Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

Postoji li bolja sinergija izmedju neke druge dve firme u hi fi.Voleo bi cuti iskustva sa uredjajima ove dve firme.Za pocetak evo mojih.U poslednih 20g imao sam pozitivna iskustva sa sledecim uredjajima:

Linn Sondek lp12/itok

LInn Axis/basic+

LINN KAN zvucnici

LINN SARA zvucnici

LINN NUMERIK Dac

NAIM 22/120 pre/pow

NAIM 32/160 pre/pow

Naim SBL zvucnici

U raznim kombinacijama sa drugim uredjajima bilo sta od ovoga,nije bilo ni blizu dobro kao u kombinaciji linn/naim.U kompletu to sto cujem preko ovih uredjaja najslicnije mi je zvuku sa koncerata koje posecujem(slusam najvise jazz).Zato sam im toliko veran.Voleo bi cuti i pozitivna iskustva sa drugim uredjajima.

Link to comment
Share on other sites

Meni se Naim dopao na prvo slusanje, i jos uvek mi se dopada. Znam da je taj Linn/Naim pristup zvuku malo neortodoksan, kada se ne stavlja naglasak na boju, vec se radi i na tajmingu/ritmicnoj tacnosti zvuka, ali meni jako prija. Trenutno slusam CD 5X / Nait XS / FlatCap 2X (povezan na oba) i mnogo mi prija :beer.

Takodje, Neat kutije su meni definitivno u toj prici. Odlican match.

Linn nisam slusao, ali mi ni najmanje ne bi smetalo da mi neki Linn gramofon padne sa neba... :beer Stavise!

Link to comment
Share on other sites

Ajmo na ti(bio bi red jel da)!!!

Tvoj Naim cd-5x reprodukuje hdcd-ove,odnosno dekodira ih u "punom kvalitetu"...

kakva su tvoja iskustva sa hdcd naslovima i kvalitetom snimka na njima, cuveni "Fim" cak ima "super hdcd 24 bit" naslove...

Mislim da je steta sto mnoge kompanije nemaju hdcd dekodere u svojim inace odlicnim plejerima,jer naslova ima poprilicno.

Sta je sa sajtom

Link to comment
Share on other sites

Meni se Naim dopao na prvo slusanje, i jos uvek mi se dopada. Znam da je taj Linn/Naim pristup zvuku malo neortodoksan, kada se ne stavlja naglasak na boju, vec se radi i na tajmingu/ritmicnoj tacnosti zvuka, ali meni jako prija. Trenutno slusam CD 5X / Nait XS / FlatCap 2X (povezan na oba) i mnogo mi prija :bounce.

Takodje, Neat kutije su meni definitivno u toj prici. Odlican match.

Linn nisam slusao, ali mi ni najmanje ne bi smetalo da mi neki Linn gramofon padne sa neba... :D Stavise!

Tvoj sistem mi se cini odlicnim,narocito XS,citao sam hvalospev u poslednjem Hifi What.Narocito mi se svidja mogucnost da ostane preamp ukoliko pozelis upgrade sa nekim powerampom,planiram menjati svoj 32/160 za nesto novije i XS kao preamp mi je pao napamet,ali mi je secondhand 82 u toj ceni sa carinama i porezom,a resena mi je phono sekcija.

Sto se tice linn gramofona,moj Axis ce biti na prodaju radi povratka na Sondek,pa cu te obavestiti.Nije mi to prioritet,prvo Karik,preamp ili komplet,moracu prodati i 32/160 i sare do tad-sto ce reci protecice Dunavom jos vode do tad, ali eto bices obavesten prvi.Prvi si i reagovao na linn/naim republiku-smataj se osnivacem!Nije taj gramofon Sondek,ali je solidan gramofon ako ti lp nije main source.Ima odlicno napajanje u a klasi i odlican izgled.

Koristis li din ili Rca ulaze?Koje zvucnike koristis Neat ili... ?

pozdrav Sondek

ps.trebalo bi ovde i koja slicica,bice naravno

Link to comment
Share on other sites

Koristim DIN ulaze za CD-pojacalo, kao i DIN kablove za napajanje. Dodatni uredjaj je Sony PS3, koji ima cinceve ocajnog kvaliteta, ali kabl je sa druge strane terminisan nekim njihovim konektorom i ne moze da se menja. Zvucnicki NAC A5, kutije Neat Motive 2 :D.

