Jump to content


FTA(Final Touch Audio)


ScepanBG

Recommended Posts

Kako nisu bitni? Nevezano da li je kuca/stan/vikendica/bunker/prikolica za stanovanja da bi postigao max kvalitet moras obezbediti isti kvalitet strujnih kablova od bandere do uredjaja. Jesi gledao klip "Grcki klub audiofila"?

Kakvi bre utikaci i prekidaci pre 40god... ne zezaj... strujni ti utice na zvuk? Onda, kvalitetne prekidace/utikace od 70-80e/komad min i neke hifi produzne kablove. Moras pokriti ceo lanac prenosa struje.

Cuo si izreku kanalc je jak koliko i njegova najslabija karika.

U suprotnom kako da uzmemo za ozbiljno da posle nekoliko desetina metara neaudiofilskih kablova i utikaca, 1-2m kvalitetnijeg kabla pravi razliku?

Zezao sam se. :) A gledao sam klip i ne zelim toliko da obolim... Verujem da utice, ali da je vredno truda za sistem od 1500e cisto sumnjam. Uzecu i strujnu letvu svakako i to bi bilo to sto se struje tice. :)

Link to comment
Share on other sites

Mozes ti da pokusas filozofski da se opravdas i da tvrdis da se Sunce i Mesec vrte oko Zemlje ali je jasno da je protok struje ka uredjaju i shodno tome to je zadnji metar strujnog puta.

Cak i da je kao u tvom svetu, to prvi metar... opet ne znaci nista dok ceo put nije istog kvaliteta.

Link to comment
Share on other sites

Mozes ti da pokusas filozofski da se opravdas i da tvrdis da se Sunce i Mesec vrte oko Zemlje ali je jasno da je protok struje ka uredjaju i shodno tome to je zadnji metar strujnog puta.

Cak i da je kao u tvom svetu, to prvi metar... opet ne znaci nista dok ceo put nije istog kvaliteta.

Dete, obrati paznju na tok elektrona, a ne na tok koji ti stoji u racunu za struju . . .

Link to comment
Share on other sites

Š’a? Nema šale sa strujom! To je u Srbiji konstantnih 230V, 50Hz ;)

:cheers

Naravno da nema Å¡ale sa mnom, ja sam ozbiljan Äovek. :nono

Btw, ja sam povezan direktno sa TE Drmno u Kostolcu, posle silnih eksperimenata, zakljuÄio sam, da oni distribuiraju najkvalitetniju DC, sa najmanje prljavÅ¡tine. Tako da se to baÅ¡ oseti u mom hi-res sistemu. :D

Link to comment
Share on other sites

Vlajo uziva, :listen ali ima neko ko to zna

Pre neki dani,tri razlicita interkonekta su bila probana u dosta skupom sistemu i nisu uspela

da mu malo otvore zvuk,koliko je vlasnik zeleo,

Poredjeni su sa Kimber Select KS1011 i Kimber Select KS1111

:cheers

OK. Posteno.

Neki slepi test bi bio zanimljiv,ne znam da li je to praksa kod proizvodjaca kablova ?

Link to comment
Share on other sites

Zoran je bio vrlo ljubazan i dobro raspoložen i poslao mi je, poÄetkom meseca, jedan interkonekt. To je isti kao Vlajov, hibrid modela "Route 66" i "Blue Bird", samo sa sivim bužirom, ima slika istog kabla koju je postavio Vlajo sa crnim bužirom. Odmah sam mu dao ime - "66 Birds" :) .

Kad sam ga probao pokvario mi je zvuk sistema. Zvuk napadan, kao da je boostovan na svim frekvencijama (to mi je bilo najÄudnije, nisu samo visoke frekvencije Å¡trÄale), kao da je ukljuÄen ekvilajzer sa setovanjem na nekakav pop/rock, a nije ukljuÄen. OÅ¡tar, napadan zvuk. Zoran mi je joÅ¡ ranije rekao da kablu treba par dana da se usvira i da će zvuk da se smiri do neke mere gde nema dalje, i to je to, dobijeni zvuk ili odgovara ili ne. Da bih izbegao zamku kod usviravanja, gde ljudi sluÅ¡aju (novi ureÄ‘aj, zvuÄnik, kabl...) neko vreme i za vreme tog perioda se mozak privikne na novi zvuk, i posle toga Äovek zakljuÄi da je ostvaren zvuÄni dobitak, smislio sam da uradim neÅ¡to drugaÄije.

