Jump to content


Aleksandar Bračinac

Članovi
  • Posts

    104
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.bracinac.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Ražanj

Recent Profile Visitors

4,474 profile views

Aleksandar Bračinac's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Zdravo drugari, Drago mi je da se još uvek neko interesuje za Bračinac Audiosystems koji je prestao da radi 2012. godine kada nas je napustila mama Goca, a godinu i po dana kasnije i tata Zoća. Bio je to ogormana udarac za mene, a kako je ono što se proizvodilo bilo pre svega plod ljubavi, a pored toga i lep porodicni biznis, nisam imao snage da nastavim sam da se bavim tim. Dan danas na radnom stolu stoji poslednji poluzavrseni komad crvenog SE integralca sa KT120 cevima koji je ostao od dana kada je Zoća ustao od stola pun suza, i rekao "Ne mogu ovo bez Goce...", izašao i više nikad nije prišao radionici. Godinu dana nakon toga je otišao za njom. Hvala svima koji slusaju Barone, svima koji su nas i hvalili i kudili, ipak je to omiljeni posao audiofila Nadam se da ce u skorije vreme zasvirati neki novi komad, i da se ponovo čujemo i vidimo na www.bracinac.com . Lep pozdrav svima! A.B.
  2. Show je iz godine u godinu sve bolji, sve pohvali Mr. Ljubi i ekipi na organizaciji. Drago mi je videti da se pojavljuju novi domaci proizvodjaci. Tako mala zemlja, a toliko dobrih konstruktora. Nadam se da ce naredne godine biti vise domacih proizvoda, da sa ponosom uzivamo u zvuku. Ono sto cenim kao lose je izbor muzike u nekim salama i neprimerena jacina, ipak nije u pitanju sajam razglasne tehnike Jedino sto sam doziveo kao veoma lose je BFA (za koje verujem da rade izuzetno) + neki nedaj boze zvucnici koji upropastise sve. Doziveo sam takvo prstanje i nezvukâ„¢ da sam morao da pobegnem iz sale, bez da se informisem sta mi ubi percepciju zvuka, naprosto nisam imao snage da ostanem :-/ Na kraju, druzenje je ovde najvaznije, sreo drage ljude, ispricao se, punog srca napustio Holiday Inn.
  3. Dynaudio Focus 340 Transparent Reference Speaker Cable amplifikacija je podlozna cestoj promeni Transparent Reference XL int. + Transparent Reference int. (koji ce takodje dobiti XL sufiks uskoro) Cambridge Audio Azur 840c uglavnom kao DAC, dok ne stigne novi bata iz Norveske. MacBook Pro + Focusrite Saffire Pro 24 kao Firewire to SPDIF Soba je 6.5 x 4.5m
  4. May 2012 Baron Wallpapers http://bit.ly/Jv26Ct

    1. Show previous comments  7 more
    2. okibokis

      okibokis

      Gde nadjoste ovu lepu devojku:))

    3. Deki VS

      Deki VS

      Ma jel ÄitaÅ¡ ti? To je novi Pre za Red seriju

    4. Aleksandar Bračinac

      Aleksandar Bračinac

      Dabome, i upravo ga usviravamo :)))))

  5. Treba imati na umu da se (ako se radi propisno) soba radi prema zvucnicima. Ako se promene zvucnici, menja se i karakteristika sobe. Nije retkost da jedna te ista frekvencija na razmaku od samo 5cm moze biti u rasponu od -15 do +15dB, ukoliko prostor nije tretiran akusticki, tako da u nesredjenoj sobi zapravo slusamo i nju koliko i zvucnike.
  6. ^ moci ces da probas, a da ne moras da kupis
  7. Meni samo nije jasno zasto neko naziva svoju pravljenu kutiju Dynaudio, ako je ta kutija zapravo vlasnik samo Dynaudio drajvera, a sve ostale komponente nemaju veze sa tim. I Jaguar ugradjuje Peugeot motor u svoj auto, pa to nije Pezo, nego je Jaguar. Taj auto ima drugaciji menjac, drugacije vesanje, ima drugaciji izgled, i to je Jaguar, nije Peugeot. Tom analogijom je svakako besmisleno reci "imam Dynaudio" za nesto gde su samo drajveri Dynaudio. Da Dynaudio isporucuje kompletan kit sa drajverom, skretnicom, zicama, kutijom iz delova, lepkom, i nacrtom za spajanje, onda bi imalo smisla reci "imam Dynaudio kit xy", i tu je kraj. Sve ostalo nece zvucati kao Dynaudio, i uopste to jednostavno vazi za sve proizvodjace.
  8. Xeo su ipak za one koji uzivaju u muzici, nije to za nas
  9. Au sta se sve izdesavalo ovde! Ja vas vise ne bih zadrzavao... pored svih "ljubitelja" mislim da cu se povuci, da ne pravim guzvu.
  10. Ovo moze da kaze neko ko samo barata brojkama, a cuo nije. Imam dokaz da Dynaudio radi neverovatno dobro, i bolje od svega sto sam imao prilike da zakacim na celih 8W 300B. Kao sto vec napisah u nekom od prethodnih postova, za razliku od vecine drugih kutija koje ocigledno imaju neresen problem sa velikim skokovima impedanse, kod Dyna je to predobro reseno, impedansa je uzasno stabilna, tako da Focus 340 sa 4 drajvera i nazivnih 87db osetljivosti bolje, zesce i dinamicnije svira nego sto bilo kakvo baratanje brojkama moze da dovede do ocigledno pogresnog zakljucka. Na kraju krajeva, za one kojima je Razanj daleko, verovatno mozemo sa Mladjom da organizujemo jedno razbijanje magle i brisanje babskih prica da Dynaudio radi samo sa snaznim PP lampama, i umesto toga pustimo i Sucinu stvar No.15 sa Mangera u Sava Centru
  11. Suco, hvala na 15ici Evo malo pre cuo, povezan mi je 300B sa Baronom Pre, i ne raspade se nista Kada oteram 300B u overdrive, krene standardna saturacija lampe, mada je sa tom jacinom vec oho-ho velika buka u 30 kvadrata
  12. Ako se negde sastavi takav sistem ponovo, posto sam shvatio da je to bilo samo za weekend negde oko jesenjeg Hi-Files Show-a. Suco, ne moras da mi persiras
  13. Dragi je covek koga poznajem jako dugo, jedan veoma prijatan gospodin i veliki znalac i konstruktor cevnih amplifikacija od koga moze samo da se uci kako cevasi zvuce, tako da bih mogao da se kladim da njegovi uredjaji nisu bili problem u tom sistemu. Zbog drugih obaveza, tada nisam bio u mogucnosti da odem da poslusam sistem. Izvin'te na offtopicu.
  14. Znajuci Mladju, termin "pticica" uopste nije imao to znacenje, niti ima veze sa bilo kojom osobom, vec samo pretpostavka da li se radi o tom serijskom broju, i u to sam 100% siguran Ajmo malo manje sa tom paranojom. Hvalite se, druzite se, resavajte probleme ovde, ali batalite razmisljanja takvog tipa. Siguran sam da ce svako od distributera/proizvodjaca biti dovoljno ljubazan da izadje u susret, a ne da na bilo koji nacin preti (daleko bilo), vredja i nipodostava. U zdravlje!
×
×
  • Create New...