Jazzavac Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Pitanje za ljude koji se malo vise muvaju po prodavnicama audio opreme. Gde mogu da nadjem/kupim najjeftinije moguce stalke za zvucnike? Trebaju mi za mamu koja mi je sva vazna saopstila da je kupila neki Philips-ov bookshelf sistem za 130 eura i koji 'odlicno svira'. Blago njoj - to je sve sto mogu da kazem.... No, sada joj je problem da namesti zvucnike, pa bih da joj nadjem stalke, ali da ne budu skuplji od zvucnika koje nose Hvala svima!
Nezbit Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Ranije su u Tehnomarketu (dok je bio kod Fontane) imali nake dosta jeftine stalke, tu negde oko recimo 4000 din. Sećam se samo da su bili dosta lagani, ko zna od Äega su... Od normalnih stalaka mislim da su najjeftiniji Mission Stancette, proveri cenovnik 4audio, valjda se tu negde oko 80eur, tj malo jeftiniji od sistema
Koko Bil Posted December 22, 2008 Report Posted December 22, 2008 A proveri i Kemp Coloseum http://www.kemp.rs/stalci.htm. Tamo ima i cenovnik, ali možda se dogovorite...
DraganNS Posted December 22, 2008 Report Posted December 22, 2008 Pošto si, kao što vidim, iz NS najjednostavnije ti je da uzmeš (kao što kaže KOKO) KEMP Coloseum stalke (80 e). Ja sam ih kupio pre par nedelja za surr. MA Br1, prethodno ih uporedivši (doduše, šacometrijski) sa Misssion stancette stalcima iz Audioplus-a. Meni Kemp-ovi izgledaju malo solidnije, cvrsce, a mislim da su i teži. Vrlo su lepo i precizno izradjeni, a mogu i da se pune peskom. Pozdrav!
Filipescu Posted December 22, 2008 Report Posted December 22, 2008 Ne razmisljaj o tim mission cista plastikica, imaju 100 grama i ne mogu da se pune peskom.
Jazzavac Posted December 23, 2008 Author Report Posted December 23, 2008 Hvala svima na savetima. Video sam danas Mission u 4audio-u, kostaju 6250 din najjeftiniji. Pogledacu jos u Tehnomarket-u, a i po oglasima. KEMP su 80 eur-a najjeftiniji, a to je malo mnogo za ono cemu treba da sluze.... Javicu sta sam nasao. Usput, 4audio je postao distributer i QED kablova ako nekog zanima....
Sonichammer Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Hvala svima na savetima. Video sam danas Mission u 4audio-u, kostaju 6250 din najjeftiniji. Pogledacu jos u Tehnomarket-u, a i po oglasima. KEMP su 80 eur-a najjeftiniji, a to je malo mnogo za ono cemu treba da sluze.... Javicu sta sam nasao. Usput, 4audio je postao distributer i QED kablova ako nekog zanima....
Jazzavac Posted December 23, 2008 Author Report Posted December 23, 2008 Usput, distributer QED kablova je IB Sistem, AudioPlus je diler istih a sve to sa 4Audio-m nema nikakve veze. Cisto ako nekog zanima...
