Jump to content


Scorpio(DDMF)!

Moderator
 • Posts

  2,058
 • Joined

About Scorpio(DDMF)!

 • Birthday November 1

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Belgrade, The Filthy City

Recent Profile Visitors

12,137 profile views

Scorpio(DDMF)!'s Achievements

 1. Ostatak diskusije je prebacen u temu "Monokristalni bakar".
 2. Precizno je navedeno zasto je pominjani post zasluzio warn, a ne npr. samo brisanje ili slicno. Ne vidim ni jedan (opravdan) razlog da se to pogresno tumaci.
 3. Nadam se da sam u postu dovoljno jasno naglasio zasto je ova "pogresna" cestitka sada zasluzila warning, uzevsi u obzir ranije trollovanje clana po takvim temama za koje je isto kaznjavan (Hristo Stoickov i varijacije na temu). Pretpostavka slucajnosti iz tog razloga ovde nije uzeta u obzir.
 4. Precizirao sam koja je kazna izrecena. Raniji "gafovi" na tu temu su bili dosta drugaciji i nisu imali nikakve veze sa mesanjem dva praznika.
 5. Podsetio bih da je Anubisgrau za cestitanje Bozica na Uskrs dobio samo warning, tj. jedan kazneni poen, bez bana (uz prethodnu istoriju troll-ovanja na iste teme), a za vredjanje je uz warning dobio i ban u trajanju od mesec dana. Vredjanje je inace usledilo kada je kritikovao zvucnike drugog clana, pa mu je ovaj u slicnom tonu odgovorio, da bi Anubis odmah presao na licne uvrede i to na vise tema.
 6. Po spisku delova, 10 oma, 1/4w, metal-film (to bi bila najbolja zamena). Pozdrav!
 7. Tema je pociscena, te je ponovo otkljucavam.
 8. Zakljucavam temu na par dana, dok se ne pocisti i ne podele eventualni poeni.
 9. Ponovo je uklonjen oglas koji je ocigledno trolovanje. Nemojte kaciti oglase te vrste.
 10. Deo prethodne diskusije je uklonjen. Suzdrzite se od flejm/offtopic-a...
 11. Joseph Haydn - Piano concertos in D&G, Arturo Benedetti Michelangeli, Zurich Chamber Orchestra, Edmond de Stoutz (1975) [Jugoton LSHMV-70814] Ocekivano odlicna interpretacija Mikelandjelija, za svaku preporuku!
 12. Efektivnu masu rucice olaksavanjem headshell-a ne mozemo znacajnije smanjiti. Dobro je da ovaj, tezi nije previse poremetio rezonantnu frekvenciju. Vrednost jeste granicna, ali je prihvatljiva. Ne bi trebalo da bude problema sa zvukom, a eventualni problem se moze javiti u tracking-u, ali samo u ekstremnim slucajevima (npr. veoma valovita ploca). Tako da, uzivaj u slusanju Microlinear vrh je veoma dobar u izvlacenju maksimuma po pitanju trackinga sa ploce, sto ce znaciti dosta sa orkestarskom muzikom...
 13. Red je imao nesto bolju rezonantnu frekvenciju, od 9Hz, a VM740ML je na 7Hz sto je jos uvek koliko-toliko prihvatljivo Pozdrav!
 14. Cestitam! Kada budes imao vremena, ako mozes, proveri rezonantnu frekvenciju. Zanimalo bi me koliko ju je tezi shell spustio...
 15. Obratiti paznju na to da se rezonantna frekvencija racuna sa vrednoscu komplijanse glave na 10Hz. Odredjeni proizvodjaci (i Audio Technica medju njima) za svoje glave navode komplijansu na 100Hz, te je potrebna konverzija. Ne postoji tacna racunica, no uprosceno se pretpostavlja da je komplijansa na 10Hz 2.5-3x veca od komplijanse na 100Hz. U ovom slucaju, ona bi po racunici bila 25-30 na 10Hz. Postoji jos jedan metod kojim se unapred manje-vise precizno moze utvrditi rezonantna frekvencija. Potrebno je prvo pronaci audio snimak koji je neko napravio sa trazenom kombinacijom, dovoljno je i 30ak sekundi. Zatim, potrebno je taj snimak analizirati u nekom softveru za audio editing, npr Audacity. Ovde sam blize naveo postupak: Npr. pronaci youtube snimak slicne kombinacije: Gramofon bi trebao da je Technics SL-1200, a efektivna masa rucice je 12g. Kada konverujemo snimak u audio i analiziramo rezultat, dobijamo sledece: Dakle, racunica od 7Hz se pokazala kao tacna (naravno, ako je efektivna masa SL-1500c rucice 12g). Ovoj kombinaciji ne bih dodavao tezi shell, posto je i ovako granicna. Pozdrav!
×
×
 • Create New...