Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

Jedna tuzna vest za republikance.Preminuo je cuveni hifi kriticar i veliki Linn/Naim fan Malcolm Steward.Pisao je mnoge tekstove o naim i linn novotarijama i cesto bio taj koji je napravio najvaznije intervjue sa J.V.Pisao je za Hifi Choice i jos neke poznate casopise,uzivao istinski u tome sto radi.Svirao gitaru.Mnogi tweakovi i saveti da se unapredi zvuk,koji su i naim usmeravali na nekom sledecem modelu.

Njegovi sistemi su bili bazirani na Sondeku sa razlicitim adaptacijama tipa Funk firm,Pink linnk napajanjem,Vivid...koristio je Aro rucku, najcesce Lira ili linn gramofonske glave.Ostatak sistema je bio WOW full aktivni DBL sa tri 250 i fantasticnim 52 preampom,supercap napajanjima.U drugom B sistemu koristio je naim kombinovan sa Neat zvucnicima.

Njegovi saveti su se mogli uzimati zdravo za gotovo,nije uvek slusao slepo proizvodjace i podrzavao alternativce po pitanju Lp12.Jedan od omiljenih besplatnih apgrejd saveta mu je bio da se skinu i vrate kablovi na ampu,dinovi se tako ociste i zvuk je bolji,a ne kosta nista.Uradite to danas i pustimo omiljenu numeru,da ga se setimo kad cujemo bolji zvuk ! 

R.I.P.

Link to comment
Share on other sites

12 minuta ranije, Zexx said:

Prvo ovog dosadašnjeg što ih je navuk'o u sektu da isprate kako dolikuje... S katranom i perjem...;)

Ено управо паралеле као што рекох малопре у теми “Загађење ваздуха”.

Link to comment
Share on other sites

16 sati ranije, bogdan63 said:

Dok se na drugim mestima raspravljaju ,,čiji je veći,,, i menjaju uređaje tražeći sveti gral, članovi ove sekte uživaju u muzici. Neki naprave poneki izlet, ali se često vrate u staro jato :)

Upravo tako,90% naimovaca slusaju vise 10g isti amp.Bas uzivaju u muzici.Ja planiram uzivati pola godine u lampama,pola godine u naimu.Evo ja ove godine punih 30g uz naim .:cheers

Ps.za Linn je malo i milion puta. :x Jednostavno firma iza koje stoje dva prazna mesta pa svi ostali 

Link to comment
Share on other sites

Naim CD5 XS je dobio drugara, Naim Hi-Cap DR, koji mu odvojeno napaja analogni audio izlaz :D

Razlika u zvuku definitivno postoji, ali je skromna... i to samo kada se koristi analogni izlaz, što je i logično.

Eto, čisto da prijavim da se sekta i dalje razvija :D

Živeli :cheers

 

1088244478_IMG-1594(3).thumb.JPG.f3eec9d2491e49a53ffa9532cc79e2b0.JPG

Link to comment
Share on other sites

Kupio sam ga za veoma dobru cenu, pa nisam mogao da odolim... :D

Imao sam u vidu da ću verovatno pazariti neki Naim phono preamp, pa da se nađe i napajanje... jer kao što je poznato, ti preampi nemaju sopstveno napajanje, a ja nemam drugih Naim sprava, koje bi napajale preamp...

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, NL. said:

Kupio sam ga za veoma dobru cenu, pa nisam mogao da odolim... :D

Imao sam u vidu da ću verovatno pazariti neki Naim phono preamp, pa da se nađe i napajanje... jer kao što je poznato, ti preampi nemaju sopstveno napajanje, a ja nemam drugih Naim sprava, koje bi napajale preamp...

Hehe ...pogledaj u nase forumske oglase 8)

Link to comment
Share on other sites

da, da... video sam dve zanimljivosti, drugu tek danas.

Prva je da bogdan63 prodaje stageline N, za MM kertridž, kakav je moj Adikt. Kontaktirao sam pre neki dan Bogdana, međutim on je već sve dogovorio sa kupcem, Stageline putuje u ponedeljak, zakasnio sam  

Druga je da ti prodaješ svoj Prefix K, koji je nažalost za MC.

btw bio je još jedan Prefix u našim oglasima, ali je koliko vidim oglas je pod katancem. Na KP se nude još po jedan Prefix i Stageline, ali oba za MC. Vidim sada da u našim oglasima neko nudi i Korato lampaški phono preamp, ali ne znam kako bi se to slagalo sa ostatkom mog sistema. 

Link to comment
Share on other sites

Za tvoju gramofonsku glavu perfektan MM stageline.Slusao bas tu kombinaciju sa Axisom i Adikt.Prefix je top varijanta za MC,a da ne kosta bubreg.Vrlo mnogo utice napajanje,velika razlika kad se prikaci Teddy Pardo u odnosu na naimov hicap.Verujem da je taj DR brutalan. Linn Urika je high end varijanta toga.Samo je cena za odlikase.

Link to comment
Share on other sites

Ono sto jeste lepo sa gramofonima je da uzivas iz sve snage dok ga imas,a onda kad popusti predjes na novu glavu,MC,rucku,novi preamp,napajanje...sve to donosi veliko zadovoljstvo otkrivanja novih dobro skrivenih informacija u vinilu.

Secam se kad su kritikovali naim da napravi konacno novo phono predpojacalo da su rekli da bi ono otkrilo i nove muzicke detalje ali i gramofonske nesavrsenosti i da treba da se radi na gramofonu pre toga.Od onda je barem 10 promena odradjeno na Lp12.Nebitno kolike su ali svaka je unela promenu u zvuku.

Recimo kad je u nekom set up-u potreban topliji zvuk na PFM preporucuju da se novi Cirkus lezaj zameni starim.S druge strane novi lezaj donosi precizniji i detaljniji zvuk.

Fascinantno je kako se svaka ta sitnica cuje drugacije.Ja sam recimo istog momenta kad sam promenuo kaiš cuo jasnu promenu zvuka,nisam je iskreno ocekivao pa ni osluskivao.Jednostavno kad sam pustio plocu bila je tu,iznenadila me.

Lingo mapajanje je recimo sledeci korak,koji vec par godina ne stize na red od drugih velikih promena u sistemu.Kazu da je to jedna od najvecih promena zvuka na bolje.Kad imas skoro 30g isti gramofon dobro dođe povremeni apgrejd na par godina.Ja to ne volim na brzinu i vise stvari odjednom,rece jedan nas pesnik "Sreća je lepa dok se ceka"

Gramofon zato i nije klasican hifi uredjaj,vec ziv organizam,gde od najmanjih sitnica zavisi zvuk,pa i od toga da.li ga slusaš sa ili bez poklopca.Na kakvoj je podlozi ...itd.

NL uzivaj u avanturi koju si pokrenuo!

Link to comment
Share on other sites

Момци, Наим република је моја једна од  омиљенијих  тема за читање, која посвећеност хобију и једном бренду. Неко би рекао да је то прави фанатизам, а ја тврдим  да је то само љубав !!!!

 

Чеарс !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...