Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

Kažu da je preporučljivo na svakih par godina da se izvuku drajveri iz kutija i da se zarotiraju za 180 stepeni i da se rako vrate i zašrafe, a da se takođe i dotegnu šrafovi koji ih drže, jer se vremenom razlabave, a jako je bitno da ne budu labavi. Drajveri se rotiraju jer se vremenom otegnu vešanja od gravitacije.

Nisam siguran da li sam ove savete pročitao na ovom našem forumu, ili na nekom stranom, pa neka mi ne zameri autor što ga nisam citirao.

Link to comment
Share on other sites

To jeste savet recimo za ls 3/5 a koji sam citao.Ja sam moje koje ne slusam vec godinu dana okrenuo napacke...e sad sto su se mozda kondovi  sasusili nikom nista...to je iovako u domenu "ne prodajem no se samo hvalim".Ne znam kakvog su sad kvaliteta vesanja na Linn ,ali oni stari kef zvucnici na vintage linn su neverovatno trajni.Vecina Sara,izobarika i Kan-ova ferceraju odlicno i dan danas...vlasnici ih cesto slusaju i po 40 godina.Ja sam imao i 20 i 30g stare njihove zvucnike(Kan i Sare).Naimov Sbl 1 i 2...mnogo je bolji 2.Gumena vesanja su bila u perfektnom stanju na svima.Bez bilo kakvog odrzavanja,mackanja i sl. ali uvek sa grilovima slusani kako su inace i projektovani.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hvala, hvala svima! :D Ceo LP12 sam apgrejdovao na Akurate specifikaciju, MC glava je trešnjica na vrhu torte... a upakovali su je zaista kao verenički prsten!

Zvučnici me još muče... nisam pametan kojim putem sada treba da krenem.

Imao sam čast za vikend da čujem brutalnu prezentaciju moći strih Linn Isobarika, u aktivnom setapu (sa aktivnom Naim skretnicom i 3 Naim Nap 250. Još uvek sam pod utiskom kako je to moćno, a opet prefinjeno zvučalo... što me je ponovo zagrejalo za Linn Akubarike (jer takođe imaju izobarični bas).

Atc Scm50A nemam gde da čujem, a da ih kupujem na slepo nemam hrabrosti...

Ostalo je da čujem Nojman i D&D, pa da lagano svodim računicu

 

Link to comment
Share on other sites

Bez starca nema udarca :D:D:D

Bio sam sa Nikolom prisutanna slysanju i to je zaista brutalno iskustvo.Bass u tom Full aktivnom Izobariku ide do 20hz.Zatresla se soba,zgrada i mi zajedno sa njom.Ukratko mali zemljotres,nisam bas puno puta tako nesto doziveo.Dinamika na klasicnoj muzici zaista neverovatna.

Ostatak sistema Naim top loading Cd plejer sa bb1541 na izvoru,nac 82 sa dva hicapa,aktivna Snaxo skretnica...i 3 chrome bumper 250.

Sve u svemu jedno fantasticno iskustvo. Neki od danasnjih sistema koji zaista puno kostaju bi se postideli.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...