Jump to content

Stereo sistem

Golum

Recommended Posts

6 minuta ranije, zflazar said:

KR je poštenija firma od ELROG, slažem se. Imali su i oni svoje momente kad su udarali u tup ugao ali manje nego ELROG.

a svako predrkavanje podleže prvom Njutnovom zakonu o predrkavanje koji dovodi u vezu vunu, ovce i šišanje.

Elrog se slazem sa tobom 1000%. Kvalitet pre Mayera im je bio kita sa njim je bolje navodno dosta ali meni od dva komada 274b oba imala problem sa zvrckanjem fillamenta i rekoh mu neka se tera pa mi vraca lovu.

Vunu, ovce i sisanje koje pominjes cu potkrepiti sa slikom od prosle nedelje iz Seoul-a gde u polici imas jebani CH Precision DAC koji se sastoji od 6 kutija (:-o) dakle L,R ch., reclocker, i za svaku od njih ponaosob kutija sa napajanjem. E posto to nije dovoljno jer jelte svaka kutija je povezana sa napajanjem sa umbilical kablom da potrebno je jos da i sama kutija sa DACovima i reclockerom bude povezana sa strujnim kablom sa uticnicom. Dakle 6 strujnih umesto opusteno 3 u npr ovoj celoj kretenskoj kombinaciji. Celo to zadovoljstvo je nekih 120/130k€....isto tj slicno vazi za MSB Select2 koji slicno kosta. I ovaca sa mnogo vune ima poprilicno za sisanje. 
A veruj mi da ovaj Lampi pa cak i GG2 svira isto  a cenim i bolje od njih...no zarada u celom lancu  diktira tempo sta ce se prodavati i gurati...

na prvoj slici dole sa leve strane onih 6 kutija ti je digitalna sekcija sistema o kojoj pricam...

D4E1B1A2-E00C-4445-8877-9624C370D164.jpeg

40AF7C96-8AC1-44AF-AF48-235C833F2DFE.jpeg

12 minuta ranije, zflazar said:

šta reći, koja je tu ciljna grupa kupaca???!

mada sam i dalje skeptik da se neće kod Fikusza pojaviti neka DH emisiona trioda sa anodnim naponom od 600V :ph34r:

Matori koja je ciljna grupa? Evo ovakva - sedim sa likom koji ce raditi FTA za Korea-u (salon na slikama gore - jedan od ludjih u Koreji) i prica je sledeca - dolazim kod njega prosli petak da slusamo Zokijeve kablove i poredimo sa Kubala Sosnom od po 10k po kablu btw (i Zoki ih dere btw 2) i lik mrtav ladan kaze - e sada dodjoh od klijenta i potpisah ugovor o isporuci sistema od 600k$. Na veceri Istog dana caskamo o stanovitom gospodinu ($ milijarder) koji sedi kuci i zajebava se sa HiFom i sam gura Stillpoint footere ispod YG Sonja 2.2 zvucnika od po 150kg i 120k$ i zvucnik mu padne i sjebe se kuciste. Zove ga i narucuje novi par jer ga ovaj osteceni nervira...e to je ciljna grupa...Ili likovi koji kupuju Stillpoint footere za 800$ komad (takodje na slici) a treba ti 8kom...a ovaj proda 300/400 kom godisnje...

Dakle vunice ima...i to mnogo...

7 sati ranije, zflazar said:

Skidam kapu Fikuszu za dobar osećaj poput akupunkturologa da potrefi i izleči bolne momente digitalnog hajfaja

sa druge strane skidam mu tri kape što je naučio lekciju iz DIY-dana kad je sve nesebično i neprilofitabilno delio sa javnošću i bivao popišanposran kao golupče..

čova je ukapirao da 2/3 krajnjeg flavour-a zvuka nosi sekcija u DAC-u koja se dešava NAKON DA konverzije.

dok je radio za dž, niko ga nije zarezivao sem spdnje na njegov račun.

Kad je standardizovao stvari odjednom je spdnju zamenila zavist. I to bi bilo to.

recept za vrhunski DAC bi po Fks-u bio sledeći:

Kupiš tiptop DA konvertor

Na njega natakneš vrhunski gain stage od lamPi.

Šta tu nije jasno?

:wub:

Vala baš.

8 sati ranije, zflazar said:

čova je ukapirao da 2/3 krajnjeg flavour-a zvuka nosi sekcija u DAC-u koja se dešava NAKON DA konverzije.

Ovde se ne slazem, ima tu i dosta do dela PRE D/A konverzije - tj. do napajanja. :D

Da se razumemo, jako je bitno pravilno implementirati D/A konverziju, samo sto vecina integralaca to radi dobro - jer je to vec matora tehnologija, pa, ako se vodi pravilno uputstvima proizvodjaca (tj. sta oni preporucuju za HiFi) - vecina DAC-ova radi solidno. S'druge strane, stedeti na napajanju i ostalim komponentama je super nacin da se ustedi - jer kostaju mnogo vise. Ja sam ubedjen da je ovo glavni razlog sto dosta ljudi smatra neke DAC-ove inferiornim, culi su ih X puta u uredjajima koji se hvale "imamo taj-i-taj DAC", a okolo je boranija.

tl;dr : Ja sam misljenja da vecina DAC cipova radi OK, i da je zflazar u pravu - samo da treba voditi racuna i o napajanju.

Cena dobrog BB chip-a 7-8 evra...za ostalo štednja,da se stisne do 10-20% od retail  cene.Sto je veća serija veća šansa da vam neko važne uređaj zbog par evra uštede.Ironično da je najskuplja najčešće kućište...al.dzaba kad bez toga ne pljušte pare i pohvale

• 1 month later...

Pojma nemam...impulsive buying...valjda vezano za ljubav...za A sistem nije sigurno tj posto imam dva outa na preampu a i dva snagasa ovo mozda nekako povezem kao opciju B kada mi se cefne ili ih posaljem za Bg pa da tu imam...ke vidime

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...