pufta

Članovi
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

About pufta

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 08/30/1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kanjiza
 • Interests
  Hi-Fi i sve u vezi njega

Recent Profile Visitors

3,553 profile views
 1. Informativna sluzba Poreske uprave: "Duboko saosecamo sa Vama, Gospodine, ali ako do sada niste osedeli i ocelavili, garantujemo da cete osetiti blagodeti tehnoloskog napretka, digitalizacije, automatizacije, tako da Vam ni sampon za kosu vise nece trebati!". Welcome to the club, Ljubo. Ima takvih posebnih momenata kada covek prosto pozeli da ode peske do kolega informaticara i pita ih za zdravlje (nekih 200-nak km). Salu na stranu, da li si prvo pokrenuo aplikaciju eporezi, pre svega, kada ti je licna karta u citacu? Koja verzija operativnog sistema je u pitanju, koji browser, imao sam i sam na nekoliko mesta brlju i cupanje obrva od muke.
 2. pufta

  Vicevi

  Molio bih da se niko ne nađe uvređen. Zasto Crnogorac sedi na klupi i plače? Seo, jadan, na ekser, a mrzi ga da ustane.
 3. Pozdrav skoro pa komsija! Ovde imas par reci o ovom uredjaju, mozda ti pripomogne. https://www.hi-files.com/yamaha-mcr-n670/
 4. pufta

  Post ekspres

  Moram da ti se javno ZAHVALIM, kolega @ black coffe, na ovako razumljivom i bez greške sročenom postu, ovo je svetlo na kraju tunela u današnjem sumornom i kišovitom danu, ulepšao si mi veče. Lep pozdrav iz kišom okupane Vojvodine.
 5. pufta

  Lepe vesti...

  Pridružujemo se masovnim i iskrenim čestitkama ovog lepog i sunčanog dana, bravo Mama, a i ti Tata nisi bio loš!!! Ako vas sreća i zdravlje posluži, nemoj da čekaš još trie'st leta do sledećeg klinca, sve najbolje svima u Familiji, napred Šćepini sokolovi!!! Prvo zdravlje, pa sve ostalo... And now, something for the Family: Udrite Kolibrici, cika Dragane, nek sve pršti:
 6. pufta

  Vicevi

  Predlog za nedeljni rucak...
 7. Ajmo letaci i letacice, up to the sky! Nice Little Penguins - I am flying
 8. Ma matoro i dosadno, ko jos ovo slusa... Voyage - Souvenirs (1978.) Disco mrak, gde je Suca...
 9. pufta

  Sansui

  Sinhroni prevod za @steve_pan i drustvo: Osoba 1: Hej, kume,. pali nuklearku, stig'o neki matori Sansui od 35 leta na generalku!!! Osoba 2: Pa neka je, da nam ne bude dosadno nedeljom popodne... Nece tu trebati ni service manual, sve je to isto ko i juce.
 10. Upravo tako, druze Borko, meni su te stvari odavno jasne, ovo je zbog mladih koji žele da nauče i da se ne opeku bez potrebe. Mene sa druge strane muči Yamaha A-500, koja radi samo sa zvučnicima od 8 oma, i njoj slična pojačala. Ovakve zvučnike sa malom impedansom ne koristi ko ne mora, zbog tih karakteristika koje imaju.
 11. Pozdrav svima! Jeste da nisam početnik u ovom sportu, ali ipak mislim da bi bilo zgodno da se ukaže na ovu problematiku i razjasni večita nedoumica oko ovih stvari. Dakle, motiv za ovakvu temu je pomoć manje upućenima u kom pravcu gledati kod izbora zvučnika, da se ne zaleću u nabavku nečega što nije preporučljivo, i uparivanja po tehničkim parametrima sa pojačalima. Konkretno, ako na pojačalu piše pozadi da je predviđeno za rad sa zvučnicima od 4 do 16 oma na jednom paru priključaka, A selektor, a imate želju da koristite ovako nešto: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Panasonic-SB-PMX4-Bokshelf-65134040-oglas.htm i na njima piše da su 3 omski https://www.kupujemprodajem.com/big-photo-65134040-6.htm da li to znači da se nikako ne bi smeli koristiti na takvom pojačalu zbog preteranog opterećenja izlaznih tranzistora, pregrevanja i na kraju kvara? Molio bih sve upućene i iskusne audiofile koji imaju iza sebe pristojno iskustvo i pre svega, znanje o ovoj materiji, da napišu par reči o ovome, a naročito oni koji su imali prilike probati ono što se inače ne preporučuje za probu, ali ipak radi bez belih dimova na kraju pjesmice. HVALA UNAPRED na detaljnim i preciznim odgovorima, na strpljenju i razumevanju u moje lično, a i u ime svih onih koji žele nešto da nauče u ovom našem dragom hobiju.
 12. pufta

  Kaset Dekovi

  @steve_pan Imao sam lagani predosecaj da ce neki okoreli dekovac iz 60-tih proslog veka da se javi, kad se vec djoramo sa Nakamichi skalamerijom, blago Tebi...
 13. pufta

  Kaset Dekovi

  @Krca44 Hvala na sugestiji, i meni je posle malo razmisljanja palo na pamet, samo nisam bio 100% siguran u to.
 14. pufta

  Kaset Dekovi

  Pozdrav bratijo po kaseti! Ima li nekoga ko je video uzivo i eventualno probao ovaj model: Nakamichi CR-50? http://www.vintage.vinplaza.ru/2014/08/nakamichi-cr-50-3.html#more
 15. Paklica papirnih pri ruci, i uzivanje...