Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

Budalastina.Preko 20g se ne proizvodi ta glava,prastari tip sondeka,sve u svemu ne vredi ni blizu toga.Pola od trazenog odprilike.Drugar sad kupio taj tip sondeka sa basic plus za 750eur.Taman tih 250-300 da se doda na bolju rucku. mslm moze covek da trazi i 5000 njegova stvar... 

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, zeljko1974 said:

Момци, Наим република је моја једна од  омиљенијих  тема за читање, која посвећеност хобију и једном бренду. Неко би рекао да је то прави фанатизам, а ја тврдим  да је то само љубав !!!!

 

Чеарс !!!!!

Brate mili slabo brojis, dva brenda :D

Link to comment
Share on other sites

33 minuta ranije, sondek said:

Brate mili slabo brojis, dva brenda :D

Verovatno je čovek bio pod jakim utiskom koji ostavlja Naim kao brend... a i ljubitelji Naima, jer su “verniji sledbenici” brenda, u odnosu na Linovce :D

Sebe lično ubrajam u ljubitelje oba brenda, mada mi je Linn ipak malo draži... :D

Živeli kolega zeljko1974!
I da nam se što pre pridružiš!

 :cheers

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, NL. said:

Verovatno je čovek bio pod jakim utiskom koji ostavlja Naim kao brend... a i ljubitelji Naima, jer su “verniji sledbenici” brenda, u odnosu na Linovce :D

Sebe lično ubrajam u ljubitelje oba brenda, mada mi je Linn ipak malo draži... :D

Živeli kolega zeljko1974!
I da nam se što pre pridružiš!

 :cheers

Pa, mislim da je i Meridian veoma slican, zvuk mu vise vuce na Linn sound sto meni licno vise lezi, naim sam slusao kod drugara uglavnom, okej je ali Linn i Meridian je meni drazi. Ne mogu a da ne priznam da mi je zelja cuti one legendarne Naim kombinacije, shoes box preamp i snagas iz vremena Juliana Verekera. 

Link to comment
Share on other sites

Dobar review:

https://www.audiostream.com/content/naim-uniti-atom-and-uniti-core-review?fbclid=IwAR1rnyz8gm4d75flAkmHhot8AMwRbyAqI-F9c8To4-cGgUCm5JTRQ37vy9o

Inače sam odavno ubijeđen da je Naim dobar partner sa Harberth-om i trenutno mi je prvi pik Harberth P3 za moj Atom, vidjećemo.

 

Inače ove Harbert M40.1 sam slušao u kombinaciji sa Supernaitom, kako to dobro svira, bolje nego dosta skuplji sistemi koje sam čuo. Nevjerovatno i da se mali Atom solidno izborio sa ovim velikim kutijama...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ne kupuj samo napamet.Probaj to kod sebe.Imam i harbeth i naim,odlican je harbeth ali treba proveriti.Uz neke druge ampove mi se vise svideo,a SBL mi je jasno bio bolji match...sto nista ne znaci da ces i ti to tako da cujes,odnosno da ce ista stvar da bude sa atomom.To su mali zvucnici pa bi tim pre trebao da bude manji problem da ih dobijes na probu.U najmanju ruku atoma po mišku,pa na probu.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svim republikancima.Skoro postadoh duplo potvrdjeni republikanac, u sistem mi dodje nait xs2, pored CD5 kojeg imam vec oko 3 godine.
Da budem iskren malo me zbunjuju power i intekonent naim snaicovi, dinovi, rca, i ostali. Zeleo bih da iz sistema izvucem optimum i treba mi savet oko spajanja sa sa dodatnim PSU. Malo sam istrazivao i nameracio se da probam sa teddy pardo napajanjima i to sa TeddyCap om.
Kako bi trebalo da izgleda pravilno povezivanje ovog trojca TeddyCap, Naim CD5 i Naim Nait XS2 i sa kojim kablovima, moze li savet iskusnih republikanaca? Hvala!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav i dobroodsao.

Koliko se razumem u TeddyCap on ti napaja samo jedan uredjaj,tako da bi trebao da odlucis koji.

Po mom misljenju povezi ga sa CD 5 (ako je bez onih i naastavaka u nazivu).

Da ga povezes sa cd plejerom treba ti jedan kabel  koji dobijes uz Teddy.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jedna napomena ako vec nisi pazario za razmisliti.Dualteddy cap povezuje dva uredjaja.Jer u sebi  sadrzi dva hicap-a i napsc.Ja ga imam,a imam i jedan naimov olive hicap.Osetno je bolji od naimovog.Ukratko mnogo precizniji u basu i daleko bolji i cistiji u visokim i srednim tako da je bolji 3d.Naimov DR je ustvari to,bolji regulatori(diskretni)napona.

