Jump to content


pufta

Članovi
  • Posts

    140
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pufta

  1. pufta

    Vicevi

    Dolazi Haso kod Muje i zatekne svog prijatelja u vrlo lošem stanju. Mujo je, naime, bio sav u gipsu, pa ga Haso ga upita: – Šta bi, Mujo? – Skočio sam kroz prozor! – odgovori Mujo. – Pa što, bolan? – Znaš Haso, ja kad dođem kući iz grada imam naviku da pljunem kroz prozor i skočim u krevet, ali jučer sam se toliko napio da sam pljunuo u krevet i skočio kroz prozor.
  2. @DB. Kolega, iz pouzdanih izvora se zna da tvoj komšija Siroma ima sateliti i razne DIY sprave za razvaljotku, kao npr. Katapult sa ljutu papričicu, sa laserskim navođenjem, a koliko se zna, Niš baš i nije 6000km od Paraćin. Nemoj se sigraš sa životima, leba ti, moš te strefi drugarski projektil!!! 😄😄😄😄😄😄
  3. Pozdrav @Houselover! Neki bi rekli upatio, neki upario, jedno je sigurno: ljubav je bol, reče jež dok se udvarao čeličnoj četki za rđu. Ozbiljno, ako već imaš pomenuto pojačalo, a nemaš nikakve zvučne kutije, jedino ima smisla da ga za početak isprobaš sa nekim zvučnicima iz kruga poznanika, čisto da stekneš kakvu-takvu sliku o zvuku. Milioni kombinacija su moguće, ali koja je dobitna i odgovara tvojim željama i potrebama, to je uvek enigma. Puno sreće u potrazi za prijatnim i zadovoljavajućim zvukom, a imaš i podršku kolega forumaša, svi smo mi počeli od nečega sitnog i ne tako skupog arsenala za pravljenje galame. 😀 👋
  4. pufta

    Laptop

    Pozdrav @Pera90! Živ ti nama bio na ovom našem dragom forumu, samo bi bilo mnogo jednostavnije i svrsishodnije da sva tvoja pitanja i nedoumice u vezi sa kompjuterima postaviš na, za to namenjenim, forumima: Benchmark, PC berza, Svet kompjutera, Axe, itd itd ... Brže i bolje možeš očekivati da se neko pozabavi sa gore navedenim. No hard feelings, just my 2 para. Edit: prestiže me @nkrgovic.
  5. Ogromna tragedija za njegovu porodicu, laka mu zemlja, stvarno me je rastužila ova vest. Godinama sam pratio njegove postove na ovde forumu, puno se moglo saznati o muzici i razvoju nosača zvuka. Odlaze pravi entuzijasti i posvećeni ovom i drugim srodnim hobijima, u istoriju... 😢
  6. Blast from the past!!! Ova starudija je izgurala gomilu srednjoskolskih i studentskih brucoskih i drugih zurki, sa transportom po vozovima i autobusima od kuce do studenjaka, sa sve zvucnjacima i kablicima, gomilama kaseta i gramofonskih ploca, period od 1984-1985-te pa sve do polovine 90-tih. Jeste da je bilo i zurki gde je samo DJ bio jedini trezan, pa je bilo rvanja sa zurkasima ispred zvucnika da se zastite kalote i membrane..., ali toga vise nikad nece biti, sta cete, omatorilo se. Inace, nikada nije bilo nikakvih problema sa ovim plastikanerima (receiver, gramofon i tape deck).
  7. Najiskrenije saučešće porodici i prijateljima, tužna vest u ovim ne baš sretnim vremenima...
  8. pufta

    Kakav oglas!?

    @Maga, pošto ste jedna od retkih dama na ovom forumu, iskren i topao pozdrav i želja da Vam boravak na ovom forumu bude prijatan i vredan edukovanja o svim aspektima Hi-Fi hobija. Na žalost, prethodni oglas nije ni gramatički, a ni pravopisno korektno napisan, a oko sadržine navedenog nemam nameru da diskutujem (krstaški rat na pomolu, Don Kihot i družina na horizontu). U principu, nemojte obraćati pažnju, kao ja, na tu stranu komunikacije u današnje vreme. Mnogo je važnije u moru informacija umeti prepoznati suštinu i uspeti u nastojanju da se dobije što bolji zvuk uz optimalna ulaganja i što više dobre muzike, u kojoj Vi kao individua zaista uživate. Izvinjavam se zbog podužeg piskaranja, ne zamerite. Svako dobro Vam želim!
  9. Pozdrav svima koliko nas vođe ima, u karantinima, braćo i sestre forumašice! Za slušanje ovakvog bezobrazluka od urnisanja jadne gitare, preporučujem bilo kakve slušalice i pet minuta slobodnog vremena, onako natenane, ništa Covid, ništa kriza, samo mjuza... UŽIVAJTE!!!
  10. Veliki forumaski pozdrav i za @ZoranBG, koji nam svojim tekstovima ulepsava ovo tmurno okruzenje u kojem se cuju samo vrapci i golubovi. Samo napred Zoki, svaki tekst je roman u malom za sebe, hvala ti za tvoj neiscrpni trud i zelju da nas matorce odrzis u napetosti do sledeceg testa. Full power ahead! Go for it!
  11. OHOHOOOOHOOO! Pa gde ste Kolega @alex67, kako junacko zdravlje generacijo, nije te bilo, pa podosta dugo, sto bi rekli. Nadam se da si i tvoja familija i ti dobro, u ovo ne bas najsretnije vreme, eto mi se koprcamo i ne damo se, dekove ponekad aktiviramo, onako, za svoju dusu i maltretiramo klince sa nekom bajatom muzikom iz proslog veka .
  12. pufta

