Jump to content

Scorpio(DDMF)!

Moderator
 • Content Count

  2,035
 • Joined

About Scorpio(DDMF)!

 • Rank
  Moderator
 • Birthday November 1

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Belgrade, The Filthy City

Recent Profile Visitors

11,990 profile views
 1. Zakljucavam temu na par dana, dok se ne pocisti i ne podele eventualni poeni.
 2. Ponovo je uklonjen oglas koji je ocigledno trolovanje. Nemojte kaciti oglase te vrste.
 3. Deo prethodne diskusije je uklonjen. Suzdrzite se od flejm/offtopic-a...
 4. Joseph Haydn - Piano concertos in D&G, Arturo Benedetti Michelangeli, Zurich Chamber Orchestra, Edmond de Stoutz (1975) [Jugoton LSHMV-70814] Ocekivano odlicna interpretacija Mikelandjelija, za svaku preporuku!
 5. Efektivnu masu rucice olaksavanjem headshell-a ne mozemo znacajnije smanjiti. Dobro je da ovaj, tezi nije previse poremetio rezonantnu frekvenciju. Vrednost jeste granicna, ali je prihvatljiva. Ne bi trebalo da bude problema sa zvukom, a eventualni problem se moze javiti u tracking-u, ali samo u ekstremnim slucajevima (npr. veoma valovita ploca). Tako da, uzivaj u slusanju Microlinear vrh je veoma dobar u izvlacenju maksimuma po pitanju trackinga sa ploce, sto ce znaciti dosta sa orkestarskom muzikom...
 6. Red je imao nesto bolju rezonantnu frekvenciju, od 9Hz, a VM740ML je na 7Hz sto je jos uvek koliko-toliko prihvatljivo Pozdrav!
 7. Cestitam! Kada budes imao vremena, ako mozes, proveri rezonantnu frekvenciju. Zanimalo bi me koliko ju je tezi shell spustio...
 8. Obratiti paznju na to da se rezonantna frekvencija racuna sa vrednoscu komplijanse glave na 10Hz. Odredjeni proizvodjaci (i Audio Technica medju njima) za svoje glave navode komplijansu na 100Hz, te je potrebna konverzija. Ne postoji tacna racunica, no uprosceno se pretpostavlja da je komplijansa na 10Hz 2.5-3x veca od komplijanse na 100Hz. U ovom slucaju, ona bi po racunici bila 25-30 na 10Hz. Postoji jos jedan metod kojim se unapred manje-vise precizno moze utvrditi rezonantna frekvencija. Potrebno je prvo pronaci audio snimak koji je neko napravio sa trazenom kombinacijom, dovoljn
 9. Dobar predlog bi bila i AT-VM750ML sa microlinar vrhom, narocito ako se trazi detaljnost. Ako se pretpostavi 12g efektivne mase rucice, kao i za VM750SH, rezonantna frekvencija kombinacije bi bila na granicnih 7Hz. Pozdrav!
 10. Bombino - Nomad (2013) [Nonesuch 534291-1]
 11. Ako dodje do problema sa odobravanjem oglasa, tj. ako se na odobravanje ceka duze od 24h, postujte ovde pa cemo resiti. Pozdrav!
 12. Odlicno pogodjeno - rezonantna frekvencija je idealna U Audacity-ju, postupak je sledeci: 1. Selektuje se 15-20s fajla (u screenshot-u sam odabrao deo od 30 do 45s) 2. Ocija Analyze/Plot spectrum - dobija se ovakav prikaz: Sa slike se vide izabrane opcije. 3. Postaviti kursor blizu najveceg pika u oblasti 6-12Hz i on ce pokzati gde je najbliizi pik. U ovom slucaju, postavio sam kursor blizu 12Hz, a prikazani najblizu pik je na 11Hz - to je i trazena rezonantna frekvencija. Pozdrav!
×
×
 • Create New...