Jump to content


ninja

Članovi
  • Posts

    3,883
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by ninja

  1. 1 sat ranije, Majda said:

    - I onda dolazi ova svinjarija sa kopiranjem oglasa. Naravno ne samo to ponovo gledanje i dzep i licitiranje. I to sa jako ruznim izrecenim stvarima u javnom domenu. Sajt jeste privatno vlasnistvo i u prosirenom obliku vlasnistvo vase grupe, ali je to i javni domen. Vlasnik sajta i moderatori ne samo da nisu obrisali to nego su i sami ucestvovali u zagledanju u novcanik, blacenju i licitiranju ko ce koliko da zaradi.

     

     

    Nije uopste svinjarija nego prikazivanje sitnog preprodavca koji je uzeo (ako je uopste uzeo) robu samo zbog preprodaje.  Taj isti se pocesto koristi puno ruznijim jezikom pri epitetiranju ljudi, i to vec godinama, tako da ne vidim sto ce mu mama da ga brani i dojavljuje!?

    A moje linkovanje  moze i nekome da bude dobar deal pa kupi nesto (SIT3 original) sto se vise ne moze kupiti, za puno jeftinije nego sto je bila prodajna cijena van a puno skuplje no za sta se moglo uzeti u Srb. 

    Evo, ako hoće neko origi, sa zapaprenom, preprodavackom cijenom, a može ustediti slanje:roll1:

    https://theartofsound.net/forum/showthread.php?61272-FS-First-Watt-SIT-3-amp

     

    A ja nemam potrebu da mi velicnastevni odobri sistem i potvrdi da imam dobre uredjaje ili da cujem dobro tako da nemam razloga za udvorivanje.

  2. 20 sati ranije, SuperFi said:

     

    Vidi se da ne pratite na casu :D

    od pre dve nedelje imam Kensington GR, najnoviji model 10ke Dual Concentric (alniko magnet, pepper pot). Meni licno se vise svidja stari zvuk. Ovaj novi je nekako vise hifi (audiofilski kako kaze moj prijatelj). Daleko vise detalja, bolja mikrodinamika...Izgubio sam onaj prelepi raslojeni bas jedne 15ke u optimalno dizajniranom kabinetu. Novi GR je tezi za pozicioniranje u sobi od 15ke. Opet, taj Kensington GR je u Zagrebu radio fenomenalno sa Luxmanom. Vecini drugara se vise svidja nov zvuk (Kgton). Meni jos uvek ne; igram se pomalo sa onim setovanjem hornice, uglavnom smanjujem visoke. Uz malu ogradu: ja nisam ni imao one prave vintage modele MG, HPD,...Moja 15ka je bila relativno savremen drajver (tulip waveguide, barium ferit magneti posebno za bas i visoke,...).

    Nema greske sa starima a novi su svakako preskupi :D

     

     

     

     

    Ovo nisam znao a bogami ni očekivao koliko si bio zadovoljan sa zvukom. 

    Može li se znati zašto, posebno što pišeš da ti je bolje zvučalo sa 15"? Meni su ono što si imao jedni od najljepših Tannoy kutija a i meni je driver najbolji od onih koje sam imao. 

    Hörning sam slušao više puta i to one manje i oba velika ali ne znam tačno koja iteracija, može to dobro/odlično zvučati. Slušao sam ih i u kombinaciji sa sati:jem. 

  3. anubise, sto ti onda doktorate pises o Tannoyima kada ih nemas a i ne slusas kod kuce ... ili mislis da je dosta sto pratis UK forume?

    A cini mi se i onaj domaci, sa Tannoyima, sto si hvalio da je ihahaj klasa za masa sistema (40k$/€) i da zvuci odlicno, em nije bio na servisu u Lockwooda, em kutija ne prati UK smjernice.  Kako se to slaze u tvoj referat? 

  4.  

    Bujo, ocito da trebas da nadjes zenu/muskarca ili sta ti ja znam vec po tvom izboru i da malo njih ....s .... izgleda da si pun ko sibica! 

    Hvala Infi na pozornosti, nisam znao da sam toliko popularan i pracen. Hoces i Twitter?

    Btw: Ako si prav, budio onda i konsekventan i ne preskaci druge!

  5. Ovdje a i u "zemlji" Hegela, nikakve, ama bas nikakve vijesti ili znakova o problemima, cak sta vise, samo zadovoljni kupci.

    Neko se zali na zvuk, neko ga obozava ali o kvalitetu su samo pozitivna misljenja!

     

     

    I broj prodatih uredjaja je mnogo, mnogo, mnogo veci nego tu, cisto zbog statistike!

     

    Bujo, ocito da trebas da nadjes zenu/muskarca ili sta ti ja znam vec po tvom izboru i da malo njih ....s .... izgleda da si pun ko sibica! 

  6. Ovaj Forum je, kao i svaki drugi, proizvod rada forumaša, a ne moderatora. Dakle, kad nešto ne valja, krivi su forumaši i, što su krivlji, to više vole da kritikuju moderaciju.

    Mis'im, hajde da malo pogledamo sebe, a ne druge

     

     

    Da, ali ne može se od ****** pita napraviti.

     

     

    Htedoh reći, ne mogu moderatori od ****** pitu da naprave.

     

    Ako je Forum loš, to je zato što smo mi loši.

     

    Zanimljiv pogled.... sta bi rekao na primjer o drzavi u kojoj zivis i ljudima u njoj?

     

    Moderacija "bira" ko ostaje a ko nestaje.

