Jump to content


kkinte

Novi članovi
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kkinte's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • One Year In
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Opticki mi ne treba, pa mi onda ne treba ni +5v.
  2. Na ona dva pina na ploci pasuje konektor od dvopinskog ventilatora. Njega cu da spojim na koaksijalni kabl od 75 oma. Sa jedne strane odsecem cinc i zalemim taj konektor.
  3. Ljudi mnogo vam hvala. Sve je prosto kad ima ko da te nauci.
  4. Hvala Nixie. Pretpostavljam da to treba da radim dok je racunar iskljucen.
  5. Kupicu ovaj unimer. Cena je 590 din. Stvarno jeftino. Sad samo da mi pojasnite kako se proverava unimerom koji pin je gnd.
  6. Na ploci ne pise nista. Zek i Iron man sve ste objasnili. Treba za koji dan da mi stigne Yamaha RXV 1300 pa cu probati da je povezem na SPDIF. Hvala svima na pomoci.
  7. Problem je sto je na slici na zuto zaokruzenom 1 dole a desno od toga 1 gore. I ja mislim da je obrnuto od onog sto je napisao Majda.
  8. Opet mi ostaje dilema koji pin je SPDIF, a koji masa.
  9. Mislim da je u toj varijanti +5V samo za opticki izlaz. Nalazio sam taj dodatak na Aliju ali izadje skuplje od moje ploce koja je 9 godina stara.
  10. I ja mislim da je tako. Smem li da probam i sta ce se desiti ako je pogresno povezano? Dali samo nece biti zvuka ili sledi "beli dim"?
  11. Pozdrav svima. Imam plocu Gigabyte GA-Z87M-D3H koja pozadi nema ni koaksijalni ni opticki izlaz za zvuk. Na ploci postoji SPDIF izlaz sa dva pina. Povezao bih risiver na digitalni ulaz koaksijalnim kablom ali ne znam koji pin je masa a koji digitalni izlaz sa ploce. Da li ce se desiti neki kvar ako povezem pogresno? Na slici je crveno zaokruzen dvopinski izlaz. Prilazem i sliku iz manuala iz kog mi opet nije jasno koji pin je masa, a koji digitalni izlaz.
  12. NL. Hvala na dobrodoslici i linkovima za Sony PSX800. Vidim da ga covek prodaje za 2450$ i nije mi dobro kad se setim da sam ga 1990. 33 godine mladjeg platio 200 maraka.
  13. Pozdrav svima. Hi Fi hobijem se bavim bezmalo pola veka. Imam 58 godina i od prvog Iskrafon gramofona koji sam imao sa nekih 8 godina do danas sam izmenjao preko 200 razlicitih modela pojacala, zvucnika, gramofona, tjunera, kaset dekova i CD plejera. Forum pratim 15 godina i smatram ga sjajnim mestom za nova saznanja o HI FI uredjajima. Nekoliko godina unazad sam razocaran kombinacijom pojacala Onkyo A-8870 i Braun LS 150 zvucnika odustao od HI FI uredjaja i zalutao u Logitech Z5500 i Microlab Solo7 i H300 vode. Ovih dana sam kupio Harman Kardon HK6500 u savrsenom radnom i vizuelnom stanju. To pojacalo sam imao 1992. godine, a posto stara ljubav zaborava nema, ponovo sam u HI FI vodama. Uparen je sa IQ Ted4 zvucnicima i to radi veoma dobro, iako je za sada izvor zvuka integrisana kartica sa kompa i sve povezano no name kablovima. Planiram da kupim gramofon, CD plejer i DAC jer sam sacuvao kolekcije ploca, diskova i imam gomilu flacova na kompu. Kad bih nasao gramofon Sony PSX800 (na slici u mom avataru) koji sam imao 1990. uparen sa Luxman L435 pojacalom, mojoj sreci ne bi bilo kraja.
×
×
  • Create New...