DraganNS Posted December 24, 2008 Report Posted December 24, 2008 Da, malo smo preterali....ipak je u pitanju "mini-linija" kako smo to nekada zvali. A da uzmes zidne nosace? ITC Electronic prodaje Vogels: http://www.itcelectronic.com/katalog/default.asp' rel="external nofollow">
Jazzavac Posted December 28, 2008 Author Report Posted December 28, 2008 Hvala svima na savetima! Najjeftinije sam ipak pronasao u: http://www.artsupport.rs/modeli.php?id=28' rel="external nofollow">
niksha Posted February 9, 2009 Report Posted February 9, 2009 Da ne bih otvarao novu temu...Å¡to se tiÄe stalaka, konkretno za tannoy m2. Planirao sam da umesto standardnih stalaka napravim police od iverice koje bi služile kao stalci a ujedno i kao police za knjige,CD-e i sl. Zanima me da li će to nekako uticati na kvalitet zvuka??? Pomagajte dok nisam poÄeo da seÄem,rasklapam i sklapam
Duka Posted February 9, 2009 Report Posted February 9, 2009 Onda će ti knjige i cd-ovi svirati zajedno sa zvuÄnicima, samo Å¡to će biti malo fazno pomereni! Zaboravi na tu ideju! Pozz
jimmy Posted February 9, 2009 Report Posted February 9, 2009 Onda će ti knjige i cd-ovi svirati zajedno sa zvuÄnicima, samo Å¡to će biti malo fazno pomereni! Zaboravi na tu ideju! Pozz
nikk18adsl Posted February 9, 2009 Report Posted February 9, 2009 Samo razdvoji te funkcije i mozes da pocnes sa testerisanjem, smirglanjem i busenjem
niksha Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 pa dobro....znaÄi otpada ta ideja... e,joÅ¡ me zanima koja je najbolja veza(oslonac) izmeÄ‘u zvuÄnika i stalaka(stope od presovanog filca,pluta ili Å¡rafovi,možda neÅ¡to Äetvrto) kao i veza izmeÄ‘u stalaka i poda,Å¡rafovi-iglice,guma,pluta...poÅ¡to ću biti sam svoj majstor želim da uradim najbolje Å¡to se može
nikk18adsl Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 Dole stavi siljke(najjednostavnije, najjeftinije i najfunkcionalnije ti je dugacak sraf sa sestougaonom glavom i sitnim navojem koji lepo zasiljis od polovine do kraja-napravis koplje od njega ) i usrafis ih kroz donju plocu, stegnes na obe strane sajbnama i maticama i jos mozes lepo da ih nivelises po uglu i visini. Gore ne moras nista da stavljas ili stavi recimo na cetiri mesta male parcice tanke gume, da ti ne bi klizila kutija po ravnoj ploci. Naravno postoje i druga komplikovanija resenja, ali ovo ti je najprakticnije.
niksha Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 a jel moram da ih šiljim?! mislim...oštetiću parket tako...
jimmy Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 napravi i nesto da zastitis parket od siljaka...dovoljno je da zabusis sa burgijom neko parce lima i to je to ...
nikk18adsl Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 Ispod siljaka stavi novcice koje mozes malo da zabusis tankom burgijom, a i ne moras. Siljke bi trebao da zasiljis, kako bi smanjio dodirnu povrsinu i vibracije.
nkrgovic Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 Komplet finih debelih Kemp puck-ova je oko 1300-1400 dinara. Nije jevtino, ali budimo realni - to nisu neke pare, kad se uzme u obzir sta stoji na njima. Ja sam isto prvo malo experimentisao, pa sam se smorio i uzeo komplet u AV impulsu. Cisto, miran sam.
nikk18adsl Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 Meni je recimo komplet pravljenih stalaka po mojoj zelji i meri ispao 1200 dinara, sve full. Pravio sam ih za neki sporedni sistem za solo2. U tu cenu je upao medijapan, srafovi, boja, i ostale sitnice, a napunjeni su peskom i izuzetno teski. Jeste da zahteva malo vremena da bi se sve korektno odradilo, ali ako covek ima vremena i volje, sto da ne. S druge strane, ako mogu gotovi KEMP-ovi da se nadju po toj smesnoj ceni, onda je to bolja varijanta za one koje mrzi da se licno mlate i angazuju oko pravljenja.
vladovid Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 Paaaa, nece biti da su KEMP-ovi stalci 1400 din, toliko kostaju "Spike footers" odnosno zastitni delovi za pod, a njihovi stalci za zvucnike su ipak malo skuplji.
nkrgovic Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 nece biti da su KEMP-ovi stalci 1400 din, toliko kostaju "Spike footers" odnosno zastitni delovi za pod A sta sam ja rekao? Komplet finih debelih Kemp puck-ova je oko 1300-1400 dinara. pri tome je poruka, odmah iznad: Ispod siljaka stavi novcice koje mozes malo da zabusis tankom burgijom, a i ne moras. Siljke bi trebao da zasiljis, kako bi smanjio dodirnu povrsinu i vibracije. Sledeci put procitaj pre nego sto nekoga ispravis ono sto ispravljas
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.