Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

On 4/12/2019 at 3:56 PM, sondek said:

Čestitam na prinovi,dobrodosao međ republikance-veselo ti bilo!

Pređi na Tidal,bolji je svakako zvucno od deezera.

 

Hvala na dobrodošlici. Opasna stvar (čica). Žarov Oxigen sad čujem u potpuno drugom svijetlu. Detaljnost i dinamika 5+.

Treba mi i odgovarajuci zvučni kablovi. Ne znam jeli Nac A5 bacanje para?

Nisam uspio da se povežem preko Google Home, ne vidi ga kao uređaj, iako sam povezan preko Naim Ap i uparen na bluetooth. Tako da za sada Deezer mogu sam sa mobilnog-btooth.

Link to comment
Share on other sites

8 sati ranije, Engine said:

Molim savjet za ovaj Naimov "kinez", tj strujni kabal koji dolazi uz njega. Dal kupivati bolji ili ostaviti ovaj fabrički?

Pozajmi nekoliko različitih kablova koji se uklapaju u budžet i poslušaj sam, ali ako više veruješ tuđem mišljenju nego svojim ušima, ondaK ništa...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ta proba je bar sa srujnim laka,ne zahteva nikakvu promenu konektora.Moje iskustvo je da je sa mojim uticaj promene strujnog kabla vrlo mali ali se radi o sasvim drugacijem napajanju unutar pojacala tako da to kod tebe uopste ne mora biti tako.Probas pa zakljucis isplati li se investirati na tu stranu.Firma Fta(Zoran Zu sa naseg foruma) je po meni pravo mesto za kupovinu kablova jer ih daju na probu,ja sam dobio jednom prilikom.Obzirom da je i naim poceo proizvoditi posebne powerline kablove mislim da vredi eksperimentisati.Neki pominju odlicne rezutate,a neki su rekli da im taj kabl nije dao bas nikakav efekat,verovatno zavisno od tipa napajanja.Meni je recimo na par kablova bila slaba reakcija ,ali je star earth hydra dala odlican efekat,ali je to već druga stvar,povezivanje vise uređaja u zajednicko uzemljenje sto je jedna od osnova naim dizajna.To tebi ne treba obzirom da je all in one sprava.Pa ti i ne ostaje puno toga za probu,ja bih na tvom mestu obavezno probao.

Btw.meni je malo taj kabl sumnjiv da je originalan jer koliko znam trebas dobiti Crabtree kabl koji navodno naim selektuje i koji ide standardno.

Link to comment
Share on other sites

Molim republikance za još jednu pomoć.

Sada mi je CD pkejer Marantz CD57mk2 povezan sa Atomom preko audio izlaza solidnim interkonekt kablom. Pošto ima i digitalni izlaz, jeli dobra ideja da ga povežem preko njega i koristim Atomov DAC?

Koji kabal bi preporučili?

Screenshot-20190420-132450.png

Screenshot_20190420-132343.jpg

Link to comment
Share on other sites

Razlika između DAC-a na Naim uređajima i takvog komercijalnog Marantza je nebo i zemlja. Ja sam koristio Rotel RCD06 kao transport a DAC V1 kao konverter sa ne preterano skupim FTA kablom i bio sam baš zadovoljan. Na moju preporuku prijatelj je kupio Philips CD618 i priključio ga na Supernait i takođe je dobio fantastičan rezultat. Što se tiče kablova to je stvar eksperimenta.

Link to comment
Share on other sites

Molim republikance za još jednu pomoć.
Sada mi je CD pkejer Marantz CD57mk2 povezan sa Atomom preko audio izlaza solidnim interkonekt kablom. Pošto ima i digitalni izlaz, jeli dobra ideja da ga povežem preko njega i koristim Atomov DAC?
Koji kabal bi preporučili?
Screenshot-20190420-132450.png
Screenshot_20190420-132343.thumb.jpg.5663467b821e51c2c4781c85f2096e62.jpg

Pa naravno, nabodi ga na optiku ili coax, sta vec moze od ta dva

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Mora da se cuje bas znacajna razlika.Imao sam cd67 i slobodno mogu da kazem da je to najgori uredjaj koji sam imao.Jos ga kupio novog pa me kostalo sPkg...to staviti u kvalitetan sistem vise klase = kazna za usi.Rekao bi covek logicno kad se pomesaju klase uredjaja i narocito kad je izvor los u transparentnom sistemu ,ali philipsove budzet masine iz tog perioda i starije su zvucale sasvim OK.U svakom slucaju gre'ota ne koristiti Dac iz takvog uredjaja kao sto je taj Atomac 

Link to comment
Share on other sites

12 sati ranije, sondek said:

...ali philipsove budzet masine iz tog perioda i starije su zvucale sasvim OK...

Može li neki predlog? Prodao sam CD davnih dana a kupio bih nešto da imam reda radi.

Video sam na netu da hvale Marantz 52MK2 SE. Ispod haube je kao stari Philipsi, plastično "saće".

Link to comment
Share on other sites

Ja sam imao Philips 850mk2.Savrsen transport u kome je radio bukvalno svaki CD,cak i izgreban neverovatno.Jedan drugar je imao zabavu da testira CD transporte i imao za tu svrhu i 5-6 vidno izgrebanih koji su jednostavno izluđivali sve plejere i ili su skipovali ili je bila poruka no disc.Ono sto sam doziveo sa jednim od tih diskova je bilo potpuno za neverovati.Izgrebao je kljucem svoje ime na njemu i cak je i taj radio,preskacući i puckajući ko stara ogrebana ploca.Zaista fascinantno.Imao be pun,lep i pomalo dosadnjikav laidback zvuk koji je lepo lezao na gramofonski orijentisan sistem.Naravno da se sa kvalitetnim dac-om situacija mnogo popravila,napredovala je tehnika...ali i kao plejer je sasvim dobar,a kao transport odlican.

Bilo je tu jos slicnih modela sa istim transportom,al ja volim da pisem samo ono sto sam licno probao.U svakom slucaju u odnosu na spominjanu seriju marantza velik apgrejd...nek mi oproste marantz fanovi,imali su i oni svojih boljih momentata ,ne generalizujem.

Link to comment
Share on other sites

18 minuta ranije, bogdan63 said:

Kod ovog oglasa nešto nije u redu. Ili slika uređaja nije adekvatna ili je opis uređaja netačan. U svakom slučaju, potencijalnog kupca bih savetovao na oprez.

https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala-snage/Naim-NAP250-DR-iz-najnovije-serije-77124242-oglas.htm?filter_id=67197

Osim što su stavljeni Neutrik Speakon umesto originalnih banana terminala za zvučnike, kao i XLR za svaki kanal pojedinačno umesto jednog za oba, ostalo deluje legitimno.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...