Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

Stigla mi je zanimljiva ploča :) Neću da otkrivam odmah kako svira, niti kako se nosi sa CD ripom, jer očekujem uskoro da mi stigne i CD iz iste serije. Onda ću da digitalizujem najmanje dve numere sa ploče, ripovaću i CD, i postaviću ovde, pa ćemo nakon toga da pričamo. Samo ću sada da naglasim da je medijum očuvan 10/10, verujem da je ploča ovakva bila kad je bila nova - nikakvih krckanja, puckanja niti bilo čega sličnog.

Uzdravlje! :cheers

68A5DB08-F87F-42DF-BF22-278D67E1DFCB.thumb.jpeg.d47c6c045fcdc8fba2652c3c102563b4.jpeg

ACDA2D96-D337-47C6-B6DF-11FAA3374F17.thumb.jpeg.14ae07a03d422b74878f40b6b857694a.jpeg

BFB0C6C8-1B94-4D89-892C-5D5FA641E902.thumb.jpeg.1b7254bf63f893d7b282c3d5c7cf4787.jpeg
 

https://www.discogs.com/release/1981580-The-Doors-LA-Woman

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi interesantno i cuti poredjenje i sa originalnim neremasterizovanim izdanjem, neko ga sigurno vec ima. Zgodan je tvoj gramofon da se cuju razlike u izdanjima, sjajan izvor i odlicna Ad konverzija. Mnogi skidaju vinil ripove, a oni napravljeni sa ko zna kakvih gramofona. Vidjao sam i poredjenja zvucnica na taj nacin, sto nije lose za prvi utisak mada je i interakcija glave/rucke naravno jako bitna. Ne mogu da se setim da li si postovao razlike na Transformeru, staro vs speakers corner izdanje. Jos bi bilo dobro dodati remaster koji je Lou Reed uradio. Verovatno cu ga u nekom momentu kupiti, jer mi se SC ne svidja...ispada da sam jedan od retkih ali taj prenabudzeni bass ne znam sta im je trebao.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

35274594-CA1A-43E5-8355-3EAD25A981FA.thumb.jpeg.51eead96dd43dc8d7c2cf99504de8879.jpeg

8BCF97B5-038B-42FF-8C0F-9EAD7610F709.thumb.jpeg.a3134c69b5a366d1ecec4189da98dd7d.jpeg

544307F0-0548-4D0B-B102-EF72FDE5EBAC.thumb.jpeg.beca9598866b6f9d04d8531003fce7f7.jpeg

Samo da prijavim da je CD stigao i da sledi poređenje sa pločom. Uskoro postavljam po dve numere. Nisam do sada imao ni jedan DCC u svojoj CD kolekciji, kutija ima elegantni mehanizam kao MoFi, što me je baš obradovalo! :)

Uzdravlje! :cheers

Link to comment
Share on other sites

Preko linka sam postavio poređenje pod dve karakteristične numere sa DCC ploče i DCC cd-a.

Vinil verzije su oko 10 ili 11 dB tiše, pa je potrebno za toliko pojačati da bi bilo otprilike na istom nivou jačine zvuka.

Vinil verzije su 192/24, dok su CD verzije 44/16.

Namerno nisam izneo svoja zapažanja da ne bih uticao na kolege, pre nego što sami poslušaju.

Pozdrav svima! :cheers

  

Link to comment
Share on other sites

6 sati ranije, NL. said:

Preko linka sam postavi poređenje pod dve karakteristične numere sa DCC ploče i DCC cd-a.

Vinil verzije su oko 10 ili 11 dB tiše, pa je potrebno za toliko pojačati da bi bilo oeprilike na istom nivou jačine zvuka.

Vinil verzije su 192/24, dok su CD verzije 44/16.

Namerno nisam izneo svoja zapažanja da ne bih uticao na kolege, pre nego što sami poslušaju.

