Jump to content


EXPOSURE


ozzy

Recommended Posts

Nema malo Naimitisa nego je priÄa identiÄna - ne koristiti low inductance/high capacitance kablove, posebno ne ekstreme tipa Kimber, Goertz, CAT5 i sliÄno. ZnaÄi odgovarajući kablovi su tipa NACA, takav je i Exposure kabl, paralelni razmaknuti vodovi. Ja doduÅ¡e koristim twisted pair Chord, dobio sam info iz Exposure da je to prihvatljiva alternativa. Sam Expo kabl je bagatela na Ebay a kao ultra cheap varijanta može se koristiti Cable Talk Talk 3.1, ionako su ga napravili bivÅ¡i Exposure zaposleni kao joÅ¡ jeftiniju alternativu Expo/Naim kablu. :(

Da da, tako sam i mislio.

Imam parÄence od 1,7 Cable talka talk 3.1, to ću da probam. Trenutno rade Supra Ply 3,4 i mislim da (ako se dobro sećam) si baÅ¡ ti

njih okarakterisao kao diskutabilnu opciju i to u Bass segmetnu gde imaÅ¡ lako razlivenost i nejasnu definiciju. (Ne znajući pritom da imaÅ¡ Expoa, sada je sve jasno, a Äudio sam se jer se radi o vrlo dobrom kabelu: to je low capacitance/low inductance kabl, a ovo drugo ne mora ali može da zvuÄi loÅ¡e na Expou). Ne znam kako će da igra DNM Reson, moj miljenik.

Nagovorio si me: ÄŒEKAM PREAMP.

Link to comment
Share on other sites

Thnx! Ja sam se nadao da neće ići preko 50 E, kad ono vidi vraga.

Taj prodavac prodaje i Linn kable, iste dužine, pa interkonekte Madrigal Lab.

Svi su oÄigledno Expo-compatible, da ne offtopikujem. InaÄe za ove interkonekte, pored moje zaludjenosti za iste koja

me je minula pre par godina, nikada nisam Äuo. Znam za Madrigal Proceed, jel to ista "manufaktura"?

Link to comment
Share on other sites

Thnx! Ja sam se nadao da neće ići preko 50 E, kad ono vidi vraga.

Taj prodavac prodaje i Linn kable, iste dužine, pa interkonekte Madrigal Lab.

Svi su oÄigledno Expo-compatible, da ne offtopikujem. InaÄe za ove interkonekte, pored moje zaludjenosti za iste koja

me je minula pre par godina, nikada nisam Äuo. Znam za Madrigal Proceed, jel to ista "manufaktura"?

Sam sebe da dopunim.

Madrigal audio laboratories nisu iz ove grupe kablova, ne pripadaju ovoj priÄi.

Oni su deo manufakture Mark Levinson, sada pod Harman Int. kapom.

Link to comment
Share on other sites

Ima li novosti?

Evo da odgovorim. ;) Ova tema se lepo poklopila sa onim Å¡to se kod mene dogaÄ‘alo u poslednje dve-tri nedelje. Naime, anubis je objavio informaciju da se po povoljnoj ceni prodaje jedan Exposure XXV a zatim mi je, na moju molbu, putem PP-a poslao detaljne podatke o prodavcu iz Engleske. Dok sam Äekao da se zavrÅ¡i procedura oko preuzimanja i isporuke mog primerka, ozzy je otvorio ovu temu i time dalje pojaÄao moje nestrpljenje da udomim spravu.

JuÄe sam preuzeo pojaÄalo i video da Englez nije slagao kad je rekao da je u dobrom stanju. PoÅ¡to je kod mene prethodno svirao NAD C352 normalno da je odmah palo poreÄ‘enje. Mislim da je NAD C352 dobro pojaÄalo koje pruža dosta za svoju cenu. PriliÄno je neosetljiv na izvor zvuka i karakteriÅ¡e ga ujednaÄenost u reprodukciji. Kada sam pustio Exposure XXV da svira dobio sam ritam, brzinu, udarac, detalje, bas i živost u odnosu na NAD. Ostatak sistema: CAL Delta/Alpha kao izvor i MA RS6 zvuÄnici. Uz pojaÄalo sam doplatio i Exposure kablove za zvuÄnike. Nisam mislio da će se ovaj Exposure dobro uklopiti sa MA RS6 zvuÄnicima ali ispalo je svakako daleko bolje nego Å¡to se moglo oÄekivati. Sistem je sada osetljiviji na vrstu izvora i mene je osvojio na prvu loptu. Konkretno, album Black od Metallice - lepo se Äuje da je zvuk komprimovan, stopljen i centriran a opet bolje udara nego sa starim pojaÄalom. Na Take Five sam dobio prirodniju Äinelu dok se onaj neprirodno izbaÄeni glas u pesmi Exit Music od Radiohead malo primirio i iskontrolisao. Malo zna da se razlije bas gitara kada je besno snimljena i kada se pusti glasnije ali mislim da je to do zvuÄnika. ZvuÄnike za sada nemam nameru da menjam jer i pored prethodno navedenog rade dobar posao, za moj ukus i uÅ¡i. Sad je potrebno neko vreme za finansijsku konsolidaciju pa ću možda posle ići u pravcu nekog Neat Motive 2 ili neÄeg sliÄnog koji bi i taj bas dodatno iskontrolisao. Ovo su utisci nakon kraćeg sluÅ¡anja, javiću se ako bude promena nakon nekog vremena.

Zahvaljujem anubisu na pruženim podacima o prodavcu, ozzyju na drugarskom pristupu i informacijama u celoj priÄi o Exposure ureÄ‘ajima, kako u ovoj temi tako i preko PP-a i Piratu na podgrevanju navijaÄkog raspoloženja i netrpeljivosti na relaciji Creek-Exposure.

post-2306-128510823261_thumb.jpg

post-2306-128510823279_thumb.jpg

post-2306-128510823292_thumb.jpg

post-2306-128510823303_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hooray !!! :lol: Hooray !!! ;) Hooray !!! ;)

Rano je u ovom trenutku priÄati velike priÄe o zvuku, ja sam siguran da si napravio pravi potez tj. izbor i da će vreme to i potvrditi. :lol:

Želim ti puno uživanja u novom pojaÄalu i sistemu i zahvaljujem ti se i javno na ukazanom poverenju. ;)

:D

P.S. ;) Pirate

Link to comment
Share on other sites

Zahvaljujem na radovanju, Äestitkama i lepim željama. :wave2

i naci prodavca koji hoce da salje u Srbiju

Ma kakvi Å¡alje u Srbiju, naÅ¡ Äovek mu doÅ¡ao na vrata, bavi se meÄ‘unarodnim transportom pa mu nije bilo teÅ¡ko. Mada, mora se reći da je Englez bio otvoren za saradnju u smislu da je hteo da se naÄ‘e sa njim bilo gde u Londonu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...