Jump to content


EXPOSURE


ozzy

Recommended Posts

Ostao sam dužan za sliku antirezonantih nogica (trenutno su kod mene 2 seta, planiram još 2):

 

post-30173-0-16640400-1430259471_thumb.j

 

Izvinjavam se Å¡to sam stavio sliku Marantza u Expo temi a ne sliku Exposure 3010S2, to je samo zato Å¡to se nogice manje vide kod Expoa jer ima Å¡iroku prednju ploÄu.

 

U svakom sluÄaju, ako bude otvorena posebna tema, neka moderatori splituju deo o nogicama. Moji prvi utisci: PREZADOVOLJAN!

Link to comment
Share on other sites

 

A sto se tice antivibracionih nogica one su "must have" kako su svi prisutni culi i kako se pokazalo na desetak jos boljih sistema na kojima smo ih slusali u zadnjih par meseci.Potpuno isti efekat imaju uvek,procisti se srednji i visoki spekter,ako je bilo dreke u srednjim nestane je,bas se ucvrsti(gde je bio jako muljav deluje da  nije toliko dubok,sto je varka),i po meni najvaznije scena se izdefinise savrseno i poraste drasticno.Poredjene su sa finite elemente i electrocompaniet slicnim proizvodima i daju identicne rezultate za drasticno manje para.Gde god smo ih slusali ostali su u sistemu uz ogromno zadovoljstvo vlasnika i zakljucak da sa ni jednom novom komponentom nisu dobili toliki napredak a price to value ratio je nepobediv.

 

 

 

Ja licno volim da saznam nesto vise o tehnickim resenjima i samoj primeni pre uporedne vrednosti, ne bih zeleo da ostanem uskracen da saznam nesto korisno iako ne bude pomena o ceni. Ukoliko budem hteo da saznam nesto o tome nacice se nacin. 

 

Nasao se nekako nacin da vec par dana experimentisem sa pomenutim antirezonantnim nogicama i moram reci da su zaista must have u mom sistemu. Upotrebnu vrednost prevazilaze u svakom pogledu i predstavljaju stvarno veliki upgrade i nagradu za dosadasnju svaku ugradjenu komponentu u sistemu koji je kao i svaki trpeo odredjene kompromise, odricanja i ogranicenja. Sada se u mom slucaju sredina "prosirila" i popunila do samih granica sa visokim, sa jedne strane, i donjim spektrom sa druge, gde se naslo cak sta vise jos detalja koji vise nemaju ni primesu dreke u smirenom i harmonicnom tonu. I da ne bih mnogo ke..ao jos cu samo reci da je scena ogromna i precizna.

 

Napominjem svima da, pre donosenja konacnog suda iako se vec posle prvog postavljanja lako uoci razlika, je vrlo bitno posvetiti izuzetnu paznju pri postavljanju i odabiru pozicije ovih nogica jer ce se u zavisnosti od toga da li je na pravom mestu drasticno uvecavati zadovoljstvo.  :D

 

Evo jos samo molba da se, kada Sima kao sto je najavio bude pokrenuo adekvatnu temu o pomenutim antirezonantnim nogicama, pisano prebaci i oslobodi ovde prostor za sta je i predvidjen.

 

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Da li je neko isprobao naimov NAC A5 zv. kabl na exposurima i kakva su iskustva?

 

Sudeci po informacijama sa inostranih foruma naim savetuje za svoja pojacala optimalnu duzinu od 5m, a 3.5m minimum. To je odprilike duzina koja obezbedjuje stabilnost izlaznog stepena kod njihovih uredjaja. Ima li informacija koliko je A5 kabl kompatibilan sa exposure pojacalima i koja je preporuka sto se tice duzine kabla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

U nedelju kod kolege SUROKVL-a bio clash Exposure 3010S2 vs 3010S2-D.

Prvo smo poredili samo pojaÄalo vs pojaÄalo (oba pojaÄala su bila povezana sa Hegel HD11 DAC-om tako da su uslovi bili jednaki), a zatim 3010S2 + 2010S2 DAC vs 3010S2-D sa svojim integrisanim DAC-om.

 

Moj utisak je da je ''stari'' 3010S2 za nijansu viÅ¡e ''into face'', rekao bih Äak ''drskiji'', a ''novi'' 3010S2-D mi je ostavio utisak kao da su želeli da ga malo ''umire'' pa zvuÄi ''audiofilskije''. ZvuÄni karakter je ostao prepoznatljiv. Dakle, opet su u pitanju nijanse. Meni se liÄno viÅ¡e svideo stari S2. To je valjda zato Å¡to je moj  :D.