Za pretpojacalo... uh... secondhand bi ja gledao NAC 52 :bounce .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Naim republikanci, zna li neko da li u Beogradu postoji Naim kombinacija NAC 282 i NAP 300, a da je vlasnik voljan da primi kurtoaznu posetu moje malenkosti s par CD-ova pod miskom? Uzgred, ne bih odbio da cujem ni SUPERNAIT, ako ima negde...

Link to comment
Share on other sites

Naim republikanci, zna li neko da li u Beogradu postoji Naim kombinacija NAC 282 i NAP 300, a da je vlasnik voljan da primi kurtoaznu posetu moje malenkosti s par CD-ova pod miskom? Uzgred, ne bih odbio da cujem ni SUPERNAIT, ako ima negde...

SN ti je vazda ukljuÄen u One Hi-fi salonu, samo mu menjaju zvuÄnike. :crno-na-belo

Link to comment
Share on other sites

Bio mi je danas SUPERNAIT u kraćoj "poseti". Kratak raport: analogni deo, tj. preamp i amp su fenomenalni, sin i ja smo se naježili od glave do pete viÅ¡e puta u toku sluÅ¡anja, a DAC deo je popio klasiÄan nokaut od mog SFCD1 u trećoj sekundi prve runde... DAC nije radio nikad do danas, a poÅ¡to je potpuno iskljuÄen kada na pojaÄalo nije prikljuÄen nikakav digitalni izvor, prvi signal je proÅ¡ao kroz njega tek danas, i to bi mogao da bude razlog, kao i to Å¡to smo kabl kojim smo povezali SB3 i DAC tek izvadili iz kutije... Tek, na dobrom sam putu da se i ja pridružim sekti, ono makar kao dopisni Älan :cheers

Link to comment
Share on other sites

SFCD1 je Sonic Frontier plejer koji je pre 10 godina kostao vise ondasnjih dolara nego sto danasnjih kosta ceo SNait ? :cheers Hmm... bas se pitam sto ti je zvucao bolje.

Uglavnom SNait je zloglasan po dugom vremenu usviravanja. Ako DAC nije koriscen, moguce da i njemu treba malo... Takodje, taj DAC se napaja iz predpojacala, pa ako dodas bolje napajanje za pretpojacalo i DAC ce jos bolje da prosvira... Za SNait je prava merka Hi-Cap, mada je svako dobro...

Na kraju nece biti nemoguce da SNait DAC ipak prosvira bolje. Ipak, vecina Naim-ovaca taj DAC gleda kao bonus u odlicnom integralnom pojacalu, a ne kao osnovni motiv za kupovinu.

Link to comment
Share on other sites

Potpuno laicko pitanje: da li je neko slusao kombo NAC 122x i NAP 150x. Deluju vrlo interesantno pa me interesuje neko vase misljenje...

Pozdrav;

G.

Imas u BM-u kompletan Naim sistem, preostao, pretpostavljam, iz neke trampe, koji se sastoji od NAC-112x, NAP-150x, Flat Cap 2x i CD-5x CD Playera, sve to za 3700e, mislim da nece biti nikakav problem da dogovoris neko slusanje.

Link to comment
Share on other sites

Taj sistem bi trebao ici malo nize... s'bozirom da su to sve vec EOL sprave... Mislim na to CD5X/122X/150X.

Cisto uputno... za NAP 300 je mozda ipak bolji par bar NAC 252. Ljudi pricaju da je NAP 300 toliko dobro pojacalo da ni NAC 552 nije preterano uzeti za njega.

Moguće da je cena prejaka za pomenuti sistem, nisam komentarisao jer nemam pojma u kakvom su stanju sprave, niti znam Å¡ta je realna cena za njih. A Å¡to se tiÄe NAC 252, znam, "i tata bi sine", ali je cena ipak limitirajući faktor, treba mu Super-CAP da bi radio... Nikako ne mogu da svarim tu NAIM filozoju oko eksternih napajanja, i Äinjenicu da prodaju predimenzionisani toroidni trafo ili dva u kutiji (priliÄno neuglednoj i ružnoj) sa joÅ¡ neÅ¡to komponenata unutra, ukljuÄujući i LM317, za ozbiljne, da ne kažem, uvredljivo velike pare... Izrada toroidnih trafoa je odavno savladana, a nema nekih tajni ili breakthrough otkrića ni kod linearnih napajanja, Walter Jung je to davno "sažvakao" i postoji gomila ureÄ‘aja koji koriste principe njegovog "Super Regulatora", kao i DIY reÅ¡enja na ovu temu. Pre bih se otvorio za neko "no nonsense" reÅ¡enje kao Å¡to je neko od onih koje nudi gore pomenuti Teddy Pardo...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...