     

    A kad malo razmislim, djelomicno si i u pravu, kad bi vi (pazi ne mi) prestali da podrzavate pojedine clanove zbog nekih usluga i objektivno pisali, ne bi bilo (tolikih) problema. Ali, nekom treba zalemiti/odlemiti, sastaviti, osvjeziti, kunstruisati, nabaviti, poslati,.... pa ne bi da se kace nego je Klimo Takojevic idol mnogih.

  7. meni je i ovo jasno,ali ako su se i volonterski prihvatili nekog posla,da kazemo da je posao,i onda bi trebali da imaju pred umom neke stvari...i ne treba niko da skace u vodu,.ova tema zivi najverovatnije iz razloga u ovoj formi jos,jer se zeli doci i do drugacijeg misljenja,vidi gde su problemi,pa da se podvuce crta negde izmedju..ako se i dodje do maleckog poboljsanja,vredelo je vec drukati tastaturu..

     

    a ocito se nesto pomaklo vec....

     

    :):heat

     

    A i pitanje je zasto su se neki prihvatili toga? Interes nije nikada iskljucen + drugi, licni epiteti ;-)  

  8. Mislim da je ovo pozitivno za forum i nesto sto je od pocetka trebalo da bude.

     

    Ja bih predlozio i da se stavi da moderator koji pocne da ucestvuje kao "clan" u raspravama/pojedinim temama, automatski izgubi mogucnost moderiranja u toj temi.

     

    I ne zboravite da forum cine clanovi ali moderacija postavlja normu i nivo rasprava. Kvalitetna moderacije je osnova za kvalitet foruma i samim tim privlaci pozitivne clanove i rasprave.

     

     

  9. Meni se cini da je ovo organizovana pljuvacina, a sve u cilju da se povoljno nabave preostali primerci 777 pojacala, pod izgovorom da su osteceni ili uvaljeni, kako bi se za male pare doslo do najbolje sprave ikad

     

     

    Ma ne , cini ti se.... ili kao ona o sta je bolje ... pa onda zvucnica na berzi ... 

     

    Ne kontaju da se to brzo primjeti i postaje naporno kad predje u pravilo.

     

    Inace, problem je sto su preprodavci prikriveni, cak i moderatori ....

  10. Oj, stare poruke :)

     

    Ja koristim ASIO, WASAPI mi je pravio probleme, vise se ne sjecam kakve, ali sam ga odbacio.

     

    Ovaj Canare kabal je dobar, preporucio mi ga je PrekoBare. Nisam ga poredio ni sa cim posto originalni kabal nisam ni dobio,

    Direktni prikljucak iz RME preko XLR izlaza u pojacalo radi posao tako da sam DAC brzo posle probe prodao, tako mi svira i danas.

    A posto mi je digitalija sporedna, vise i ne razmisljam o necemu drugom.

     

    btw: U medju vremenu sam kupio Metrum HEX, probao 2 dana i vratio nazad. 

  11. Ne priÄamo. Tozina demonstracija bi ti to krajnje efikasno i pojasnila.

    Edit: recnik.

    Mala pomoc:

    Zvucnici na pocetku teme su postavljeni, po meni, slicno kao i slusalice.... sa namjerom da se minimalizira uticaj sobe. Na takvoj blizini imas skoro pa "livadu" ili gluvu sobu kako vec hoces.

    Posle se pojavilo pitanje postovanog clana kako kod njega to drugcije zvuci na takvom polozaju, e tu sam se ja ukljucio. Kad "nabijes" zvucnike na usi, suzis pozornicu i ne mozes da dobijes zvuk "van" zvucnika, itd, itd ...

    Eto, necu vise, ovo je zadnji post bez namjere a i volje za daljom diskusijom.

  12.  

    Evo, recimo - ja imam stvarni problem naići na zvuÄnike u hi-fi domenu koji su nesposobni za zvuÄnu sliku van njih. Ogromna većina jeste, i to samo tako, uz malo truda.

    Nisi se zapitao da je do sobe?

    Stavi par zvucnika u "gluvu" sobu ili na livadu pa poslusaj.

  13. Deo koji se obrazuje u zamiÅ¡ljenoj liniji izmeÄ‘u zvuÄnika je samo delić kompletne slike. Manji deo. 

     

     

    Ne donosi skupljanje svakih zvuÄnika suženje slike. ÄŒesto, ali ne i uvek. Moguć je i sasvim drugaÄiji efekat.

    Ja odgovaram na konkretno pitanje o necemu sto se desilo a ti teretises o mogucnostima, da moze biti i ovako i onako ...

    Malo je zvucnika sa zvucnom slikom "van zvucnika".

  14. :thumbsup2

    Isto tako moze i da se objasnjava anatomija na Cika Glisi

    15005.gif

     

    Pa slika ko slika. Meni sasvim relevantna da poredim sa onom tvojom miskroskopskom ...

     

    Je li imas i sliku sa varijacijama uha?

     

    Tema nija poredjenja zvuka za labaratorije nego, priznali vi to ili ne, ono sto slusalac cuje, sa svim svojim manama i vrlinama.

     

    Niko ovdje ne moze 100% dolazati niti jedno niti drugo.

     

    Kad mi kazes koji je sistem mjerodavan za digitaliju onda mozemo ici na sljedeci korak. Ali pazi, obojica moramo da se slozimo da je taj sistem mjerodavan.  Naravno, uz sistem ide i soba/mjesto gdje je postavljeno.

     

    Zadnja stvar je da se dokaze kako treba da zvuci nesto sto je snimljeno. Mozemo reci dobro ili lose ili onako, ali niko od nas ne zna sa sigurnoscu kako treba da zvuci. Niko od nas nije bio tamo i slusao. Sad mnogi MISLE da znaju da to treba ovako ili onako ... je li gitara bila malo rastimana, lampa u pojacalu malo ostarila, ....

×
×
  • Create New...