Jump to content


Audio Kasete, za kaset-dekove naravno!


accuphase

Recommended Posts

Brrrrrr, danas minus 27. Kao na minus 27 decibela............ Narode, snimate li sta?

Ja se bavio malo presnimavanjem kaseta i to THATS MG-X 90, SONY METAL XR 90, MAXELL XL 2 90,TDK MA-C 90 kasete starije proizvodnje koje sam prethodno dobio ili nabavio.Kalibracija i snimci su bili super.Na TEAC V 7000 sam snimio i famoznu kasetu TDK D 90 iz 1986 godine kao sto sam i obecao.Kalibracija levela je bila odmah dobra dok sam imao malo problema sa biasom kao sto je mislim KOKO BIL rekao za svoje kasete.Snimak je na celoj traci ujednacen,nema nikakvog gubitka u zvuku tj. muljanja,a u odnosu na original primetio sam da zvuk ima vecu dinamiku tj. izrazeniji su tonovi sa nizom frekvencijom sto je i karakteristicno za normal kasete.Pitanje da li sam zadovoljan.Jesam ,znajuci godinu proizvodnje kasete,svira super , zadovoljan sam sto sam ih uopste nabavio u ovo vreme i sto ih imam u kolekciji.

Link to comment
Share on other sites

Ja ih imam (tdk-d 60/90) u nekoliko varijanti/generacija i mogu da kazem da sam zadovoljan.Ne kao sa Sony HF-S, Tdk AR ili GoldStar HP ali zadovoljavaju moje potrebe(situacija sa nabavkom/ponudom/cenom i nije nesto bajna).Imao sam srece da prođem dobro u par nabavki polovnjaka, kao sto je ovo (mala ali dobra kupovina za 350 dinara)

post-26397-0-25466300-1329159091_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Teac cdx iako najslabiji model u gami je bio odliÄna audio-kaseta, a jaÄi modeli edx & hdx su ipak bili možda preskupi u poreÄ‘enju sa "pravim kasetaÅ¡kim brendovima" !

Zna li ko, Äije su om trake koristili u toj svojoj, na žalost poslednjoj pravoj seriji, ono "posle toga" je bilo samo nekako reda radi ?

teac28.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...