Jump to content


hazarder

Članovi
  • Posts

    236
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hazarder

  1. hazarder

    EXPOSURE

    pre 7-8 godina jedan lik iz peÅ¡te mi je nudio par xvi monoblokova, pri Äemu je kod jednog bilo posla (kondenzator, ako se dobro sećam). mogao sam se pozabaviti s tim, ali mi nisu bile potrebne takve zveri. iskreno, mislio sam da i nije vredno truda. ah, kako me vreme demantovalo. odliÄan post!
  2. hazarder

    Pirate

    pordrav! nadam se da ti i dalje služi. joÅ¡ mnogo gige! p.s. imenjaÄe, ne zameraj na offu
  3. hazarder

    Pirate

    analogno-digitalni borÅ¡Ä! :listen sviÄ‘a mi se onaj triglav.
  4. hazarder

    Šta se sluša ?

    Ah, Gentle Giant! "Sweet the song that once we sang, the silent parting ways..."
  5. hazarder

    Šta se sluša ?

    Anglagard - Hybris Nakon zatiÅ¡ja progresivnog roka posle renesansnih 70-ih i raznih neo-prog devijacija, Å¡vedski virtuozi okupljeni u bendu pod nazivom Anglagard izdaju '92. debut album Hybris. ObrevÅ¡i se u klasiÄnom stilu, Tord Lindman i Johan Hogberg su pred sebe postavili težak zadatak: napraviti muziku koja neće biti puki plagijat, a koja pronalazi osnovu u najplodnijem periodu progresivnog roka. Pod snažnim uticajem velikana prog roka: KC, VdGG, Marilliona, Genesisa..., prihvatajući legat i nastavljajući tradiciju, Anglagard stvara novo remek delo! MelodiÄan, emotivan, progresivan, dramatiÄan, inspirativan, harmoniÄan, album Hybris me, u nedostatku boljeg izraza, iz gaća istresao. Neverovatno skladan, dinamiÄan, ni na trenutak zamoran, album vredan posvećenja. Hybris nesumnjivo spada u sam vrh progresivne muzike. Apsolutni 'must have'! p.s. Osećanje je kao da sluÅ¡ate antologijski album iz 70-ih, samo bez Å¡uma. p.p.s. Tekstovi su na Å¡vedskom. Prevodi se nalaze na njihovom sajtu. http://www.anglagard.net/lyrics.htm
  6. ...Jedno 20-30g fine tavanske prašine, plesni i gljivica... Verujem da mmilovan pita koji je zapis na njima.
  7. TakoÄ‘e koristim hidrogen 3%. OdliÄno Äisti, ne oÅ¡tećujući vinil. Postoje i namenska sredstva za Äišćenje, ali su skupa i uglavnom nedostupna. Alkohol izbegavaj, jer ostavlja beliÄast trag (mikro film), koji u znaÄajnoj meri nepovoljno utiÄe na prenos zvuka. p.s. Hidrogen 'peni' u dodiru sa ploÄom, jer se oslobaÄ‘a kiseonik.
  8. Fanova: 100-200 Progresivnih*: 500-1000 Dokonih: 1000-2000 Pozera: 3000-4000 U proseku: ~6000 *Ljubitelja progresivnog roka
  9. Mmmmbrrrrrrrrr!!!! Ali neću biti tu... &%%#!@&*!%$#! (žestoko psovanje ) Kalic, Ozzy, Pirate, prenesite utiske. Obavezno!
  10. hazarder

    Šta se sluša ?

    Hajde ljudi, sad ozbiljno!
  11. hazarder

    Šta se sluša ?

    Eventualno, ako uspeš da lociraš neki stari vinil kod preprodavaca. Lossless formati su doživeli ekspanziju, guglaj malo...
  12. hazarder

    Šta se sluša ?

    Za poÄetak: S.B.B. King Crimson Mahavishnu Orchestra Colosseum Genesis Return To Forever Area Brand X Allan Holdsworth Leb i Sol Fuzija elektonske i džez muzike prevazilazi granice mog interesovanja. Možda će ti neko drugi biti od pomoći...
  13. hazarder

    Šta se sluša ?

    U srpskom jeziku strana imena se piÅ¡u po Vuku, npr. Å ekspir, AjnÅ¡tajn, Å openhauer, LinÄ, Igo... isto prijatelju važi i za Ernesta Gevaru. ProÄitao sam nekolicinu tekstova. Pop diva, simbol potroÅ¡aÄkog druÅ¡tva, peva o negativnosti modernog života. Nećemo o ÄŒeu.
  14. hazarder

    Šta se sluša ?

