Jump to content


ivanp

Donator foruma
  • Posts

    1,536
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Everything posted by ivanp

  1. Ok stalno se vadim na godine. 😅 Neću više. Prednji bas refleks (otvor). To su ključne rači. To razumem.
  2. Ovo baš ne razumem. Godine valjda. Skica, slika bi pomogla.
  3. Ne taj što je kačio je drugi lik. Eto ne izdržah.
  4. Više puta su u temi pominjani Wharfedale Linton. Imam ih od negde septembra ili oktobra prošle godine. Kupio sam ih u Plejeru (na nekom popustu) za oko 1000 evra sa stalcima. Iako je mantra na ovom forumu slušaj, slušaj ih u svom sistemu, u svojoj sobi, ja kupujem intuitivno. Ne preporučujem! Bože me prosti ko ubistvo na mah. Želeo sam te zvučnike duže vreme. Curele su mi bale, da izvinite. E sad. Lepi su i lepo napravljeni (blago rečeno), kad je i gospodža izjavila "al dobro izgledaju", kad smo ih postavili na mesto. A teška je što se Hife tiče, vrlo teška. Zvuk? Nisam pao sa stolice kad sam ih pustio. Zvuk je bio nekako suv. Dugo su se usviravali. Sad je to druga pesma. Jako sam zadovoljan, da baš ne sečem vene. I ono sa košuljom.
  5. Stalno imam utisak da sam konfuzan. Godine, godine. Ovo sam dobio sa WiiM Pro Sa ovim sam ga spojio i dobio žestok OKP. Ovo sam kupio. Eto ga na radnom mestu. 102 Gr i 67W!!!
  6. Nije off, zašto. To se uklapa u ono o čemu sam pisao. @zoranz To što nameravaš da kupiš je nakoliko stepenica iznad mojeg rešenja.
  7. Evo da odgovorim. Sa strimerom sam dobio "punjač", adapter za USA!?! Koristio sam ga sa adapterom USA/EU. Karabudževina tako reći. Zato sam ljut otišao i kupio Xiaomi napajanje od 67 w, lepo i teško. I WiiM je odmah počeo lepše da peva. Nećeš verovati ali je tako.
  8. Izvinjonjo, izvinjonjo ako sam nepozvan izneo svoja smatranja o WiiM Pro. Ne može da škodi, a to što ne škodi može da koristi nekom.
  9. @zoranz Da odgovorim do kraja, mada nisam baš referentan (zbog godina i najvažnijih HiFi organa). Da zadovoljan sam zvukom. Qobuz mi je bolji od Tidala (ima razlike i od albuma do albuma) odmah i na prvu loptu. Tidal zna da bude iritantan u visokim!!!. Ovo ne umem bolje da opišem. Koristim DAC Loxjie D30 koji je po meni ajde da kažemo, jako dobar. Povezan je koaksijalnim kablom sa WiiM pro. Ipak da bih nekako kompenzovao (ponekad) iritantan zvuk sa Tidala koristim i line out na WiiM pro i Mogami 2549 interkonekt. Eto.
  10. Zašto bi ispravljali? Posao cveta. Meni je posle nekoliko meseci stigla pošiljka od oko 3 dolara. Hteo sam da poručim ponovo od drugog prodavca. Međutim stigla. Trejking haos. Verovatno bolji trejking znatno poskupljuje pošiljku.
  11. ivanp

    Tjuner

    Auu taj tjuner će mi ostati neostvarena želja. Ukras.
  12. ivanp

    Koncerti

    Ma Grujo sve je OK, samo nije anegdota. Treba da ideš na koncerte velikih izvođača kad god možeš. Svašta interesantno možeš i da vidiš. E sad starac Fočo od stotinu ljeta. Godina 1975., Beograd. Hala Pionir. Dotična hala slovila je za akustički nemoguć slučaj za domaće izvođača (ex YU). Katastrofa je bila, i užas. I dolazi, Jethro Tull, sa ogromnim razglasom i svakojakim čudesima za miks pultom (od pola ara ybt). Zvuk je bio jak i zadivljujuć, a svirka furiozna. ....uz svakojaka čudesa koja su se događala na bini (o tome sam pisao pre nekoliko godina). Elem siromaštvo i tehnološko siromaštvo nisu omogućavali našim izvođačima da zadovoljavajuće zvuče u Pioniru, a bogami i nekim stranim grupama.
  13. ivanp

    Koncerti

    Pa misim!!!??? Kakva anegdota?!? Pa ozbiljni izvođači koriste efekte. Pogotovo muzika koju izvodi Tarja je takva, a i veliki broj drugih. Samo je uključivala i isključivala prekidač za ono što je u muzici trebalo da se čuje. Verovatno su i kompjuteri bili uključeni. Čuj reverb, svačega je tu bilo, javlja mi se.
  14. ivanp

    Hi-end girls

    Super su slike uglavnom, ako ja još imam pravo glasa. Međutim nekoliko puta zamalo mi se d......ne na zvučnike. Ybt!!??? Izvinite na političkoj nekorektnosti.
  15. M da . Imali i drug iz zgrade u PA i ja sedamdesetih TOSCA HiFi, RIZ, neka BSR licenca. Huh, Bogo moj kakva muka. Kod drugara prejak antiskejting, nemereš ništa. Zuji zunzara iz levog kanala, pa to ti je. Pošto je bio na oprugu isečemo oprugu cvikcanglama i bi znatno bolje. Kod mene je nekako radio ali podešen na minimum.
  16. Neki gramafoni iz Ex-Yu istorije su imali AS podešavanje al' nikako nisu mogli se podese.
  17. Mogami 2549 sa Amphenol činčevima, zavareno u Kanibalu. Nemam gramafon predugo, ali je kabel sasvim solidan. Možda i malo više od toga. Ima ta kombinacija da se kupi na Ebay i Amazonu.
  18. Žao mi je što je tema otišla u pravcu koji pokretač nije želeo, ali se to događa sa devedeset posto tema. Moj hram u Trstu se zvao "Universaltecnica". Uh, uh!!!! Gospodža psuje i kune a ja balavim. Tamo sam prvi put video McIntosh e bogo moj. Slabo sam tamo šta kupio, Technics SL-1900 na pr. ali je bila nezaobilazna stanica. Piše italik nešto se otelo kontroli.
  19. Voleo bih da se napnu još malo i da po kvalitetu zvuka budu ko Qobuz. Šta radi ta industrijska špijunaža pitam se?
  20. Dobio i ja ali kao individualac. Drma ih nešto. Dal konkurencija, dal nešto drugo, ali drma.
  21. @beast Hvala Beast, meni bi to odgovaralo. Verovatno.
  22. Da DJ gramofon za slušanje muzike je svetogrđe za stroge HIFi ste i profesionalce koji se bave opremom. Meni se onaj Pioneer plx-1000 sviđa više od SL 100 a i teži je znatno.
×
×
  • Create New...