Pozdrav svima! :cheers

  

Nema ništa na linku ,prazan je folder

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Novi streamer/preamp iz Linn-a, to je zapravo varijanta Selekt DSM, nosi naziv  Selekt DSM Edition Hub. Stari ostaje i dalje u prodaji, pod nazivom Selekt DSM Classic Hub.

Novi Linn-ov Organik DAC je sada počeo da se prodaje i kao opcija za Selekt DSM. Ranije je bio opcija samo za Klimax DSM. Sada je moguće ubaciti stereo Organik DAC, koji dolazi u jednom kertridžu, ili dual mono verziju, koja dolazi u dva kertridža. Nadam se da će uskoro biti prilike da se ti noviteti čuju uživo :) 

Uskoro se očekuje i nova generacija Linn zvučnika, verovatno će biti predstavljeni početkom 2023. 

 

    

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi interesantno da se neko ko je bio na hifiles show izjasni kako je zvucao Linn/Harbeth combo sa osvrtom na space optimisation koji je kako cujem od dilera prezentovan. Ja sam nazalost propustio i naleteo na momenat kad je radio Rega amp, i nisam se popodne vratio kako sam ocekivao. Bio sam u medjuvremenu do audio plus da kupim neke sluske na krarko i cuo sam da je prezentovan uticaj  "spejsa". Tim malim sobama bas tako nesto fali.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da Linn/Harbeth kombinacija nije prezentovana, ili je ja možda nisam uhvatio. Rekao bih da Harbeth nije prezentovan uopšte.

Slušao sam dve postavke u Audioplus sobi, u obe su kao izvor i preamp bili Linn Majik LP12 i Linn Selekt DSM, a od ostalog:

1. Linn Akurate 2200 snagaš i Dali (ne sećam se tačno modela) - floorstander sa ribonom

2. Rega Atheos snagaš i Fyne audio F701, standmounter koji liči na Tannoy.

Prvog dana sam pitao predstavnika dilera, dok je iskljucivao 1., a uključivao 2. postavku, da li je bio uključen SO, rekao mi ie da nije, jer nisu uneli detaljne podatke o sobi, kaže da nisu imali vremena. Tokom zamene je samo u Config programu uneo podatak da su povezani drugi zvučnici i to je sve.

Što se tiče zvuka, generalno nisam bio impresioniran ni jednom od postavki. Radio je samo gramofon (nije bilo streaming-a sa Selekt DSM-a), koji je zvučao standardno za Majik nivo, odnosno za Adikt MM, a to znač da je zvuk bio veoma detaljan i analitičan, koji iako ima analogne topline u njemu, naginje malo ka digitalnom.

Nije mi se baš dopalo da sa ovakvim detaljima i analitičnošću čujem zvuk ribona, koji su te karakteristike još dodatno naglašavali, pa postavka sa A2200 i Dali definitivno nije bila my cup of tea.

Druga postavka sa Fyne audio mi je bila toplija, manje analitična i generalno mi se više dopala. Taj Fyne audio je takoreći spin off Tannoy-a, jer kažu da je gro inženjera iz Tannoya (nakon što su Kinezi kupili Tannoy) pobeglo upravo u Fyne audio da nastavi tradiciju. U pitanju je firma bazirana u Škotskoj, kao i Linn, koji je koristio njihove zvučnike u skorije vreme na prezentacijama svog Selekt DSM-a, kako bi pokazali da Selekt DSM lepo svira i sa zvučnicima koji nisu Linn. Tako da bih rekao da spoj nije slučajan. Pitao sam da li možemo da čujemo A2200 umesto Rege sa Fyne audio, ali mi je diler rekao da nisu tako planirali, a ja nisam dalje insistirao. Mislim da Fyne audio ima potencijala, voleo bih da ih čujem u drugim kombinacijama, a narvno i modele sa vrha ponude.