    Vicevi

    A ti se, matori, nesto kao secas obecanih parinja, ha? Obaska, obecanje ludom radovanje, zivi bili, pa videli... rece slepac i nastavi da gleda u nebo i ceka Halejevu kometu.
  13. Pozdrav mladi kolega! Ovako nesto za pocetak ulaska u svet muzike, ne bi trebalo da bude lose: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Yamaha-AX-550-snizeno-92108363-oglas.htm?filter_id=163759480 ili u tvom komsiluku: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Denon-PMA-750-2x120W-93165142-oglas.htm?filter_id=5920 Naravno, preporuka je da poneses i probas svoje zvucnike kod prodavca - slusanje po mogucnosti svoje od ranije poznate muzike , ako uspes da se sa njim dogovoris i cujes na licu mesta. Ukoliko zadrzis postojece zvucnike, nije neophodno da za prvu kupovinu uleces sa vecim svotama novca, dok ne prodje mesec, dva, tri i onda ces imati vec vise uvid u to sta ti se svidja u tvom sistemu, a sta ne. Tvoj sistem, tvoja muzika, tvoje zadovoljstvo, treba da se polako uhodas u ovom sportu bez kraja sto se tice kombinacija i kolicine novca koji moze da se ulozi u zvuk.
  14. Informativna sluzba Poreske uprave: "Duboko saosecamo sa Vama, Gospodine, ali ako do sada niste osedeli i ocelavili, garantujemo da cete osetiti blagodeti tehnoloskog napretka, digitalizacije, automatizacije, tako da Vam ni sampon za kosu vise nece trebati!". Welcome to the club, Ljubo. Ima takvih posebnih momenata kada covek prosto pozeli da ode peske do kolega informaticara i pita ih za zdravlje (nekih 200-nak km). Salu na stranu, da li si prvo pokrenuo aplikaciju eporezi, pre svega, kada ti je licna karta u citacu? Koja verzija operativnog sistema je u pitanju, koji browser, imao sam i sam na nekoliko mesta brlju i cupanje obrva od muke.
  15. pufta

    Vicevi

    Molio bih da se niko ne nađe uvređen. Zasto Crnogorac sedi na klupi i plače? Seo, jadan, na ekser, a mrzi ga da ustane.
  16. Pozdrav skoro pa komsija! Ovde imas par reci o ovom uredjaju, mozda ti pripomogne. https://www.hi-files.com/yamaha-mcr-n670/
  17. Moram da ti se javno ZAHVALIM, kolega @ black coffe, na ovako razumljivom i bez greške sročenom postu, ovo je svetlo na kraju tunela u današnjem sumornom i kišovitom danu, ulepšao si mi veče. Lep pozdrav iz kišom okupane Vojvodine.
  18. pufta

    Lepe vesti...

    Pridružujemo se masovnim i iskrenim čestitkama ovog lepog i sunčanog dana, bravo Mama, a i ti Tata nisi bio loš!!! Ako vas sreća i zdravlje posluži, nemoj da čekaš još trie'st leta do sledećeg klinca, sve najbolje svima u Familiji, napred Šćepini sokolovi!!! Prvo zdravlje, pa sve ostalo... And now, something for the Family: Udrite Kolibrici, cika Dragane, nek sve pršti:
  19. pufta

    Vicevi

    Predlog za nedeljni rucak...
  20. Ajmo letaci i letacice, up to the sky! Nice Little Penguins - I am flying
  21. Ma matoro i dosadno, ko jos ovo slusa... Voyage - Souvenirs (1978.) Disco mrak, gde je Suca...
  22. pufta

    Sansui

    Sinhroni prevod za @steve_pan i drustvo: Osoba 1: Hej, kume,. pali nuklearku, stig'o neki matori Sansui od 35 leta na generalku!!! Osoba 2: Pa neka je, da nam ne bude dosadno nedeljom popodne... Nece tu trebati ni service manual, sve je to isto ko i juce.
  23. Upravo tako, druze Borko, meni su te stvari odavno jasne, ovo je zbog mladih koji žele da nauče i da se ne opeku bez potrebe. Mene sa druge strane muči Yamaha A-500, koja radi samo sa zvučnicima od 8 oma, i njoj slična pojačala. Ovakve zvučnike sa malom impedansom ne koristi ko ne mora, zbog tih karakteristika koje imaju.
×
×
  • Create New...