Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

Nemoj tako, to ti je Naim-ovih 20 W, to je skoro kao Lebenovih 18 W, znači kao 68 000 W od Devialet-a, ICEPower-a, Hypex-a, Purifi-ja, pa čak i Boulder-a, Gryphon-a... Čak i da stignu tih 20 W, nemaju taj PRAT (probati potražiti značenje u online rečniku)...

I to što nema inovacija znači da je zvuk "zreo" kao šljiva za rakiju :ph34r:.

Link to comment
Share on other sites

53 minuta ranije, Delija said:

E ako je to govance sa 2x 20W "sasvim sigurno bolje" - alal ti ćufte na sektasenju 🙃

I to dok slusas E.A.R., a Naim ni na vidiku :P

 

BTW, taj Naim je jedna od najvecih ako ne i najveca prevara u hifi. Da bi svirao kako Bog zapoveda treba da puknes bar 50k+ evra na 17+ kutija. Da ne pominjemo da decenijama mlate praznu slamu i nemaju bukvalno nijednu inovaciju.

Nemoj samo ti puno da se sekiras... i rewiever u sterephille koji koliko znam jedino postujes je rekao da je zvucno taj mali naim stigao njegov krell komplet, naravno daleko ispod mogucnosti krell da potera iole zahtevan zvucnik i bez necega sto snazan amp daje.

Naravno da tih 20w nije za koriscenje sa zatevnim zvucnicima. Bas kao sto nisu i neki lampasi od 7-10w pa kostaju citavo bogatstvo. Prikacen na vrlo efikasan zvucnik daje vrlo lep zvuk.

Stari naim je dosta korektno stavio za to budzet pojacalo cenu od 250funti, mada i to tada nije bilo malo. Ovo danas jeste bezobrazluk i imao sam potrebu da kazem da to nije OK, ali nije to vise ista firma ni vlasnicki, niti istih stavova. Upravo pre svega po tome sto u vise budzet modelima ne daje svoj max, a nekad jeste vodila o tome racuna.

Moram jos nesto reci... To sto uredjaj koji ima neku istorijsku potvdu i velik broj poklonika nazivate "prdavcem" ili "govancem" mislim da govori i o kucnom vaspitanju, ipak ste na nekoj temi gde ljudi recimo da postuju neke uredjaje koji su u naslovu. Mslm ne sporim da ne mora da vam se nesto svidi, ali malo kulture na forumu nebi lose došlo. Jbg ukinuce farmu, pa da ne budemo sledeci na tapetu 🙂

Sto se tice EAR, dobro je.Hvala na pitanju. Vrlo rado ga u letnjem periodu zamenim sa Naim 160 boltdown ...vec sam par puta oglasio potraznju na forumu.

Link to comment
Share on other sites

Nisam slušao Devialet. Prema iskustvima drugih kojima verujem vrhunske sprave koje kada se upare sa odgovarajućim izvorom i zvučnicima odlično reprodukuju muzički materijal.

Naim sam imao prilike da slušam u više navrata. Odlična, kvalitetna elektronika. Njihov nDAC je posebno dobar, ozbiljan i veoma muzikalan uređaj. Naim svira odlično sa zvučnicima više proizvođača. Sve ukupno muzikalniji uređaji od mnogih. Za one je koji prvenstveno vole muziku a nisu im fetiš tehničke sprave ili da se prave važni pred drugima.

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, sondek said:

i rewiever u sterephille koji koliko znam jedino postujes je rekao da je zvucno taj mali naim stigao njegov krell komplet, naravno daleko ispod mogucnosti krell da potera iole zahtevan zvucnik i bez necega sto snazan amp daje.

Jel vidis onu belu Ladu?

E imam istog takvog Fiću, samo zutog.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, nkrgovic said:

 Majko moja, vi ste se zapalili tri strane na temu da li limited edition uredjaj ima realnu cenu.....

 Sledeci put, ako nemate sta da radite, izadjite lepo prosetajte. Sinoc bilo bas lepo vece za setnju. Na korzo pa protegnete malo noge, lepo u drustvu.... valja se.

Bio juče sa drugarima...prošetali gazelom, pa na brankov most...lepo vreme, dobra atmosfera...

Link to comment
Share on other sites

Gre'ota uz nait ne slusati gramofon. Nait 1-3 su imali potpuno iste phono sekcije kao i njihova najbolja predpojacala. To je zapravo i bio smisao naita, da se ima potpuno isti zvuk sa manje zahtevnim zvucnicima kao i sa njihovim skupljim uredjajima. Sto se impedanse i osetljivosti oni su sasvim solidno radili sa 4ohm kutijama i 86db. Na quad esl sajtu bas navode da se bolje drzi od quad 405 po tom pitanju. Imao sam Nait3 i to je bez problema radilo sa Linn Sara, ocekivao sam ozbiljan pad zvuka nakon 32/160 medjutim nije se desio. U tome i jeste promena filozofije firme u odnosu na Verekerov period do 2000. Danasnja budzet pojacala mnogo losije rade od njihove vise klase...i zato retko ko ostaje na duge staze vec odlazi na česte apgrejde.

Link to comment
Share on other sites

Gledam ove fotografije i one što sam postavio ranije serija 300. Meni privlačnije deluje ovaj jubilarni. Onaj set iz serije 300 nije mi nekako spojiv sa naim-om, previše je uglađen, moderan, prati ili bar pokušava da prati moderne trendove. Displeji na sve strane, fensi potenciometri...

 

Nait50_png.png

Nait50_face_haut.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...