji je trenutno u funkciji na pomenutoj poziciji. Probao sam i pre i imao veoma pozitivna iskustva sa dobrim strujnim kablovima. Ali ne ovakvo. Ovo je stvarno nešto neverovatno. FTA kabl je doneo novu dimenziju u sistem. Da li pre da pomenem izuzetan definisan bas, srednje i visoke koji su dobili na lepoti ili telo instrumenata koje se u potpunosti prikazuju u svojim pravim dimenzijama i atributima... Iskreno, potpuno sam oduševljen. 

Planiram da i na drugim pozicijama isprobam ove više nego odlične kablove pa ću se javiti da iznesem utiske:)

:listen:listen:listen

Link to comment
Share on other sites

Evo da se i ja upišem u temu sa jeftinom ulaznicom - kupio sam od druga člana foruma strujni Entry + i zakačio ga na Cyrus 8vs2 umesto Oehlbach Powercord C13. Malopre sam pisao utiske na PP pa ću samo da iskopiram i ovde.

Već na prvu se na FTA čuje utegnutiji bas i više energije u visokim - promena me podseća kao kada sam kupio spajkove za zvučnike po prvi put. Na malo detaljnije poređenje vidim da sa FTA može tu i tamo lepši eho note da se čuje, poneki življi i odsečniji ton, malo čistije, malo transparentnije ali jedno po jedno i nakupi se. Meni je lično najveći pomak što je bas baš jasno utegnutiji.

Sad sam vraćao Oehlbach i odmah se umulja malo zvuk a bas počne da ljulja nekontrolisanije. Npr. ne mogu jednako glasno da slušam sa njim kao sa FTA jer mi se pre javi zamor sluha. Vratim FTA ponovo i to je to, čistije i odsečnije pa bukvalno mogu i malo glasnije da slušam bez zamora. 

Da sam ranije znao da i ovako jeftine ulaznice donose uživanciju, ranije bih se učlanio. :) A inače mi nije prvi kontakt sa FTA. Bila je kod mene na pozajmici neka rana verzija ovog USB Callisto zajedno sa Chordom Qute HD (veliko hvala kolezi RingerRaja na tome još jednom)... i tada sam prvi put lično čuo da ni kod digitalnog kabla nije svejedno. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...