"66 Birds" nisam uopÅ¡te sluÅ¡ao prikljuÄenog u sistem 7 dana. Spajao sam ga da radi kad nisam u stanu, od ujutru dok ne doÄ‘em sa posla, i popodne i uveÄe kad nisam u stanu, tako Å¡to je bio izmeÄ‘u Lampucere i pojaÄala a na PC-ju sam pustao muziku preko foobara, znaÄi, onako na prazno, Äisto da ide signal, pojaÄalo smanjeno na minimum. Kad sam hteo da sluÅ¡am muziku, menjao sam kablove i stavljao Mogami. Jeste malo smorno, ali nije straÅ¡no. Uglavnom, već 5-6 dana mi sistem radi sa novim kablom. Nema viÅ¡e oÅ¡trine, muzike je prijatna za sluÅ¡anje. Zvuk se neverovatno smirio u odnosu na poÄetni, ozbiljno nisam verovao da je to moguće, veliki sam skeptik (bio) Å¡to se tiÄe tih kablova (pogotovo stvar vezana za usviravanje kablova... :heat ). Kako sad sve radi stvarno sam zadovoljan. Uostalom, ne bih ga ostavio u sistemu da nisam zadovoljan.

PotroÅ¡io sam i nekih sat vremena na direktno poreÄ‘enje sa istim pesmama Mogami vs. 66 Birds i zakljuÄak je sledeći: FTA kabl je detaljniji, otvoreniji, bass je utegnutiji. Mislim da je FTA transparentiji kabl od Mogamija i da je zvuk koji sad Äujem - zvuk mog sistema kakav ustvari jeste. One mane sistema koje sam i ranije naslućivao su mi jasnije i sad sam dobio potvrdu Å¡ta bi trebalo da se menja, kad se budu stekli uslovi za menjanje. Mogami je jedan vrlo dobar kabl i ladno bih mogao da živim sa njim, ali ovaj "66 Birds" je jednostavno neutralniji, ne drastiÄno ali dovoljno jasno Äujno. Dobar snimak nekog Jazz Tria je dobar za uporedni test, na primer.

Dužan sam da kažem onima koji ovo Äitaju da sam ovaj "66 Birds" interkonekt dobio na poklon i da me niÅ¡ta ne koÅ¡ta. Ja sam Zoranu odmah rekao preko PP da ću biti slobodan da mu kabl vratim ako mi ne legne u sistem jer neću da držim u fioci neÅ¡to Å¡to ne koristim. Zoran mi je na to jasno rekao da slobodno napiÅ¡em kako mi se sviÄ‘a i da nije nikakav problem ako mi se kabl ne uklopi ili ne sviÄ‘a i da bez obzira na rezultat napiÅ¡em svoje utiske. Mislim da je to stvarno fer od njega a ja mogu da kažem da sam ispoÅ¡tovao to i da sam iskreno preneo sve Å¡to sam zakljuÄio o kablu. Nije meni bio problem da ovde napiÅ¡em da mi kabl ne odgovara i da ga vratim u FTA da mi se nije svideo (Zoran mi je dao slobodu da to svakako uradim i ako ne budem zadovoljan), meÄ‘utim, desilo se suprotno, kabl je stvarno dobro legao i ostaje u sistemu. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Neka, fala :D , ne bi ja u klubove.

Ja, valjda, ne umem kratko i koncizno da opiÅ¡em neÅ¡to. Ajde da skratim: mislim da Å¡to se tiÄe kablova ovo Å¡to FTA nudi, da se kabl proba, bez obaveze za kupovinom, treba ceniti. Po meni, ulogu kablova ne treba precenjivati ali razlike definitivno postoje i u to sam se jasno uverio, pa kad postoji mogućnost da se proba i odluÄi, onda treba probati.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...