Jump to content


Naim & Neat


beast

Recommended Posts

  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

kakva su ti iskustva sa distributerom Naim-a u Srbiji?

OdliÄna, baÅ¡ kao i podrÅ¡ka.

Kada nisam bio siguran kako se povezuje FC 2x i SN, otišao sam u salon i Aca je pozvao nekog tipa u Naim-u koji nam je sve lepo objasnio. A sada imam mail od nekog g.Paula iz Naima pa mogu da mu dosađujem do mile volje.

Link to comment
Share on other sites

Za Neat sam već rekao da ima odliÄno definisan bas pa pretpostavljam da je to uticaj izobarika.

To je samo jedan od principa rada u bas podruÄju. Pitanje je samo kvaliteta primene. Dobro će svirati i dobro primenjeni Transmission Line, bas-refleks, Horna ili kompresija.

Mada je Äinjenica da ima nekih prednosti kada su u pitanju niža izobliÄenja, jer dve bas jedinice rade spojene u paralelu i u fazi pa se kreću u istom smeru Å¡to ne stvara toliko

talasa koji se odbijaju unutar kutije (ne menja se pritisak u komori izmedju njih). To je dobro za bas podruÄje gde je energija najveća pa shodno tome i pomenuti problemi,

a zna da bude dobro kada se to primeni i kod dvosistemaca, gde je unutraÅ¡nji bas rezan nisko a spoljni do reza sa visokotonce, pa pomenuti efekat jako dobro utiÄe i na

smanjena izobliÄenja i u srednjetonskom podruÄju. Bio je jedan Äuveni Linn-ov izobarik dvosistemski model (zadnja komora kompresija) koji je jako dobro svirao.

Link to comment
Share on other sites

Evo, i ja da potvrdim. I Naim, i Neat imaju sjajne distributere u Srbiji. Podrska vise nego dovoljna, sjajna.

Baš tako!

Isto je bilo i sa naruÄivanjem mrežica, otiÅ¡ao do AV impulsa pitao jel može, Brca o'ma telefon u ruke i 10 dana kasnije mrežice stigle.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Sara. Vrlo zabavan zvucnik, nedosanjan san pre 25 godina

I ja sam ih sanjao SARE 20-tak god. -pa dosanjao ,uz moj naim 32/160 rade zaista odlicno.Zaista su retki zvucnici koji tako dobro rade sa svakom muzikom.Taakaav bass!!!Isobarik sistem rada 2x kef b200(modified by linn).

Srecom sanjao sam ga uz Linn Kan koji je fantastican,uprostorima do 20m2 mozda i bolji zvucnik samo uzasno zahtevan,trazi gotovo ne moguce da bi dali maksimum-dozivese punoletstvo kod mene.Da ne povecah dnevu sobu za duplo ostadose dozivotno.

Odnedavno sam kupio Naim SBL,zahtevaju jos bolji amp. I tek tada su bolji od Kana i Sare-probao pa se uverio. Saru cu mozda prodavati zajedno sa 32/160-tako se nesto ne razdvaja. Prodacu ih prijatelju kao sto sam i Kan da ih mogu bar ponekad ponovo cuti.

P.S.Kom je do hifi-a kao hobija bolje da ne proba ovakve stvari kao sto linn,naim,kan,sara,isobarik izazivaju HEROINSKU zavisnost-nema nazad to je put bez povratka,izgubice hobi i dobiti amneziju na ostatak hi-fi-a.

...a tako su mi se svideli Quad elektro statici,lampe...eto ...kajem se...mozda da probam sa nekom ustanovom za odvikavanje...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Prvih 20g. sa naimom nema crva,onda stignu, resis se na korenite promene, kupis neki drugi naim,pa jos 20...

Sistem ti je :oops: ,uzivaj u muzici ,zavidim ti trenutno sto se ne moras smarati hifijem.Nadam se da cu i ja zavrsiti svoje promene pa da zaboravim na hifu.Uzivaj :D

Kamo lepe sreće da sam takav. Pa mene ne drži mesto 20 minuta a kamoli hifi 20 godina. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...