    O doticnoj dami nemam misljenje, ali nisam ostao ravnodusan prema iskoriscenju lika Ernesta Gevare, tj. cuvene fotografije koju je nacinio Alberto Korda. Gevara ni u najludjim snovima nije mogao da nasluti da ce postati kapitalisticka pop ikona. A da ironija bude veca, pomenuta zabavljacica se fotografisala u istom stilu.
  15. hazarder

    Šta se sluša ?

    Pih! jadni Gevara se u grobu prevrce!
  16. hazarder

    Šta se sluša ?

    Imam! Rambo: Yo, wolf face I'm your worst nightmare Your ass is mine! 'Rafal' je odlicno odradjen...
  17. hazarder

    Šta se sluša ?

    Progresivni det metal... Inace, Damnation je upravo nastao pod uticajem Wilsona. Medjutim, on nije clan benda, vec je producirao ovaj album, odradio gitarske sekvence i klavijature. Album je stilom blizi klasicnom progresivnom roku 70ih. Svakako, album vredan slusanja!
  18. hazarder

    Šta se sluša ?

    Jedan od najboljih soloa u sirokom dijapazonu stvaralackog opusa Pink Floyda. Tu se vec radi o emotivnoj percepciji zvuka, licnom dozivljaju, na sta niti jedan produkcijski cvarak nikad nece uticati. To je izuzetno redak japanski 1st pressing, i nemam ga. Pokusao sam da ga lociram, ali bezuspesno, tako da ne mogu nista reci o njemu. Ovaj koji imam je japanski CBS/Sony CSCS 6042, za koji mislim da ima isti mastering kao 32DP 360, ali ne drzi me za rec.
  19. hazarder

    Šta se sluša ?

    Nik Dejvis radi produkciju za Genesis, tako da bez slusanja mogu da pretpostavim da su remasteri pristojno odradjeni. Medjutim, ti remaster box setovi su uglavnom tesko djubre (i sa Shine On box seta se kao odlicni jedino izdvajaju Animals i singlovi). Masovna produkcija/proizvodnja nikad nije izrodila kvalitet. Trebalo bi cuti, pa komentarisati...
  20. hazarder

    Šta se sluša ?

    Pobornik sam vinila, ali remaster albuma Animals sa Shine On box seta iz '92. bi svakako trebalo poslusati... Misljenja sam da je to najbolji remaster pomenutog albuma. Pritom imam jos i japanski Sony CBS remaster, Mini LP iz 2001, kao i EMI iz 1994.
  21. hazarder

    Šta se sluša ?

    Riverside - Out Of Myself Fantastican debut album poljskog prog rok benda.
  22. hazarder

    Šta se sluša ?

    Caravan - In The Land Of Gray And Pink Jedan od najboljih progresivnih rok albuma, plod kanterburijske muzicke scene. Ovaj album je vrhunac njihove stvaralacke kreativnosti. Fuzija roka i dzeza, sa psihodelicnim momentima, daje ovom albumu jedinstven i nesvakidasnji muzicki tonalitet. Sto se album vise slusa, postaje dopadljiviji. Jednostavno, muzika nije napadna, ne tezi da vam u lice saspe svoje kvalitete, sto je nazalost precest slucaj u muzici. Takva muzika iziskuje previse paznje, vremenom opterecuje i zamara, iako na pocetku deluje prijatno. The Land Of Gray And Pink odise jednostavnoscu i nenametljivom lepotom, stvarajuci citav spektar raspolozenja, a da se pritom ni u jednom trenutku ne osecate kao da ste pola dana citali analiticku filozofiju... Na albumu su zastupljeni najraznovrsniji instrumenti, saksofon, klavir, flauta, pikolo flauta, orgulje, melotron, koji doprinose odlicnom sveukupnom utisku. Preporucujem svakom ljubitelju progresivnog roka. Semplovi se mogu cuti na cduniverse, ali ne mogu da docaraju muziku u potpunosti. Reference: Pink Floyd, Jethro Tull, King Crimson, Genesis... Uz Ljubino odobrenje, ostavicu link odakle moze da se skine album.
  23. hazarder

    Šta se sluša ?

    @Pirate E, to je vec nesto. Art! Cemu toliki bas? Tresla mi se soba...
  24. Velikani progresivnog metala u Zagrebu! Dream Theater - SRC Jarun, 07.06. Ulaznica ~30eur. Vidimo se.
  25. hazarder

    Šta se sluša ?

    Bram Rigg Set - jedino sam ovo nasao od ovog sjajnog benda The 13th Floor Elevators The Esquires ... I jos mnogi drugi 'zaboravljeni' utemeljitelji garaznog roka.
×
×
  • Create New...