Å alu na stranu, upravo taj zvuÄni karakter me je i opredelio za Expo prlikom izbora pojaÄala, pa me ta nova izbalansiranost  neće naterati na zamenu za novi model, ali da nemam stari rado bih kupio novi model.

 

Å to se tiÄe DAC-ova, obe kombinacije smo već imali priliku viÅ¡e puta da Äujemo, samo Å¡to su sada svirale jedna za drugom iste numere. Moram da priznam da je novi integrisani DAC odliÄno svirao. Neko je dobro primetio, da novi Expo u istom sistemu podseća na Hegel H100. Ko želi da izbegne kablove i uÅ¡tedi prostor, idealno reÅ¡enje. ''Staromodniji'' audiofili će po izgledu svakako viÅ¡e voleti ''full size'' komponentu. ZvuÄno, reklo bi se, novi integrisani DAC prati ''upeglaniji'' karakter nove maÅ¡ine. Exposure 2010S2 DAC ostaje svakako nezaobilazna preporuka za ljubitelje malo toplijeg (tamnijeg) zvuka. PoreÄ‘enje samih DAC-ova ne može da bude baÅ¡ objektivno jer integrisani DAC nema kablove. Expo je korišćen sa FTA digitalnim kablom BNC to Coax, pa je u tom smislu teÅ¡ko je potpuno objektivno porediti sa Hegelom HD11 jer je nužno bio drugi kabal.

Uostalom, nismo ni pretendovali da pravimo neki profi test već da se družimo, uživamo u muzici i poredimo uređaje.

 

Da napomenem, u svim varijantama transport je bio MacMini + M2Tech Evo USB to SPDif convertor.

 

Pobednik? Ne znam, nismo prebrojavali glasove, ja sam stekao utisak da je bilo 2:2 (poÅ¡to se Simin glas ne raÄuna  :D  ;) ).

Link to comment
Share on other sites

Sa  malim zakaÅ¡njenjem zbog raznih obaveza,  da zahvalim Aleksandar75, prvo zbog sažetog i odliÄnog teksta , kojim je pogodio suÅ¡tinu pomenutog zbivanja i onoga Å¡to smo Äuli. Drugo Å¡to je umesto mene obavio zadatak domaćina i napisao koju reÄ.Moram priznati da mu po prirodi stvari to ide bolje nego meni, tako da predlažem da ga izaberemo za PR-a svih budućih sesija! :thumbsup2

 

Å to se tiÄe opisa  sluÅ¡nih utisak nemam  da dodam niÅ¡ta Å¡to ne bi bilo ponavljanje istog na drugi naÄin.

 

Ono Å¡to bih napomenuo je da je i od Macminija do EVO USB-spdif konvertera, takoÄ‘e bio FTA , jedan od ona tri kastommejd USB kablića koje sam pomenuo na nekoj temi, a koje je Zoki napravio specijalno za ovu namenu i dao mi na testiranje(koje joÅ¡ traje usporenim tempom).TakoÄ‘e, strujni kablovi su bili Acrolink 4030 sa IEGO posrebrenim konektorima, i drugi komad, OYAIDE replika red koper Å¡uko i HI FI Tuning IEC utiÄnica. ZvuÄniÄki HI Diamond i QED Revelation, interkonekt standardno, moji pravljeni kablovi, Siltech žica+KLE ÄinÄevi i druga varijanta sa NEUTRiK Profi

Link to comment
Share on other sites

Bio danas i kratko ali pazljivo slusao novi model. Razlike u odnosu na standardni S2 su suptilne ali ocigledne a to se prvenstveno odnosi na srednji i visoki opseg koji kod novog modela zvuce ravnije i zatvorenije za razliku od predhodnog koji zvuci otvorenije i svetlije. Takodje novi model ima nesto mirniji karakter ali nikako ne na ustrb tradicionalnog ritma i tajminga po kojem je ova firma prepoznatljiva. U tom smislu vecini ce tzv 'fun factor' ipak vise biti na strani predhodne verzije koji nudi malo eksplicitniji zvucni karakter.

