Jump to content


jimi

Članovi
  • Posts

    254
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jimi

  1. U to vreme Jugoton je bio cesto i bolji od zapadnih fabrika. Cak je i PGP pred sam kraj masovnije proizvodnje (91'/92') imao bljesak kvaliteta.
  2. ...ali i pored svega toga meni to bese odlican koncert. procitao sam nekad negde na netu da je letnja turneja '91 bila "traljava" pa sam se zapitao kako tek zvuci kad nije traljavo. Dodatno, set lista je bila "very best of". Ne bih da branim domacu publiku ali je u vreme koncerta vec vladala ratna psihoza a karte su bile vrlo skupe. Za te pare sam te sezone gledao Ramonese, Iggy Popa i pride Disciplinu Kicme. Vece pre koncerta je dnevnik RTS-a javio da dolazi jedan Cimerman koji ceo zivot dize glas za mir umesto drugog Cimermana koji navraca cesce i zakuvava rat . Ako se dobro secam, i u Budimpesti je prodato malo karata ali je Ljubljana izvadila celu stvar. Ako je ova glasina tacna, bice opet cupavo posto u junu sviraju i Clapton i Winwood (pa i Elton John bi se mogao dodati) a publika za te koncerte je ista.
  3. I mene zanima ovaj Mehano. Ne znam sta je bilo sa mojim elektropionirom, mozda je jos ziv tu negde, ali i dan danas koristim srafcigere iz njega.
  4. Nasao sam raspored za jelenpivolive: Petak, 5. septembar Repetitor – 16:30h Jarboli – 17:10h Hipnotize – 18:00h ElektriÄni orgazam – 18:40h Dinosaur Jr – 20:00h Iggy and The Stooges – 21:30h Subota, 6. septembar Strip – 16:30h Shiroko – 17:10h Majke – 17:50h Disciplin A Kitschme – 18:40h The Lemonheads – 20:00h Partibrejkers – 21:30h
  5. E vala svaka cast, jos jednom. Ako navratim na taj koncert imacu privilegiju da odsetam iz SKC-a sa 30-40 zombija no ipak biram ove sa tradicojom, jes' da ih je 10X manje al' su pravi.
  6. Left Lane Cruise i citav buljuk slicnih bendova po principu bubanj, slajd gitara i tuci do prekosutra su OK do dve pesme. Ko odslusa vide od toga, svaka cast. Nego, zna li se redosled i neka priblizna satnica za Jelen pivo live u petak.
  7. Nazalost, vremena su takva da covek pozeli da bude stariji, ne mladji. AKo se dobro secam, to bese '82. ili '83, bas kad je i izasla ova ploca. Svirao je BG i NS.
  8. Na srecu, svojevremno su i diletanti iz PGP izdali jednu od najboljih ploca - Where It All Began. Steta sto sam bio mlad u vreme kad je dolazio u nase krajeve pa nisam osetio magiju uzivo.
  9. Ima nas i koji smo to vece slusali Disciplinu kicme i otprilike najbolje prosli.
  10. Verovatnije je da ima SOlid Gold posto je izasla kod nas i to sa rekordnim tirazem kada su pojedinacne zemlje u pitanju. Mozda je urbana legenda ali nismo mi bili maciji kasalj u to vreme a i pomenuti legendarni koncert u Zagrebu je dao svoj veliki doprinos. Ja sam takodje vlasnik samo te ploce a Entertainment sam iskopao kod lika koji je slusao samo neke progresive i simfo ali ni pod kakvim uslovima nije hteo da se odrekne vlasnistva. Jedino sam uspeo da presnimim na kasetu. Realno, ni Solid Gold nije blizu prvog a da ne govorim o ovim kasnijim, osim ako je nekom vezan za neke druge drage stvari. To je prokletstvo kad na pocetku napravis remek deo. Secam se da je zagrebacki koncert, na kome je Sarlo bio predgrupa, ostavio ogroman utisak na Koju i time na DK. Elem, na vrhu strane pomenuti lokalni promoter je najavio koncert a lik je takav da ne lozi bez razloga. Jedina lazna uzbuna mu se desila kad je prosle zime najavio da je pred konacnim dogovorom za koncert James Chancea ali je blagovremeno javio da od toga nece biti nista. Takodje, najavio je da karte nece biti ispod 20€. Ako ne budu ni mnogo vise, cena je OK. Jedino mislim da ce SKC "biti premali za sve zainteresovane" ali adekvatno vece mesto i ne postoji. Mislim da ce samo usmenom vescu rasporaditi karte dosta unapred. Ako se dobro secam, u SKC unutra staje 1300 ljudi bez sedenja na glavama. Setih se svirke The Godfathers kada je bar 50% publike uslo na razne fore (placanje redarima na sporednim vratima). U vezi mesta za koncerte, Meni je Hala sportova mnogo dobro mesto a skoro sam cuo da ce da je renoviraju i da ce jedna od primarnih delatnosti biti koncerti. Za kosarku je upropascena posto su je pre 20-ak godina prosirivali i to tako sto su ukopali prvi red publike tik do aut linije a godinu, dve kasnije su dimenzije kosarkaskog igralista povecane . Zato je groblje preslo u Pionir.
  11. SKC 2. novembar - Gang of Four
  12. jimi

    Čišćenje ploča

    Dobro da ste se izleteli i da se ne zeznem da kupim neku plocu od vas . Davno sam cistio ploce alkoholom i finim jastucicem ali poslednjih 20 godina radi samo Ortofon cetkica sa karbonskim vlaknima pre svakog pustanja. Polovne ploce koje su toliko usrane da zahtevaju takve tretmane i ne uzimam u obzir za nabavku i stavljanje na gramofon. Bas pre neki dan naletim na sajt sa raritetima, butlezima i prvim izdanjima stonsa. Cene od 20 do 800 funti a ploce slikane na stoljnjacima, krevetima, razbacane po stolovima sa omotima i sl. A svi tvrde da su u skoro mint stanju. Kakve su onda moje koje su dodirnute samo fabrickom kesom i gramofonskim matom.
  13. Nije problem sa ozvucenjem nego sa akustikom hale. Mada nije isto ozvucavati pavarotija i bend koji treba da krlja iz sve snage. Nego, ima li potvrde za Van Morrisona. Priblizava se najavljeni 21. septembar a nikakva potvrda ne stize.
×
×
  • Create New...