Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Potrebna mi je preporuka za "audiofilske" mrežne kablove, ako tako nešto uopšte ima smisla? :) Računam ako se prave audiofilski svičevi, sigurno ima i audiofilskih mrežnih kablova :D

Evo šta o tome kažu u Linnu:

Exakt cabling

ALL FOUR pairs of the cables are used in the Exakt-Link cable. This is NOT an ethernet transport cable but an Exakt transport cable. These pairs are used to transmit the audio data, power triggers and a master timing control to ensure that the audio from all channels are in perfect sync.
 

The Exakt-link has been designed to operate with the CAT-5 cable electrical specifications for signal timings. There have been NO changes to this design for any other CAT cable standards. (updated 2019)

We recommend using the 100Base-T4 / 568B ethernet cable pairing
Exakt Link uses readily available network cables:
  • CAT 5 UTP/FTP
  • CAT 6 UTP/FTP
Note: There is no change in the audio performance of the Exakt Link between Cat 5 or Cat 6 Cables.


Cat-7 and Cat-8 cables may not work well with an Exakt system. For a trouble-free, reliable, high performance installation, we recommend use of Cat 5 or Cat 6.


Typical Ethernet 100Base-T length restrictions guide:

Patch cable < 30M
Solid core cable < 100M

 

 

Link to comment
Share on other sites

Naimasi prijavljeno mi je ovo kao odlican match uz naim, proverite. Moze se cuti zajedno u Plejeru. Trazite obavezno da probate i uz drugi amp, recimo Ec da vidite koliko ustvari zvucnici dobro legnu uz Naim. Odlicna je i cena, tesko za te pare nov trosistemac. Pritom odlicno izgleda. Ja sam solidno izazvan, narocito sto drugar nije naimas i bas je bio iznenadjen.

https://www.whathifi.com/reviews/wharfedale-linton

Link to comment
Share on other sites

Ima sad u player-u. Drugar poslusao, i nekako jedva obuzdao zenu da ne kupi 😄

Meni se svidja old skul look.Zaista je heritage ...iscezli su polako zvucnici trosistemci tih srednjih dimenzija na stalcima...osim Harbeth , ali to je sasvim druga cenovna kategorija. Za oko 1200 sa stalcima stvarno nema neku konkurenciju medju novim spravama. Interesantno mu bilo i sto kad se sklonio Naim i ubacio Ec u igru nestao dobar zvuk. Ucifrali da englez radi sa englezom. 

Nisam nikad bio u plejeru, pozvacu bas ove iz NS da li imaju ako uhvatim vremena...a sto jeste velik problem.Cak ni Linn u NS kod audio plus nisam otisao da poslusam. Novi Majik moze biti jako interesantna naprava. Ovaj Dsm 3 me odusevljava, iskljucio sam EAR snagas i ne fali mi.

Link to comment
Share on other sites

Jeste, Meni se izgled svideo nenormalno. Pogotovo ti stalci. 

Da su ih imali kupio bih ih mozda cak i na slepo. Tada sam planirao na Supernaita.
Cekao sam par meseci da ih plejer nabavi da poslusam. Na kraju naleteli Naim Ariva pa sam odustao od njih.

Nego mi nesto u secanju da su tada bili 1000E sa stalcima, ili gresim? Poskupeli?

Link to comment
Share on other sites

Evo moja iskustva sa Lintonima- ozbiljno dobri zvučnici. Sa Naimom su na TI, slušao na dva setapa, u dvije različite prostorije, teško da u tom cjenovnom rangu ima bolje. I nikako ne uzimati bez postolja, šteta bi bilo.
Ali...
Možda je i to karakteristika ozbiljnih zvučnika, Lintoni su VEOMA osjetljivi na dimenzije prostorije, pozicioniranje, tretman.
U kompletno tretiranom show room-u, odmaknuti po 1,5m od zida u svim pravcima, svira za desetku, pomislili biste da se radi o nekim preskupim Harbeth-ima u najmanju ruku.
Nakon toga slušanje u real okruženju, setap Naim, velika dnevna soba od zida 50cm, između TV komoda, ne baš previše vazduha. Svirka -blago razočarenje. I dalje je to dobar zvuk ali osjetno slabije nego u kompletno tretiranom show room-u. Trebalo bi zaratiti sa suprugom pa ih izvući na pola sobe, izbaciti TV, tretirati sobu itd...

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока



Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ne g. @NL, našalio sam se na Sondekov post, u smislu da korišćenje LP12 je svakoga prolepšalo osim mene.
Nisam stavio u funkciju LP12 (ručicu sam kupio davno ali još uvek nisam cartridge nabavio).
Suština je da još nisam načisto koju glavu da kupim.
“Linn Sondek LP12” je planiran za rad u sistemu sa “Naim Supernait 3” koji, verujem da mnogi znaju, ima u sebi MM phono preamp koji zahteva da kapacitivnost glave bude 470 pF.
Takvih novih MM glava, koliko sam shvatio čitajući forume, nema (nove MM glave su valjda 100-200 pF), pa još uvek razmišljam koju glavu da kipim.
Naravno mogao bih da kupim novi (znacajno bolji phono preamp) i da tako jednostavno rešim problem no ne želim još jednu kutiju u sistemu (ovaj sistem mi je u dnevnoj sobi i između ostalog zato sam i kupio “Naim SN3”-integrisani pojačavač).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...