Jump to content


EXPOSURE


ozzy

Recommended Posts

  • 9 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

    Pre desetak dana postao sam vlasnik Exposure 3010S2D integralnog pojačala i zaljubio se u zvuk. Rekao bih na verovatno neko duže vreme. U međuvremenu je pristigao i CD iz iste serije tako da je sada uživanje upotpunjeno. Jedino tuner fali. Slušao sam ga na B&W CDm7SE, KEF LS 50Meta... TDL RTL3.. Monitor Audio Silver 100 i najviše mi se dopada kako zvuči na "sliveru" mada i tu imam zamerke na same kutije...  Naime malo mi je svetliji i oštriji visoki (dok je na LS50 povučeniji ali mi se ne dopada srednji... Sve u svemu više leži silver od LS50 ali bih ja nešto bolje. Ima li iskusnih koji su slušali neke zanimljive kutije sa ovim ampom i CD-om? Ne zanimaju me teorije već konkretno da je neko poslušao ili imao u sistemu ovaj amp i određeni zvučnik koji ima prirodniju boju zvuka gde instrumenti zvuče realnije nego na silveru 100 a da imaju dovoljno brz odziv basa to jest da se kontrabas čuje kao kontrabas... da se bubanj čuje konkretno... da ima onaj tvrdi udarac doboša ni više ni manje od tog zvuka a da visoki imaju definiciju, da nisu zatupljeni a opet da ne sikću.. da boja zvuka bude prirodna.. što prirodnija i tako dalje i tako dalje. Sva iskustva dobrodošla... Preferiram engleske kutije jer mi one nekako najviše leže mada može i nešto drugo što bi lepo leglo...

 

  

Link to comment
Share on other sites

Ako imaš mogućnosti poslušaj ATC zvučnike zavisno od veličine prostorije i finansijskih mogućnosti. Meni se sa 3010S2D svideo ATC SCM11, sledeći model SCM19 nisam slušao jer je bio izvan mojih finansijskih mogućnosti.

Sve ovo pod uslovom da voliš zvuk "zatvorenih" kutija. Pozdrav



Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

17 sati ranije, dule75 said:

...da imaju dovoljno brz odziv basa to jest da se kontrabas čuje kao kontrabas... da se bubanj čuje konkretno... da ima onaj tvrdi udarac doboša ni više ni manje od tog zvuka a da visoki imaju definiciju, da nisu zatupljeni a opet da ne sikću.. da boja zvuka bude prirodna.. što prirodnija i tako dalje i tako dalje. Sva iskustva dobrodošla...

E sa ovom zadnjom rečenicom će se baš usrećiš, pogotovo u kontekstu prirodnosti.

Da ti čika Father kaže, to u audiofiliji ne postoji. Svako čuje prirodnost na svoj način uz preference prema "začinima". Ako već imaš pojam prirodnog zvuka, onda "use i u svoje kljuse". Ako uspeš da poslušaš kod sebe u slušaonici bar 1/3 predloženog ti si srećan čovek i smatraj da si imao širok izbor u potrazi za svojom referencom prirodnog.

Svaki zvučnik koji se čuje van sopstvene slušaonice predstavlja veliku zagonetku kako će se ponašati u tvom slušnom okruženju.

Link to comment
Share on other sites

     Na primer TDL RTL 3 mi se jako dopada u basu i malo manje u visokim tonovima ali mi se ne dopada srednji spektar. Zvuči dosta hladno za moj ukus i često smeta neprirodnost vokala kao i instrumenata koji se čuju u srednjem spektru dok ove iste kutije sa Regom elex zvuče mnogo lepše i imaju taj neki rock fazon koji mi se jako dopada, KEF LS50 Meta je jako blizu onome što mi odgovara ali mi isto srednji u kombinaciji sa 3010 nisu baš po meri jer zvuče zatvorenije od očekivanog i onda kao da se srednji meša sa mid basom pa vokali zvuče mnogo "debelo" što mi opet nije prirodno. Silver 100 mi je po svim parametrima kompletniji ali ima opet tu neku određenu hladnoću u zvuku mada ne uvek, što pripisujem i samim snimcima koji su možda izvorno takvi kakvi jesu. Silver deluje sa nekim numerama kao odlično uklapanje a onda natrči materijal gde mnogo vuče na hladnu stranu zvuka... Do duše kada je izvor sam Exposure CD tu je hladnoća manje izražena a kada se pušta sa Arcama ST60 izraženija je ta neusklađenost u zvuku kada natrči određena numera. Što se tiče kvaliteta i punoće zvuka po mom skromnom mišljenju Exposure CD daleko prevazilazi Arcama ST60. Arcam prema njemu deluje kao neka solidna sprava za preslušavanje materijala i ništa više od toga. Kada to isto pustiš na Exposure plejeru e onda tek počinje pravo uživanje podignuto na viši nivo. Nikako ne mogu da se otmem utisku kako često u vokalima jasno čujem rad svičerskog napajanja u Arcamu. Prosto se čuje i verovatno to ne može da se eliminiše... a šteta jer je Arcam jako praktičan i ima potencijala ali su ga baš zeznuli sa napajanjem od 5e. Tužno.

   Ako budem u prilici poslušaću i ATC ali teško da se može izvesti u ličnom okruženju pošto ne verujem da je neko baš toliko voljan da ustupi kutije na slušanje pa da mu ih vratiš čak i uz neku naknadu za petodnevni boravak kutija u kućnom sistemu :)

 

    Inače sistem radi u sobi od 22 kvadrata i više volim manje kutije, mada i podne mogu da uđu u obzir ako su bas drajveri do 6.5". Sve preko toga mi se ne uklapa u ukus zbog previše basa koji ume da ode van kontrole i da bude prenaglašen  što mi jako smeta. Do 6.5" za podne i 8" za bookshelf... to mi je neka referenca za prostor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Zdravo svima, 

Trenutno imam MA Gold 100 koje pogoni 2010S 
Bez da primećujem neku manu ovom setup-u, "svrbi" me kako li bi to sve sviralo sa 3010S2D.
Kako bi ste opisali, koja bi bila razlika između ova dva? Šta bi dobio/izgubio u zvuku? 

Izvor je HifiBerry Dac2HD.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
On 3. 11. 2023. at 8:46, Sonichammer said:

Prvi gramofon iz Exposure! 😍

Exposure turntable 360

9D2FE169-90B8-421B-B45F-09F10210A750.jpeg

71406325-BC27-4CBA-A516-D456576DA86D.jpeg

52000EBA-69E2-4A08-924D-810A64A21555.jpeg

F7CEA7E7-67A3-4134-8A43-70FC5B6D6B7F.jpeg

Vidi se iz aviona da je ovo napravila Rega za Exposure, ali to je potpuno okay, ne treba svako da izmišlja rupu na saksiji, pogotovo što izgleda da Exposure ima cilj da proširi ponudu sa gramofonima, a ne da izvodi neke egzibicije.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...