 

Sta je bolje? Ni jedan, tj. obe verzije su odlican izbor za one koji vole jednu ili drugu prezentaciju i tu stvar ukusa dolazi do izrazaja ali i karatkter ostalih komponenti u sistemu. Ko poseduje mirnije i zatvorenije zvucnike i kablove odabrace predhodni model i obrnuto ko poseduje svetlinu i nesto temperamentnije zvucnike i izvor odabrace novi D. Hi-diamnond kablovi mi se cine sasvim ok i dovoljno neutralni da ne uticu presudno na karakter elektronike. Strujni kablovi su bili fabricki.

 

Sve u svemu glavni pomak je u nekim fleksibilnostima koje do sad nismo mogli sresti u exposure uredjajima a sto se samog zvuka tice sto je i najbitnije ljudi ce ostati podeljeni izmedju dve prezentacije jednog odlicnog all round pojacala koje je vec godinama u  vrhu u svojoj cenovnoj klasi sto brojni grupni testovi i recenzije potvrdjuju. 

Link to comment
Share on other sites

Napajanje je ostalo isto kao i u predhodnoj verziji, ja tu ne vidim nikakve promene jer su karakteristike identicne. Kompletan izlazni stepen je iz predhodne verzije. Promene su samo u predpojacavackoj sekciji u odredjenim komponentama, sto je kao sto se vidi i cuje dovoljno za nesto drugaciji zvucni karakter.

Link to comment
Share on other sites

Napajanje je ostalo isto kao i u predhodnoj verziji, ja tu ne vidim nikakve promene jer su karakteristike identicne. Kompletan izlazni stepen je iz predhodne verzije. Promene su samo u predpojacavackoj sekciji u odredjenim komponentama, sto je kao sto se vidi i cuje dovoljno za nesto drugaciji zvucni karakter.

 

Serija "D" po recima konstruktora ima unapredjenu napajacku sekciju predpojacala kako u integrlcima 2010S2 i 3010S2 tako i u stand alone predpojacalu serije 3010S2. 

Link to comment
Share on other sites

Iz licnog iskustva upgrejdovanja predpojacala u par postepenih faza(sad vec do petostrukog napajanja) ubedjen sam da takav apgrejd na napajanju u  preamp delu mora da donese previ napredak i da to svakako nije ono sto se nekad naziva kozmeticka izmena , vec ono prava konstrukciona.Inace opet iz svog iskustva uz bolji preamp se dolazi do boljeg zvucnog apgrejda nego sa novim pojacalom snage.

Link to comment
Share on other sites

Serija "D" po recima konstruktora ima unapredjenu napajacku sekciju predpojacala kako u integrlcima 2010S2 i 3010S2 tako i u stand alone predpojacalu serije 3010S2. 

 

 

Predraze ja to ne nadjo nigde. U integralcima predpojacavacka sekcija se direktno napaja iz istog izvora kao i izlazni stepen. Oni nisu ni pipnuli celokupni izlazni stepen u integralcima(nit je bilo potrebe dakako). Stand alone predpojacala su vec druga prica jer se ona napajaju iz sopstvenog izvora, a i tu po teh, karakteristikama nema promena. Nek se oglase elektronicari jer ti i ja smo vise, do iskljucivo slusno-vizuelni tipovi, hahah

http://www.exposurehifi.com/reviews.html

http://www.exposurehifi.com/products/item/3010s2d-integrated-amplifier.html

 

Link to comment
Share on other sites

Neboj(s)a, pise lepo...

 

http://hifipig.com/exposure-3010s2-d-integrated-amplifier/

 

+ Rek'o mi Tonci. :)

 

Moram da priznam da je ovo jedini clanak na internetu gde sam to procitao pa makar bilo i ovako sturo u kratkoj recenici bez nekog ulazenja u konkretne podatke. Ovaj drugi fajl nemogu da otvorim. Ako je tako onda super ali me cudi toliko pasivan stav samog proizvodjaca prema ovako bitnoj mozda i najbitnijoj stavki sto se tice pojacavaca i koji nije izneo nikakve promene niti u teh. podacima niti je pomenuo ikakve promene u tom smislu.

Link to comment
Share on other sites

Aha, more samo navali, ma gluv je on odavno mislis da jos nesto cuje udarila mu lova u glavu   :D  :order

 

Inace nesme da dodje kod mene da cuje sta je zvucnik, da donese onaj triode co integralac al ne vredi vratijo bi se placuci znam sta ga muci :banana

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...