Ako imas na pojacalu hicap ulaz,a imas obican teddy cap sa samo jednim napajanjem,ja bi ga pre tamo koristio.On bas znacajno unapredjuje preamp.Uostalom probaj i jedno i drugo.Ako vec nisi pazario DTC je bolji izbor,nikad se ne zna za sta zatreba jos.Ja dva hicapa koristim za nac 82 inapsc, a jos jedan koristim za fono sekciju(Prefix)...a moze se koristiti i za headline ili aktivnu skretnicu,sve u svemu solidna usteda.

Snaic 5 se koristi,dobije se uz napajanje.

Link to comment
Share on other sites

Dobrodošao u Republiku! :) 

Nait XS2 je odličan izbor, nekoliko kolega Republikanaca ima takvu ili jako sličnu kombinaciju sa CD5X, verujem da će da se oglase. I ja sam se dosta razmišljao o tom pojačalu, u kombinaciji sa ND5XS ili ND5XS2. Relativno skoro sam nabavio CD5XS, a nedavno i hicap dr, zadovoljan sam veoma, mada sam od priključenja hicap dr na CD5XS očekivao više. Postoji čujno pobošljanje, ali skromno.   

Mislim da je nabavka dualteddycap-a bolje rešenje nego hicap dr, a svakako mnogo bolje nego da nabaviš obični hicap. U slučaju da nemaš strimer ni mrežni plejer, mislim da ti je nabavka ND5XS ili ND5XS2 logični korak u narednom periodu.

Postoji i Flatcap XS, koji ima mogućnost da napaja 2 uređaja, a još je i iz iste serije kao tvoj amp... mada (kako kažu iskusniji) tehnički gledano, flatcap ne spada u istu klasu sa hicap dr i dualteddijem.

Da zaključim: dualteddy + ND5 SX2 

Užvivaj!

Link to comment
Share on other sites

Kolege hvala na sugestijama i savetima.

Ima nekoliko stvari koje sam definitivno odlucio i smer koji sam odredio ne vodi u digitaliju, mrezne playere, dac-ove i slicno, koliko god su kvalitetni. Tu fazu sam prosao shvativsi da ta plug&play linija manjeg otpora licno meni umanjuje uzivanje u muzici. Naime, mnogo muzike sam preslusao, nove, stare, ovakve, onakve ali u stvari malo toga sam slusao. S toga, ostajem na CDu i pojacanoj vrtesci sa poslednjim odlicnim upgrejdom AT VMN 540ML i nadam se da dugo necu menjati misljenje. U paraleli raste muzicka kolekcija koju slusam ... :)

Znaci, treba mi pomoc oko napajanja za NAIM dvojac. Sondek, tvoje sugestije stvarno ozbiljno razmatram, upravo to sto ti tvrdis za TC na mnogo sam mesta cuo, procitao. Zato sam i voljan da probam sa njim.Takodje, naravno, razmisljao sam o DTC ali to je dosta novca vise. Evo moje logike, matematike i toka misli zasto TC a ne DTC:
- Racunajuci carinu TC je oko 450E u odnosu na DTC koji je 770E. Znaci za  130E vise, mogu kuputi dva TC. Sa druge strane mogu ih kupiti iz dva puta kad finansije to dozvole. Takodje na jeftiniji nacin mogu proveriti da li meni i mojim usima TC vredi taj novac
- 2 TC mi daju mogucnost da eventualno u perspektivi u sistem uvedem neku drugu komponentu, sto verovatno nece skoro biti, ali moze doci na red, gde bi onda ostao sa jednim TC da pogoni ostata NAIMa a drugi bi prodao i ne bi bilo nekoriscenih a placenih elemenata kao u slucaju DTC
- Logika mi je, doduse mozda pogresna, mislim da bi lakse prodao 2 TC nego jedan DTC, ako ikada to bude moralo da dodje na dnevni red

A sto se tice pomoci vezivanja mog dvojca sa TC zbunili ste me kao i sve sto sam citao na netu. Evo da vam se poverim za svoju bruku. Zeleci da spojim novopridosli XS2 sa CD5 ja narucih SNAIC 5 "interconnect", brzinski pogledah i videh da mi treba 5 iglica na 5 iglica i onako ofrlje rekoh to je to. Ali kad je kabl stigao videh da sam se zeznuo. Shvatih na tezi nacin da ima 5 iglica 180 i 5 iglica 240 stepeni :)  Izmedju ostalog zbog toga se i ovde raspisah za pomoc :)

