Jump to content


Nino

Članovi
  • Posts

    187
  • Joined

  • Last visited

About Nino

  • Birthday 12/06/1975

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Dojcland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nino's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Da, ali ne u autu iz teme, skroz druga ugradnja.
  2. Kasnim malo ali evo jedan 124 500E koji sam ja davnih godina radio, McIntosh pojačalo kao i Head Unit:
  3. Pa rekao je covek gore-Lancia Delta, ima i slika.
  4. Ja bi na tvom mestu prvo proverio da li DSP uopste radi posto si ga kupio-dobio bez kablova za napajanje.....
  5. Audison SRX4? To je onako pojacalo, iskreno nista posebno a nema ni snage za midbass, mozda u bridge modu eventualno.
  6. Moze samo je bitno da onda ukljucis USB kabl u njega i ostavis kabl negde sa strane da bi preko njega mogao menjati podesavanja.
  7. Da, tako je, generalno dovoljno je front jer ce DSP od dva ulaza da napravi sve ostale signale na izlazu. Problem kod zvucnickih izlaza sto su kod vecine rear izlazi seceni na 60-80 Hz i tu nemas full range signal. Noviji DSP-ovi mogu da generisu taj opseg koji im fali ali ovaj tvoj DSP ne moze.
  8. Mislim da Fiat nema nema balansirane izlaze na radiju nego normalne zvucnicke izlaze, Neutrik ti nece trebati, ti ides direktno za zvucnickog izlaza preko konektora koji ti fali u dsp i tamo se vrsi onda konverzija u line signal. Zato su bitni ovi trimeri na DSP-u da sa njima ogranicis signal koji ulazi u DSP da ne bi doslo do klipovanja.
  9. Evo ga moj na pocetku instalacije a kasnije je zamenjen sa Helix DSP pro Mini koji je dosta bolji ali i skuplji, ja sam imao balansirani signal(audiofilski, he, he), salim se malo, iz radija i morao sam da ga prebacim sa Neutrik adapterima u RCA i tako direkt u DSP. Otvoricu novu temu za vikend, steta da se ne vidi iako je auto prodat pre 6 meseci.
  10. Nisam ga koristio jer sam imao samo jedan set up za vozacko sediste, ako zelis da imas vise razlicitih set-upova onda ce ti trebati. Pojacavanje je islo direkt sa fabrickog radija i to je funkcionisalo super.
  11. Imao sam ja u mom autu ovaj procesor zvuka, 2way+sub kombinacija zasto je on i pravljen. Odlican odnos ulozenog-dobijenog pravljen za pocetnike u svetu ozbiljnijeg car hifija. Kao ulazni signal mozes koristiti izlaz iz auto radija ili rca izlaz. Sam mozes da podesis frekfenciju reza zvucnika ali ostalo bez nekoga ko ima merni mikrofon i mnoooogo iskustva zaboravi, neces dobiti ono sto ova sprava moze a auto podesen kako treba je ono sto se retko kad cuje i neverovatno dobro zvuci. DSP je revolucija u car hifiju i bez toga vise nema smisla. Mogao bih da otvorim posebnu temu sa mojim autom gde su se menjali razni uredjaji i procesori a zvuk je bio odlican. Ja sam merenje radio kod coveka u Nemackoj jer tu i zivim. Delay i EQ nema sanse da dobijes kako treba bez pink noise-a i mnogo iskustva jer podesavanje nije kako je u teoriji nego malo drugacije ali kad uskladis sve faze kako treba onda je ludilo. Ja sam sve sam ugradio, igrao se mesecima sa procesorom ali finale je ipak moralo kod nekog ko ima mernu opremu i iskustvo. Za tu kombinaciju zvucnika kao sto ti imas je on apsolutno nepotreban, naravno moze da dopirnese odredjenu meru ali to nije njegova namena.
  12. Nakon puno lutanja i eksperimentisanja sa malim pojacalima evo sad nakon par meseci slusanja mogu konacno da kazem da je Krell KAV300i bio pun pogodak. To pojacalo ganja Dynaudio bez problema, ko god je cuo 1.3 mk2 kutije se nije mogao nacuditi kakav bas izlazi iz njih. Mala engleska pojacala, koja su neosporno jako dobra, nisu mogla takvu dinamiku i kontrolu da pokazu. Kav 300i pojacalo se nalazi za reda 1100-1300evra, kompaktno je, ne greje se puno. Na primer od njegovih 10 dioda koje pokazuju nivo pojacavanja vec dve upaljenje je glasno u stanu, na tri diode sigurno dolaze komsije a cetvrtu diodu jos nisam upalio
  13. Bilo je malo i Accept-a sa albumom Restless and wild e tu već preti opasnost da komšije kucaju na vrata
  14. Davno sam prestao da gubim vreme na te diskusije 🤣 ali PRAT ovog Krella je sjajan.
  15. Evo danas slušao Tracy Champan i ne mogu se načuditi kako ovo sad svira, nebo i zemlja u odnosu na pre, njeni snimci tako dobro i utegnuto zvuče da mi se ne gasi pojačalo, recimo tu su mi visoki odlični... pesma Speak the Word...tu Naim ne može ni vodu da mu donese
×
×
  • Create New...