Jump to content


miligor

Članovi
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by miligor

  1. miligor

    Ei HSR 70

    Sve je to lepo, Sony, Technics, Pioneer,... Ali HSR je HSR!!!
  2. Dobro uradjeno, rekao bih, mozda bi cena mogla biti malo "laksa", ali to je za neku drugu polemiku... Jedino, ja bih umesto te okrugle ledovke probao da ukomponujem duguljastu, pravougaonu, koja bi bolje legla u zarez na kapi potenciometra... No, i ovako je za svaku pohvalu!
  3. I bre sto si neki... Ok, ti bi ga bacio, nema dileme... Ali sta ima lose u tome da se jedan solidan CD dovede u radno stanje?
  4. Da li si otvarao CD plejer, da nije originalni teg ostao u unutrasnjosti? Mislim, mala je verovatnoca da se zaglavio negde tako da se ne mrda/Äuje, a i ne znam da li je teg u radu pritisnut, ali ipak... Sta ce ti dva tega...
  5. Ili ovako nesto: http://www.kupujemprodajem.com/Cabasse-Sampan-Lourd-311-9-11318912-oglas.htm?filter_id=122
  6. Da si ih slusao, verovatno ne bi tako plitko komentarisao... "LeÅ¡evi"... "Nekakv uradak"... "Verovatno nema basova"... To ti kao neÅ¡to pretpostavljaÅ¡, a ni sam ne znaÅ¡ zaÅ¡to... Do cene se lako dodje, a i ovi "nekakav uradak" imaju cenu: http://www.kupujemprodajem.com/Fostex-Hologram-Paradigma-11313920-oglas.htm I joÅ¡ neÅ¡to: VTL je iz 80-tih, ne vidim zaÅ¡to bi mu smetali zvuÄnici iz 70-tih?
  7. Mozda ovako nesto...: http://www.kupujemprodajem.com/Infinity-Quantum-JR-11278485-oglas.htm?filter_id=122 http://www.kupujemprodajem.com/Fostex-Hologram-Paradigma-11238288-oglas.htm?filter_id=122
  8. Joj nostalgije, setih se i koferceta, eno ga jedan u oglasima...
  9. kuja said: "Ne znam zasto si imao problem sa poigravanjem, mi ga nemamo uopste. Gramofon radi kao sat, stabilno, cak i sa krivim plocama se nista cudno ne desava. Koje si zvucnice koristio? Mozda im komplijansa nije odgovarala efektivnoj masi rucice?" Rekoh gore - njegovu orig. EPC 207C i Ortofon Concorde. No, bilo kako bilo, od rezonancija nije bilo ni traga kad sam na njegovo mesto stavio dobri stari Thorens TD 160, ali i NAD 5120, Dual 506, Dual 714Q, pa cak i Tosca GM7601... Jos jednom da napomenem u vezi Technicsa: pouzdan, stabilan, startan, nikad nikakav tehnicki problem... EDIT: stari izvorni Concorde, ali kod njega je manje bilo ljuljanja i samim tim divljanja bas membrana, problem je bio sa tezom originalnom 207C glavom.
  10. Ne znam za klub "Leila", ali moje trdesetogodisnje iskustvo s njim govori drugacije, znao je da "zaigra" samo tako i tek sa spustenim poklopcem i sa po dva velika jastuka ispod i iznad njega (i naravno ukljucenim subsonic filterom) se smirivao... Nisam spomenuo kvalitet izrade, koji je kod njega svakako na visokom nivou za tu klasu, a i slazem se da je poluautomatika (Q2) ispred automatike (Q3). I za cenu se slazem sa aaa zmajem - do 80e plafon sa glavom i ok iglom.
  11. Nije mi jasna tolika fama oko SL-Q2 gramofona - sasvim prosecna masina, osetljiva na rezonanciju, reaguje na najmanji dodir (nema subsasiju...), masivna, teska rucka koja se preterano zalece na i najmanje "valovitim" plocama i time bas membrane i pojacala dovodi do ludila... Da ne spominjem EPC207 zvucnicu sa prenaglasenim visokim tonovima - ali hajde, ona bar moze da se zameni... Koristio sam ga godinama sa Ortofon Concorde... Tako da cene po oglasima i do 200e su zaista zastrasujuce! 1200/1210 - 1300/1310 su vec druga prica, mada me nervira toliki broj kopija 1210-ke, ali BELT-drive! No, to je vec sfera DJ-inga, pa ko voli... Inace, licno, uvek rado volim da ugostim Dual-a 7-me i 6-te serije, pa i matore 12-ke, a i Thorensi tipa 160-145 su tipovani takodje...
  12. Za njega su jos rekli i ovo: "TECHNICS SA-TX50 A WORLD ICON IN DESIGN OF THE 20TH CENTURY" Nisam ljubitelj ni Technicsa, a ni bensedina...
  13. Verovatno si kupio DIN to cinch OUT adapter, a tebi treba IN - ulaz. Moze lako da se prepravi, ali najbolje kod takvih adaptera uzimati univerzalni IN/OUT sa 4 cinch-a.
  14. Sta sve ne procitah... Pa neces ga valda baciti? Otvori, izduvaj prasinu, spricni kontakt sprej u potenciometre i preklopnike, promeni elektrolite u phono sekciji... Za pocetak... Toliki vintage uredjaji bivaju uspesno popravljeni i osvezeni, a ti ces da kupis sta? Neki dve godine noviji uredjaj kod koga te isto to ceka?
  15. Kazu preko FreeWebProxy-ja otvara - stvarno otvara!!!
  16. I na drugom forumu sam dobio slican odgovor, a ja ne mogu da otvorim ni jedan ni drugi, ni od kuce, ni sa posla, ni sa Operom, ni sa IE, ni sa lisicom... Cak sam probao i neke druge DNS-ove... Medju desetinama sajtova koje svakodnevno otvaram, samo ova dva nece...: This webpage is not available The connection to www.hifiengine.com was interrupted. Check your internet connection.
  17. Zna li neko sta se desava sa ovim sajtovima?
  18. Moj ulazak u svet (slusanja) muzike bio je neki "koferÄe" gramofon istoÄno-nemaÄke proizvodnje (vise se ne secam marke) sa 5 singl ploca - hitova klasicne muzike - 4 godisnja doba, tokata i fuga, 5-ta simfonija, 9-ta simfonija... BeÅ¡e to 1971.-ve... To se vrtelo dok nije pocelo narucivanje singlica preko "Mikijevog zabavnika" - Osmondsi, Demis Rusos, Viki Leandros... Ulazak u stereo Hi-Fi svet, negde oko 1980.-te, je izgledao otprilike ovako: Ei HSR 70 IC sa pripadajucim zvucnicima, Tosca Hi-Fi GM 7601 i zvezda sistema dek Technics RS-M24 sa (zicanim) daljinskim...
  19. Dobra je to bila masina za ono vreme, narocito za tadasnje pocetnike u Hi-Fi-ju... Daj nekom ko se razume, neka ga pregleda, pa da ti kaze isplati li se popravka.
  20. Kakvo bi tek stucanje bilo da je u pitanju HD 424X od 2000 oma?... Nego, i meni trebaju padovi za 424, pa ako neko ima da proda, ili narucuje iz inozemstva, neka naruci jedan komplet vise...
  21. Koja firma u Srbiji prodaje 2SA1216 i 2SC2922, al' originalne?
×
×
  • Create New...