Jump to content


Stereo sistem


Golum

Recommended Posts

Nije nego da smanjim broj lampi za 1 kom :-). Sa tehnicke strane razlika su driverke jer ovaj ima 6h30 umesto 6n1p, mogu da ubacim KT120-sada je sa 6550 i sto je balansiran za razliku od 110ke. Inace za sada morao biti ovaj zbog WAF faktora - bilo je ili taj ili ne menjaj :-)...Zoki obezbedio Knotty XLR pa kada sve pokacim bice neki update sa slikicama :-).

Upravo mi zena izjavila - svidja mi se i REF75 :-)...to be continued... :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

SB Touch out; Auralic Aries in - perfect match sa Vegom.

Nisam stigao da slusam mnogo nocas ali sve inicijalno sljaka besprekorno I sto mi je najbitnije bez ikakvog zezanja sa setovanjem PCa I SB software-a na istom za strimovanje. U ovom slucaju USB HDD direktno u Aries, I sve radi bez ikakvih problema stabilno, brzo, bez seckanja, buferovanja I ostalih problema koje sam imao sa SB Touchom. Ipad aplikacija za pretrazivanje baze I upravljanje ima tu I tamo neki bug ali generalno bolja I preglednija od Logitechove. Dakle sa cisto korisnickog aspekta stress free uredjaj.

Sto se zvuka tice veceras cu sesti I na miru slusati celo vece pa javljam utiske (ako nekoga zanima :-) )

Poz.,

Link to comment
Share on other sites

Na osnovu onoga sto sam citao Aries Mini bi trebalo ovih  dana fizicki da se pojavi na "policama" pa mi realno nije usao u izbor. Gledao sam izmedju ovog I Aries LE ali posto sam uspeo da uzmem ovu "full" varijantu maltene po ceni LE nisam imao neku nedoumicu. Realno I da je bilo malo skuplje od ovoga sto sam platio opet bih se odlucio za ovo jer postoji razlika u ta dva modela na nivou hardware-a u samom Ariesu I u napajanju. Da bih kasnije izbegao uvek prisutno pozadinsko kopkanje tipa "a da li bi bilo promene da stavim bolje napajanje" odlucio sam se u startu za "skuplju" opciju.

Nakon jucerasnjeg celovecernjeg slusanja vrlo je realno lako opisati razlike u odnosu na SB jer je jednostavno sve ali sve mnogo bolje...prostor, dinamika, vokali (zvuce vrlo ubedljivo i prirodno) pri cemu sam slusao sve i svasta od Straitsa, Jacintha-e, HighEndition diskova, Imany, R. Waters-a, Johnny Cash-a, itd. Sjajno je bilo sto i  radio stanice koje sam iskopao sa nekim Jazzom (vocal, smooth) zvuce zaista vrlo dobro. 

Ono sto me iritira do besvesti je na zalost moja baza muzike koja mi je na HDDu. Od nocas pokusavam da je sredim nekako sa MusicBrainz Picard-om pa cu videti dokle stignem i kakvi su rezultati ali ako neko ima neku preporuku i nacin kako je to odradio bio bih mu zaista zahvalan.

Slicke cu zakaciti kada sredim policu u neko finalno stanje jer mi je trenutno sve nekako "razbacano"...

Ono na cemu moraju da porade je Lightning aplikacija za iPhone (cuo sam da ce pojaviti ovih dana uz izlazak Ariesa Mini).

Sto se mene tice moja topla preporuka za Aries :-)

Link to comment
Share on other sites

Iskreno cu ti reci da je displej mali I pokazuje realno samo neke bazicne informacije cija vidljivost je na npr mnogo bolja nego kod SBTa. Sto se mog nacina koriscenja tice, displej mi nije od nikakvog znacenja jer sve radim preko iPad-a ili telefona I jedina stvar koja mi realno nedostaje je sat na displeju u stand by modu :-).

Posto znam da ti uveliko/iskljucivo koristis daljinac za SBT, nisam siguran da je ovo za tebe najsrecnije resenje.

Pozz

Link to comment
Share on other sites

 

...  i ja pokusavam da nadjem zamenu SBOX-u ali uvek nesto fali ili ima viska-nije da i pare nisu ni malo problem.:ph34r:

+1:ph34r:

Čestitam Golume.Lep Auralic combo si složio.Ima li šanse da napraviš direktan "okršaj" SBT-a i Aries-a preko Vega dac-a i preneseš nam svoje impresije?Pretpostvaljam da ono što ponajviše zanima vlasnike SBT-a , pa tako i mene lično,je razlika u zvuku između ova  dva uređaja .Što se funkcionalnosti istih tiče ne verujem da se radi o nekim "nebo i zemlja" razlikama.

 

Link to comment
Share on other sites

+1:ph34r:

Čestitam Golume.Lep Auralic combo si složio.Ima li šanse da napraviš direktan "okršaj" SBT-a i Aries-a preko Vega dac-a i preneseš nam svoje impresije?Pretpostvaljam da ono što ponajviše zanima vlasnike SBT-a , pa tako i mene lično,je razlika u zvuku između ova  dva uređaja .Što se funkcionalnosti istih tiče ne verujem da se radi o nekim "nebo i zemlja" razlikama.

 

Sto se tice funkcionalnosti I ima I nema razlike - kako se uzme. Aries u sebi nema DAC (SBT ima) pa si osudjen na eksterni DAC. USB ulaz za razliku od SBTa ima funkciju koja je meni jako bitna, a to je da HDD sa muzikom direktno zakacim na njega bez potrebe za nekim PCom ili NASom I to zaista radi besprekorno. Aplikacija za iPad je vrlo cool ali tu nema neke razlike u odnosu SBT.

Sto se zvuka tice, to sam gore vec napisao, mislim da je Aries po svim parametrima za koplje ispred SBTa (Vega kao DAC). U ovom slucaju razlika nije bila na nivou da se razmisljam da li ili ne ovo zameniti. 

Uz sve ovo nakon utrosenih 20ak I vise sati u sredjivanje muzicke baze - konacno cu moci da sednem na miru I uzivam....

Pozz.,

G. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Krenulo sastavljanje manjeg sistema za spavacu za lagano nocno uzivanje.

Krecem obicno od zvucnika pa sam za ovaj sistem uzeo ProAc Tablette Reference 8 Signiture na Partingon Heavy II stalcima :wub:.

Za guranje istih postoje ideje i krckaju se na laganoj vatri...uz to jedan DAC sa (SB Touch ili Aries Mini - naginjem vise Ariesu) i to bi bilo to. Policu imam u steku (Finite Elemente - Spider) kao i neke Zokijeve kablove pa se nadam da ce do kraja leta sve prosvirati :rolleyes:.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...