Jump to content


Pavle

Članovi
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

About Pavle

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pavle's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Dodatno objašnjenje od Pake: Pojačalo nema nikakve veze sa Crescendo verzijama pojačala, što se stalno pominje, a za šta je kriv Gerner (vlasnik Magnaplanara), jer ga je stalno asociralo na ovu konstrukciju pošto koristi MOSFET tranzistore u izlazu, pa su drugi to čuli od njega i ponavljaju u raspravama. Snaga 68W na 8 oma i 92W na 4 oma je "continious power" merena u kontinualnom, značajno dugom vremenskom periodu, a ne kao što to rade današnji proizvođači, u vremenskom periodu izraženom u milisekundama. Stoga se ima subjektivni utisak da pojačalo ima dosta više snage i "velika" pluća, a samo su dati pošteni rezultati koji su dobijeni.
  2. Juče sam bio u Vršcu i navratio kod starog majstora Pake. U razgovoru smo se dotakli i ove diskusije. Zamolio sam sam Paku za neka razjašnjenja i upravo mi je stigao njegov odgovor. Dakle, evo informacija iz prve ruke: Upgrade Magnaplanara 20.1 nije uradio vlasnik "koji je stručno osposobljen", već ja lično na njegov zahtev. Zamena fabričke skretnice ozbiljnom u posebnoj kutiji van rama zvučnika, utezanje rama čeličnim nosačima po visini, promena ožičenja, itd. To sada jeste zaista potpuno drugačiji zvučnik u odnosu na original, kao što i tvoje Kappe više nemaju direktne veze sa Infinity proizvodom koji je bio na početku. Što se tiče ponašanja sa dipovima niskih impedansi za koje se tvrdi da se teško iznose sa jednim parom tranzistora, napominjem da je bass folija na Magnaplanaru u jednom trenutku silazila na 1,2 oma i da pojačalo nije ni "trepnulo" pri tome, kao ni u prethodnih sedam godina koliko svira u ovom sistemu, iznoseći i najzahtevnije kompozicije kao od šale. Kada je u pitanju prezentacija Dagostinovog ampa, na njoj je bilo prisutno pet-šest ljudi, a ja namerno nisam došao na početak da ne bi unosio "prelomni tas na vagi" kao prisutni konstruktor čiji se proizvod testira, kad već Dan Dagostino nije mogao da bude prisutan, pa da se lepo izraspravljamo kao ljudi. Došao sam na sam kraj i prvo sam poslušao mišljenja prisutnih, a onda sam i ja na kraju petnaestak minuta slušao Dagostina. Pojačalo dobro radi, moj amp ga nije "otkinuo", ali je svirao primetno i čujno bolje od njega manje-više u svim segmentima; jednostavno je bio bolji, malo, ali dovoljno za presud svih prisutnih. Čak i snaga koju Dagostino ima (200W) i mojih 92W izgledala je kao obrnuta situacija, jer je on nakon značajnog podizanja nivoa počeo da emituje THD i postajao naporan, dok se to kod mene nije dešavalo. Priču o ovom događaju nisam plasirao ja već ljudi koji su bili tamo, pa se ona exponencijalno širila audio krugovima, ali je na kraju doživela značajno izmenjenu verziju od one koja se stvarno desila. Tek nekoliko godina nakon ovog događaja ja sam iniciran pitanjem Šćepe u emisiji samo napomenuo koji je bio rezultat na ovom testu i to vrlo šturo.
  3. Iz prve ruke: Aery amp je 68W (8 oma) i 92W (4 oma).
  4. Pavle

    Šta se sluša ?

    Da li si imao priliku da cujes nova izdanja tri klasicna albuma Fleetwood Maca iz sedamdesetih - Fleetwood Mac, Rumours i Tusk? Cudesno, verovatno najbolji remasteri ikada uradjeni za veliko trziste. Izasli su pre par meseci, poslednja dva kao dupli diskovi sa bonusima i demosima... Slusam ih svakodnevno!
  5. Pavle

    Šta se sluša ?

    Ovih vrelih dana samo XRCD: JVCXR-0018 THE MONTGOMERY BROTHERS - GROOVE YARD JVCXR-0021 COUNT BASIE - 88 BASIE STREET (killer!!!) JVCXR-0208 THE TONY BENNETT & BILL EVANS ALBUM FIMXR-043 TSUYOSHI YAMAMOTO - AUTUMN IN SEATTLE TBMXR-0059 TSUYOSHI YAMAMOTO - GIRL TALK (XRCD24) VICJ-61034 MY LOVE - SALENA JONES (XRCD24) VICJ-61035 LANDSCAPE - ART PEPPER LIVE IN TOKYO (XRCD24) VICJ-61036 SONNY ROLLINS IN JAPAN (XRCD24) VICJ-61038 MCCOY TURNER - ECHOES OF A FRIEND (XRCD24) (samo uvece) Pozdrav, Pavle
×
×
  • Create New...