Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

Ne.

Narcom 5 služi kao univerzalni daljinski za: preamp, rec, cd, tuner.

Naravno sve Naim.

Zato sam i pitao za ove aplikacije jer za jednu od njih postoji Win client, pa sam pomislio da bi se ručno možda mogla uneti IP adresa pa da se fon iskoristi kao daljinac.

Sa mojim Supernait 3 radi Narcom 5.

Nije puno to što moze da uradi: izbor izvora, volume, balance, display gasi (ne vide se tačke na potenciometarima niti svetao krug oko dugmića izbora izvora) ali radi.

Ove aplikacije rade druge stvari i naravno da komuniciraju sa "pametnim" uređajima tipa: strimer, Nova, Muso...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sviđaju se i njoj i meni
Jesi li ih slušao? Možda bih otišao do Plejera u BG da ih čujem
Naravno da jesam, sa Naimom, strašan zvučnik. A nisu ni mali, napuniće bez problema i veću sobu zvukom. Što se estetike tiče, obavezno sa originalnim postoljem.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

On 18.11.2020. at 0:29, Engine said:

"Tek sad vidim da se radio stanice na Naimovim strimerima mogu slušati u flac 96-24 formatu, i zvuk je izvrstan. Ovo je već ozbiljan update.

Npr Mother earh radio- 2500kbps!"

 

 

 

 

 

Hvala za  info . Ova radio stanica se može slušati i preko Logitech Media Servera , evo url-a :

http://icecast3.streamserver24.com:18800/motherearth

Link to comment
Share on other sites

[mention=43501]Srecko[/mention] , znači sledeći korak je sam po sebi jasan, sam se nameće... hteli, ne hteli...   
Da.
Ne odričem se ni dalje svog kompleta lampi u zimskom periodu.
Preostalo mi je da zamenim DAC i da "završim" bazu Linn Sondek LP12.
Kod Linn LP12 je sve jasno (Lin Itok LVII + Linn Addict). Čekam samo vakcinu (da preživimo) da bih mogao da realizujem kupovinu jer je to second hand a u ovom momentu kontakte sam sveo na apsolutni minimum.
Kod DAC, iako sam, blizu opredeljenja još uvek odluka nije u potpunosti sazrela (malo me zadržava i što ovaj moj DAC SML M8A DSD sa linear power supply SMSL P2 svira odlično bar tako kažu moji drugari).
Strimer Naim NDX2, ocenjen od svih kao izvanredan i koga svi koji mogu da ga priušte upravo kombinuju sa SN3, van je moje lige; iako je sigurno najbolji izbor.
Razmišljam o DAC: Chord Qutest (svi ga hvale na netu a i drugari u čije mišljenje imam neograničeno poverenje najtoplije ga preporucuju), RME ADI-2........ Za sada sam još uvek u fazi čitanja mišljenja po forumima i to će potrajati.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kad već spomenusmo pre par stranica, da li neko ima ideju gde bih mogao nabaviti originalne Naim bananice za kačenje zvučničkog kabela na pojačalo?!?

Prethodni vlasnik je zaturio te bananice i nije mogao da ih nađe. Dobio sam plastično kućište konektora, ali bez samih konaktora.

:(

Link to comment
Share on other sites

5 minuta ranije, Mingus,Mingus said:

https://www.whybuynew.co.uk/consumer-hifi/hifi-separates/naim-nac-52n-pre-amp-nac-52ps.htm

ja sam krajem osamdesetih imao kratko kombinaciju NAIM Nap 250 amplifier Nac 32 preamplifier Snaps power supply koju sam menjao za moje Meridian m2 i 101b.Kasnije sam prodao a nisam trebao.

https://www.ukaudiomart.com/details/649486041-naim-nap-250-amplifier-nac-32-preamplifier-snaps-power-supply/images/2097823/

 

Link to comment
Share on other sites

On 4.12.2020. at 11:08, sondek said:

Oglas je pisan ko posle litar rakije da ga je sastavio...ultrasumnjiv.Treba ga nazvati,pa videti sta to on uopste prodaje

Zvao sam coveka nakon sto mi je ispratio slike od uredzaje,izgledaju fino/necackano,kaze kablovi su izgubljeni prodaje se kao neprobano, ipak je chorava stvar,vredi li se rizikovati? sa jedne strane je jeftino,sa druge ipak nisu male pare. 400e.+ automatski idu na kablovi(burndy+snaic5),i na kraju da ne proradi!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

To bi ti bio savrsen par uz amp,slusao sam ga uz superunity i to je vrlo interesantan zabavan zvuk, allrounderski sto se muzickog izbora tice,i rock mu odlicno lezi sto je opsta crta naimovog zvuka. Interesantnije su mi zvucali od starijeg brata S 600,i ocigledno manje zahtevan zvucnik prema ampu i velicini prostorije.Dobar razlog da se zaduzis nekim manjim potrosackim ili odustanes od nečeg drugog u sistemu ,obzirom da je cena baš dobra. 

Velika steta je sto je posle francuske okupacije logično prva zrtva bila proizvodnja zvucnika...iako ne najbolji u spektru proizvoda u time su bili vrlo inovativni i posvecivali dosta inzenjerskog rada na dosta drugaciji nacin od drugih.Dobili cak nagradu za proizvod godine u UK svojevremeno za SBL.

Da ne verujemo samo drugima i stampi,i neke od nasih kolega (koji nemaju nista od naim) su bas kombo supernait/S400 ocenili kao najbolji u tom cenovnom rangu na jednom od hifiles show.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...