Jump to content


popaj

Članovi
  • Posts

    660
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by popaj

  1. Nego znate li nekog majstora koji bi mogao da pogleda DAC i ustanovi u čemu je problem_
  2. Hoćeš da ga pogledaš?
  3. Dao sam prijatelju da proba i sa nekim punjačem. A inače bio je priključen u USB 3.0 prosto mi sumnjivo da nema dovoljno struje.
  4. Pitaću nekog majstora da proveri, a napajao se sa kompjutera, ne znam šta bi bilo problem
  5. Eh lako je zajebavati se ... ali jebi ga šta je tu je. Naučio sam lekciju, slušaj gramofon i CD plejer uključen u pojačalo i toliko Nego šta se može od toga iskoristiti, sem kutije?
  6. Ma baš sam kurate sreće, nek ide sve u pm ... Što se mene tiče, više DAC-ove ne primam ni na poklon.
  7. I to sam probao, opet ništa. A gledao sam ga, nema nikakvog dugmeta za reset
  8. Nije ni mute, probao sam, kad je na MUTE on stavi na displeju crtice umesto sample rate. Da li je moguće da pregori izlaz?
  9. Nije, u DAC modu je. Nedostupno je pojačavanje i smanjivanje
  10. Ma nije, Meridijanov preamp, drugo sve radi savršeno, gramofon, CD plejer ... Definitivno odustajem od DAC-ova u svakom pogledu. Ako ovo neko može da popravi, biće dobro, ako ne, puko sam pare i sad ću da ćutim.
  11. Nakon nepuna 24 časa DAC završio svoje. Hteo sam samo da promenim kablove na izlazu, i sada više ne svira ništa. Displej uredno pokazuje sample rate, menja ulaze ali zvuka nema. Vratio i stare kablove, nema ništa. Napajanje nisam dirao, napaja se iz računara. Da li je moguće popravljati DAC ili se jednostavno baca?
  12. Držao prst do besvesti na multitask dugmetu na displeju, ali ne menja ništa
  13. Hvala svima na odgovorima, probaću. Jedino me nervira što je USB ulaz jedno 30% jači od optike i koaksijalnog. Naravno i mnogo bolji.
  14. Pošto me SMSL Sanskrit od početka nešto zezao i posle desetak dana počeo da izobličava u srednjetonskom području, zamenio sam ga i uzeo Toping E30. Pošto imam aktivne kutije tj. Meridijan, hteo bi da ga probam kao pretpojačalo. Može li mi neko reći kojom komandom ili na koji način se prelazi iz režima DAC mode u PREAMP mod?
  15. Prosto je nemoguće pogrešiti. Dva interkonekta koji iz Meridijanovog preampa vode u zvučnike samo sam prebacio u izlaz DAC-a.
  16. Da li neko zna zašto ovaj DAC (pročitao sam da može da služi i kao preamp) prilikom direktnog povezivanja na Meridijan aktivne zvučnike, dobijam samo brum?
  17. Jedino da umesto bluesa počnem da slušam tehno. Mislim da bi onda bilo idealno. Ili da se ja usviram unesto njega ...
  18. Analogno mislim na gramofon, kaset dek, magnetofon ...
  19. Tja, otkud znam da li je. Imam kutiju, uputstvo, sve ... A i sad sam ponovo vezao CC analogno i verovali ili ne, zvuči punije i “masnije” od DAC-a koji mi je nekako u zvuku tanak i ... digitalan. Dac nema onu dubinu i punoću koju ima npr moj CD plejer sa analognim izlazima. Nekako mi više deluje ko merni instrument ... Ali eto, probali smo, bar sam vezao TV i kompjuter. Pa sad tanko, ali praktično. Dva dana ga slušam i sve sam manje zadovoljan. Možda će se vremenom još malo popraviti , da ne kažem usvirati, ali čisto sumnjam. Ako mene neko pita, analogno je još uvek neprevazidjeno.
  20. Kupio optički kablm povezao CD plejer - radi. Ipak ne valja izlaz CC-a iako svetli
  21. Koaksijalni ulaz radi. Znači, samo optika ne radi. Ili digitalni izlaz na CC ne radi
  22. Evo sad povezao CD plejer na koakcijal izlaz i vezao na DAC.
  23. Ma probam sve varijante, znam da su 99 posto flacova i svaki cd na 44.1. Nego prvi put iman DAC pa pitam vredi li slušati na većoj sample rate.
  24. Sad me plaši da nije DAC neispravan
×
×
  • Create New...