Jump to content


mprotic

Članovi
  • Posts

    282
  • Joined

  • Last visited

About mprotic

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mprotic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pa ne znam, polarni su, nisam siguran da bi istrpeli 2.5 V ako se pusti obrnuto, ne bih da se igram.
  2. Pa služe da blokiraju jednosmerni napon. Ma rade ono za šta su projektovani, a to je da blokiraju mali dc offset, čak i naopačke dc od nekoliko stotina milivolti neće da pravi problem, ima o tome na netu, malo sam pogledao, ali baš da im pustim 2.5 V, to neće da može (što bi moglo da su stavili mkp ili nešto tako). Tako da ništa od moje genijalne ideje (koja je još gluplja s obzirom da su na pojačalu elektroliti, a ja se razmišljam o skidanju mkp sa dac-a : ))) Da li se isplati uopšte menjati te elektrolite, ovo nije neko preterano vredno pojačalo, naročito oni veliki kondovi na napajanju od 15000u, samo oni su 20-ak evra par ?
  3. Imaju skoro 20-ak godina, kad je vreme za zamenu ?
  4. Pa čemu služe ovi na pojačalu - da degradiraju signal, a uz to i ne rade, da su ih pošteno odradili mogao sam da ih izbacim na dacu
  5. Da, čak mislim da mi stoji nekoliko visatona u špajzu, sa nekog starog projekta za skretnicu. Čekaj, šta se desi ako na taj polarni elektrolit nekim slučajem stvarno dođe neki naopačke dc napon sa ulaza ? Vatromet ? (npr. tda1543 ako se ne stave izlazni blokovi izbacuje 2,5 V dc)
  6. Ladno su stavili obične polarne elektrolite direktno na put signala. E **bemti inženjering... : ))))) a ja pitam jesu u paraleli... Jel ovo samo kod maranza ili i drugi rade isto ?
  7. Ok, hvala i neka je sila uvek sa tobom mladi dzedaju
  8. Zahvaljavam. Tri komada ? Jesu u paraleli ? Gde mu to dođe na šemi ?
  9. Za CD, al, mislim, svejedno je, po šemi ne vidim ni na jednom ulazu, pretpostavljam da je iza selektora. Mislim pretpostavljam da ima, al da proverim, brzo posle ulaza sam se pogubio na šemi.
  10. Ljudi, jeli ima ovo pojačalo blok kondenzatore na ulazu (izbacio bih ih na dac-u) ? Marantz pm80mk2, evo manual: http://www.megafileupload.com/6nos/hfe_marantz_pm-80_mkii_service.pdf
  11. Po (ne)kvalitetu delova u skretnici, 5 serija je potpuno identiÄna sa 3 serijom. ÄŒudno, oÄekivao bi Äovek da za tu razliku u ceni ubace bar po neki polipropilen. Ja na m33 zamenio sve sa MKP i kalemovima bez jezgra, velika je razlika. Mislim da je ova varijanta koju ti je Milovan napisao najbolja (+tozin kabl zvuÄniÄki, kako to već neko pomenu)
  12. Kako se to ono beÅ¡e zove, kad neÅ¡to preko noći poskupi sa 1399 na 1599 ? Na vrh mi bre jezika, neÅ¡to sliÄno smo imali 90-ih kod nas, kako ono bi ? : )))) A ima i neke veze sa stampanjem velike koliÄine para
  13. Jes' baÅ¡, bavim se izuÄavanjem osnova teorije remote desktopa u slobodnom vremenu : ))) Proverio, Å¡tos je u tome Å¡to je kod mene na serveru instaliran windows server. Kod njega su sesije virtualizovane, pa važi ova priÄa, na neserverskim ultimate i professional windowsu radi ovako kako ste vi rekli jer je i dozvoljena samo jedna terminal sesija pa nema potrebe za virtualizacijom. ZnaÄi ova varijanta sa rd out of the box radi na professional i ultimate, a server, home i starter ne, ali može da se nabudži
  14. RD neće raditi na udaljenom raÄunaru, kao Å¡to rekoh, jer su terminalske sesije virtualizovane, kad Å¡tikliraÅ¡ audio u Local Resources samo će ti strimovati audio na tvoj laptop, znaÄi ÄućeÅ¡ muziku na laptopu, a ne na serveru. Ko ne veruje nek proba i nek pogleda da li mu se audio kartica pojavljuje u device manageru u rd sesiji. To je feature, nije bag. Jedina varijanta koja radi je već gore navedena sa pokretanjem foobara (ili bilo kog drugog plejera) u servisnoj sesiji. Ovo sto je Zexx napisao radi samo ako ti je "server" pod xp-om (znaci navoda zbog xp-a)
  15. Naravno da možeÅ¡ Mada ne preporuÄujem da to radiÅ¡ bez neke enkripcije BTW, i nisi jedini koji može da pristupi tvom raÄunaru iz bilo kog dela sveta ))))
×
×
  • Create New...