Jump to content


LINN & NAIM republika


sondek

Recommended Posts

Kolega napisao da su vesanja zamenjena originalnim sunđerastim vešanjima,kolega Patason potvrdio da su originalna suđerasta.Sad jos čujemo i dve reci "izvini kolega"...

Baj d vej,jos je i zamena urađena na pravom mestu.Kad se bilo gde napolju pomene da su vesanja skoro zamenjena originalnim vešanjima to se računa u prednost jer nemaš taj trosak.Kod nas ipak vise volimo da verujemo u deda mraza,tj da su prvobitna penasta vecita pa valjda dozivljavaju kao prednost da su prvobitna.Slicno kao kad kazes ampu je urađen fabrički servis,a kupac ti kaze "Hvala,onda nista"

Link to comment
Share on other sites

Kod nas je sve ono što je normalno, upravo obrnuto.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/reka-pod-hipotekom-braneci-reku-od-bahatog-investitora-mestane-je-sokirao-sulud/bw29xv3

A što se tiče bonace, slažem se, ali dosta je i do onih koji prodaju, pošto ako pogledate cene npr. na pinkfish forumu videćete da ovo ovde nema veze sa mozgom. Ja sam se uglavnom preorjentisao i gledam ako mogu nešto da kupim napolju.

Link to comment
Share on other sites

Tom AE1 na oglasu je zamenjeno vesanje sundjerastim, daleko od toga da je to vise zvucnik sa fabrickim karakteristikama.
Koliki je bio problem naci originalna vesanja?


Originalna vesanja, u smislu da ih proizvodi AE ne postoje. AE mark 1 je imao sundjerasto vesanje i u originalu.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Link to comment
Share on other sites

^Ipak se jos jednom iskreno izvinjavam, nisam pazljivo procitao oglas, a interesovalo me je da li su original vesanja nabavljiva.

Zapravo me uvek interesovalo da li ostale dostupne varijante, eno i onog linka koji sam okacio, adekvatno zamene prvobitna. Da li ste imali priliku kod Napijala da izmerite parametre posle zamene?

Link to comment
Share on other sites

Sve ok, ne patim ja od uvredljivosti. Mislim da je ok napisati stvarno stanje, a bolje od obog ne moze. Ja sam posle razmenio par mailova sa sadasnjim direktorom AE, Matom Spandlom. Covek je bio jako predusretljiv, cak me je zamolio da mu uslikam kutije. Tada mi je i napisao ono za visokotonac sto sam naveo u oglasu i rekao da mu vesanja odlicno deluju i da su prava zamenska, te da su drajveri u originalnom stanju.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Link to comment
Share on other sites

izvinjavam se sto nisam bio precizan da je u pitanju Diy.Ispravljao sam poruku i obrisao jednu ispade kljucnu recenicu, zaboravio da je kopiram na kraj.na popustu lack stocić 999 din,odseku joj se samo noge na zeljenu dimenziju sprava i stave spajkovi i eto jednog nivoa.Donja je ostala cela zbog mesta za ploče, ne mora.

 

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, damic said:

Lepo izgleda, al ja bih bio oprezan, horizontalna ploca nije od kompaktnog materijala, vec je konstrukcije slicne onoj sto se koristi kod sobnih vrata, bojim se da "zvoni".

I ja bih tako ocijenio, ali zanimljivo mi je bilo sto sam u jednom renomiranom hi fi magazinu prije par godina vidio kratki test tog stolica, dobio je čak i preporuku. Mozda ima nesto u toj konstrukciji, nije sve uvijek u masi.

Link to comment
Share on other sites

Taj ikea lack stocić je već proslavljen kao dobar kao podloga za gramofone,dosta poznata stvar.Ja sam za druge stvari skroz.Target zidna,sound organization,Turbomaximus ali ovo je simpaticno i jeftino resenje za male pare uz malo igranja do 50€...narocito sto imaju drečećih boja da se malo zivosti unese i u hifi...recimo limun zuta ili crvena nekoj zeni da legne kao poklon da zavoli hifi kutak

edit:dosta polica je vrlo lako,narocito gramofonskih.Od Sound organisation koja je od aluminijuma pa do quadraspire sa supljikavim bambus policama

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Za razliku od malih ProAc, ovi podnostojeći su imali jako detaljne i napadne visoke tonove, nisam mogao dugo da ih slušam, umorili su me :unsure: Odslušao sam nekoliko pesama, pa sam prošetao dalje, zatim sam se vratio i ponovo ih slušao. Svirali su različitu muziko, ali moj utisam je bio isti. Opet kažem, za razliku od njih mali ProAc sa Nait 5 SI sviraju fenomenalno. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...