@sondeksvakako možemo da se dogovorimo da zajedno odemo do Audioplus i poslusamo par kombinacija :) 

Link to comment
Share on other sites

Idu jazz festivali i u Bgd i Ns, mozemo povezati sa nekim druzenjem. Nisam nesto slusao previse u Audioplus, svratim tamo zbog gomile ploca koju su navukli i pazarim ponesto.Njje im losa prostorija, ali ima i svojih mana kao i gomilu zvucnika u sobi tako da sve u svemu srednjezalosna prilika da se nesto cuje. Voleo bih cuti neki srednji Harbeth pa bi mozda mogli najaviti da nam prezentuju oba. U Bgd sam zasad 28.10.(opet zenin rodjendan slavim bez nje na festivalu 🙃), a za ns jf se standardno saznaje pred sam festival .. Cujemo se za dogovor.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mislim da bi kolega @nemanjamilicevic011mogao da podeli sa nama itekako dragoceno iskustvo i interesantna zapažanja u vezi sa razvojem svog Naim sistema :)

To bi bilo dragoceno za ljubitelje Naim zvuka! Recimo, relativno retko se pojavi ljubitelj Naima koji je mogao u svom sistemu da uporedi različite doprinose boljem zvuku HI CAP, XPS i Supecap napajanja... zatim razlike između Uniti Atom, Star i Nova, a nakon toga i razlike između čitave Uniti serije sa jedne strane, i Naim Classic serije, u različitim kombinacijama i cenovnim razredima...

Ranije sam ovde pisao o izuzetnom Naim sistemu visoke koji sam imao prilike da čujem prošle godine u Beču. Naš kolega sada lagano sustiže taj nivo! Zvuk njegovog sistema je zaista fenomenalan, kapa dole! Živeli :cheers

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi svakako interesantno cuti licna iskustva. Puno je korisnika, a relativno malo podeljenih iskustava.

Meni slabo sta fali uz EAR, zvuk recimo da ima dosta toga od starog sa nekim prednosti lampi ali to je vise do naim koji, barem stari ima malo toga od tranzistorskog u zvuku. Secam se da je jedan nas proizvodjac bio bas iskreno sokiran kad je probao u svom sistemu moj stari dobri 160 amp. Rekao je , nemoguce "ovakav zvuk" iz tranzistorskog ampa. Cak ga je i otvorio, pogledao i rekao jos jednom "...nemoguce". 

Ja u letnjem periodu tesko prezivljavam uz vrucinu lampi, pa kad naleti negde 160 slobodno javljajte, samo onaj stari tip sa puno srafova na gornjem poklopcu tzv "bolt down" verzija. Prva ljubav zaborava nema. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 Necu komentarisati zvuk necega sto nisam cuo, ali ovo meni lici na Uniti seriju.... Ono sto me, vise, zbunjuje je : Jedan streamer/preamp, jedan amp, jedno napajanje za upgrade (OK, jedno napajanje mi se svidja kao koncept) - i to je to. NAP 250 od 100W? Balansiran ulaz? Da li je unutra balansirano napajanje, ili je i dalje jedan, pseudo-komplementarni par?

 Kapiram da treba imati napredak, ali ovo nije .... pa nije ono sto sam navikao. Doduse, nije ni Linn. Prelazi se, izgleda, na taj neki.... lifestyle fazon.

 Ja kapiram da je to, zapravo, korak u dobrom pravcu : vrhunski zvuk u lifestyle pakovanju - what's not to like. Ali, meni se, eto, bar na prvi pogled, to ne dopada. Da hocu da imam rostilj za jaja gledao bi Devialet. Ovo mu dodje kao da prodajes nekome ko vozi neki veliki americki "muscle car" - Teslu. Jeste, brzi je, udobniji, bolje ubrzava, sve pet. Ali nije to to... ovo je hobi.

 Ja zivim od digitalne tehnike. Hocu da mi muzika bude analogna.

 Videcemo na sta ce ovo da lici. Za sada, nisam odusevljen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...