Jump to content


Scorpio(DDMF)!

Moderator
  • Posts

    2,094
  • Joined

Everything posted by Scorpio(DDMF)!

  1. Intruder - Strange kind of beautiful (2003)
  2. Znas li kako se startuje motor?
  3. Razlika bi trebala biti u rucici. MK1 ima tezu rucicu (16.5g) od MK2. Ako gledas preporuke, najbolje da trazis za TD-160 MK1, koji je dosta cesci, a koristi istu rucicu. Moja preporuka bi bila AT-95ML glava, koju koristim na TD-145. U obzir dolaze i AT-3600/91, koje imaju odgovarajucu komplijansu, ako je VM-95ML van budzeta. Pozdrav.
  4. Mislim da kablovski operater moze na osnovu zalbe da ti ugradi i galvanski rezvajac/izolator, za sam koaksijalni kabl. Najbolje je da pozoves podrsku i proveris sa njima.
  5. Sjajno izvodjenje, uz odlican snimak. Za svaku preporuku!
  6. Tim kablom ide osetljiv signal koji pomocu lasera ocitava foto-dioda, zato se i smetnje javljaju kada se on hvata rukom i slicno. Bez obzira sto su svi diskovi presovani (fabricki), oni ipak imaju razlicitu reflektivnost. Problem je za sada uocljiv najverovatnije samo na onima sa nesto nizom reflektovnoscu. Najverovatniji uzrok problema je u oslabljenom "laseru", ili u dotrajalom elektrolitu u servo kolu (moguce i kod pretpojacala za foto diodu). Najbolje bi bilo zameniti te elektrolite prvo (obicno ih nema mnogo i malih su vrednosti), pa ako to ne popravi problem, onda je sam laser za zamenu. Postoji mogucnost i da cela grana ne dobija dovoljno cist napon zbog dotrajalosti kondenzatora iza naponskog regulatora za taj deo kola, ali to moze da se utvrdi tek pregledom, ili zamenom istog/istih. Edit: Ovo bi bio spisak "sumnjivih" kondenzatora: c101 100uF/10v c104 3.3uF/50v c108 33uF/16v c111 0.47uF/50v c113 33uF/16v c134 10uF/50v c132 0.47uF/50v c130 100uF/10v c127 4.7uF/50v c124 47uF/10v c122 100uF/10v c121 47uF/10v c110 4.7uF/50v c120 1uF/50v Posto je kopija servisnog uputstva koju sam gledao uzasnog kvaliteta, pre zamene proveriti vrednosti kondenzatora koji su ugradjeni, za slucaj da sam nesto pogresno procitao. Naravno, u zamenu se upustati samo ako se ima iskustva u slicnim zahvatima, kako se potencijano ne bi napravila jos veca steta. Pozdrav!
  7. Favoriti sa sajma bi mi bili: 1. RAAL (SR-1a/VM-1a) 2. Teoharov 3. Soulines (sa gramofonom kao izvorom).
  8. Povrsno gledano, deluje kao da je c222 (dekompezacioni kondenzator) ostecen (nagoren) pri ugradjivanju podnozija za opamp-ove na desnom kanalu. Za pocetak, proverio/zamenio bih taj stirofleks i zamenio IC202 odgovarajucim, posto deluje da je originalni AD797 zamenjen nekakvom sumnjivom zamenom. Postolja koja su ugradjena ne deluju bas obecavajuce, pa bi valjalo proveriti da li imaju dobar kontakt i kako su zalemljena za plocicu. Ovo bi bio neki pocetak, pretpostavljajuci da sa donje strane ne ceka "horor" ostecenih vodova/lemnih mesta. Sam DAC je svakako najverovatnije ispravan. Pozdrav!
  9. Prepucavanje je uklonjeno, za sada bez sankcija. Zamolio bih da se suzdrzite od toga u daljoj diskusiji. Hvala.
  10. Mozes probati i ovde, posto je u oglasu navedeno da su u ponudi i gusca ulja. Pozdrav.
  11. Elvis Costello - Spanish model (2021)
  12. Ostatak diskusije je prebacen u temu "Monokristalni bakar".
  13. Precizno je navedeno zasto je pominjani post zasluzio warn, a ne npr. samo brisanje ili slicno. Ne vidim ni jedan (opravdan) razlog da se to pogresno tumaci.
  14. Nadam se da sam u postu dovoljno jasno naglasio zasto je ova "pogresna" cestitka sada zasluzila warning, uzevsi u obzir ranije trollovanje clana po takvim temama za koje je isto kaznjavan (Hristo Stoickov i varijacije na temu). Pretpostavka slucajnosti iz tog razloga ovde nije uzeta u obzir.
  15. Precizirao sam koja je kazna izrecena. Raniji "gafovi" na tu temu su bili dosta drugaciji i nisu imali nikakve veze sa mesanjem dva praznika.
  16. Podsetio bih da je Anubisgrau za cestitanje Bozica na Uskrs dobio samo warning, tj. jedan kazneni poen, bez bana (uz prethodnu istoriju troll-ovanja na iste teme), a za vredjanje je uz warning dobio i ban u trajanju od mesec dana. Vredjanje je inace usledilo kada je kritikovao zvucnike drugog clana, pa mu je ovaj u slicnom tonu odgovorio, da bi Anubis odmah presao na licne uvrede i to na vise tema.
  17. Po spisku delova, 10 oma, 1/4w, metal-film (to bi bila najbolja zamena). Pozdrav!
  18. Tema je pociscena, te je ponovo otkljucavam.
  19. Zakljucavam temu na par dana, dok se ne pocisti i ne podele eventualni poeni.
  20. Ponovo je uklonjen oglas koji je ocigledno trolovanje. Nemojte kaciti oglase te vrste.
  21. Deo prethodne diskusije je uklonjen. Suzdrzite se od flejm/offtopic-a...
  22. Joseph Haydn - Piano concertos in D&G, Arturo Benedetti Michelangeli, Zurich Chamber Orchestra, Edmond de Stoutz (1975) [Jugoton LSHMV-70814] Ocekivano odlicna interpretacija Mikelandjelija, za svaku preporuku!
  23. Efektivnu masu rucice olaksavanjem headshell-a ne mozemo znacajnije smanjiti. Dobro je da ovaj, tezi nije previse poremetio rezonantnu frekvenciju. Vrednost jeste granicna, ali je prihvatljiva. Ne bi trebalo da bude problema sa zvukom, a eventualni problem se moze javiti u tracking-u, ali samo u ekstremnim slucajevima (npr. veoma valovita ploca). Tako da, uzivaj u slusanju Microlinear vrh je veoma dobar u izvlacenju maksimuma po pitanju trackinga sa ploce, sto ce znaciti dosta sa orkestarskom muzikom...
×
×
  • Create New...