Konkretno, TC ima dva izlaza jedan sa 4 i jedan sa 5 rupa :) Jasno mi je da moze da napaja samo jedan od moja dva uredjaja, mislio sam da proverim na uvo gde je bolji efekat, kad se spoji na XS2 ili CD5. Sto se tice kablova vec imam SNAIC5 240 stepeni i stize mi SNAIC sa 5 iglica 180 stepeni. Moje finalno pitanje je kako da spojim, tj koja rupa u koju rupu i sa kojim kablom: prvo TC sa XS2 a onda i TC sa CD5.

Malo opsirnije ali nadam se da ste me shvatili ...
 

Link to comment
Share on other sites

Hvala Gorane_P, konkretno, jasno i precizno. Znaci konekcija TC - CD5, Snaic 5pin, 240% na oba kraja, na CD5 skinem plasticni cep u bocnem u AUX PS input a na TC bocnem  u izlaz sa 5 rupa.

Za sta se koristi drugi izlaz TC, onaj sa 4 rupe ?
Kako bi izgledala konekcija na XS2 sa TC, da probam i to, pa da ostavim ono sto mi bolje zvuci?

 

Link to comment
Share on other sites

Treba ti kabel Snaic 4(4 iglice-4 iglice).

Kraj sa zadebljanjem na kabelu ubodes u TC ,a drugi u XS 2 prema sredini ,jedini sa 4 rupice na samom kraju konekcija a drugi kraj u TC 4 rupice

Snaic 5 (taj sto si dobio uz TC ) kraj sa zadebljanjem  ubadas u drugi od sredine sa 5 rupica a drugi kraj  u TC 5 rupica.

Naravno sve to radis kad su uredjaji iskljuceni iz struje

Link to comment
Share on other sites

@goran_p hvala ti puno na objašnjenjima, a naročito i na slici, sada je i meni puno stvari jasnije! :D A tebi @brale hvala što si postavio prava pitanja!

"Sve što ste hreli da znate o Naim konekcijama, a niste smeli da pitate" :D

btw ja sam do gornjih objašnjenja bio uveren da moj Hicap DR može istovremeno da napaja 2 uređaja... :wacko: ...kakav danak neisustvu! Kod sebe sam poveza CD5XS sa Snaic 5 kao što je Goran gore napisao... a mislio sam da mogu istovremeno da iskoristim i još neki od ovih 4pin 216stepeni... Valjda sam dobro priljučio CD...:unsure:  

Mislio sam -  ima 2 izlaza, sigurno je to za dva uredjaja simultano...a pojma nisam imao da postoji onoliki broj različitih kablova... pa nije valjda da sve one varijante postoje i koriste se?

Link to comment
Share on other sites

Ko pita, trebalo bi i da ne skita ako naidje na pravog i ne pravi se pametan :) 

Sad mi je dosta jasnije, a morate priznati da su stvarno zakomplikovali sa ovim silnim varijantama kablova, uredjaja, izlaza i ulaza i da se covek lako izgubi. Koliko kapiram spoj TC na XS2, ovako kao sto je opisano, omogucava potpuno posebno napajanje za predpojacivacku sekciju XS2 koju mu daruje TC. Sad ce mi trebati jos jedan kabl Snaic 4,  usijao mi se Ebay od pretraga :heat

Jos jedno, vrv glupo pitanje, spajanje TC na CD5 ili XS2 je samo dodatno regulisanje napajanja, naim uredjaji trebaju svakako da budu uključeni u struju svojim napojnim kablovima?

 

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, goran_p said:

Treba ti kabel Snaic 4(4 iglice-4 iglice).

Kraj sa zadebljanjem na kabelu ubodes u TC ,a drugi u XS 2 prema sredini ,jedini sa 4 rupice na samom kraju konekcija a drugi kraj u TC 4 rupice

Snaic 5 (taj sto si dobio uz TC ) kraj sa zadebljanjem  ubadas u drugi od sredine sa 5 rupica a drugi kraj  u TC 5 rupica.

Naravno sve to radis kad su uredjaji iskljuceni iz struje

Posto iz tedicapa na 4 pinu imas izlaz i on se prikljucuje na amp onda treba 4 to 5 snaic.4 to 4 snaic sluzi kad se radi napajanje predpojacala i u tom slucaju teddy se prikljucuje na snagas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...