Jump to content


psychoanima

Novi članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

psychoanima's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Year In
  • Dedicated
  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post

Recent Badges

  1. Hvala na savetu, ocistio sam konektore ali nista se ne menja. Dva nova zapazanja. 1. Ovaj sum (nalik statickom?) se javlja samo na pojedinim diskovima (svi su original) 2. Kada uhvatim pomenuti kablic, znaci samo sa dva prsta nepomicno drzim, sum je enorman. Kako odvojim prste javlja se povremeno, ponovo ga uhvatim bez cimanja - susti konstantno
  2. Pozdrav, Na cd plejeru su se pojavile smetnje, kao neki sum, i to samo na odredjenim tonovima, na solo instrument se cuje, kad orkestrira tesko se uocava. Preskakanje nisam uocio, znaci samo sum. Otvorio sam kuciste, i ciscenje lasera nije pomoglo. E, onda sam poceo da pipkam sve redom i uocio da sum izaziva mrdanje jst 8 pin kablica koji iz transporta ide u plocu (u attachmentu) Kada mrdam same konektore nista se ne desava, ali kada savijam kabal po sredini onda krece da susti na sve strane. Nisam strucan, da li je definitivno po vama kabal ili je ceo laser pa-pa?
  3. Koristim s.m.s.l. sd-9 streamer/renderer i za taj novac (2nd hand 200e) vise sam nego zadovoljan. Ima sve moguce izlaze za dac, mrezni ulaz i usb ulaze za externe hardove preko kojih cita apsolutno sve formate. Jedina "mana" je sto ne poseduje "connect" opcije za tidal/qobuz/spotify vec se sa njima upravlja preko upnp/dlna aplikacija kao sto je bubbleupnp. S obzirom da koristim qobuz ali i dsd sa hardova skroz mi je ok da imam sve objedinjeno u bubbleupnp-u. Jos jedna mana dlna strimu je sto gapeless playback ne radi, ali to je do bubble aplikacije, gapeless playback sa mreznih i eksternih skladista radi bez problema. Dobra stvar za tidal korisnike je sto ovaj strimer renda/unfolduje mqa ako dac nema tu mogucnost, a moze i passtrough da odradi ako je dac mqa sposoban - ja koristim qobuz tako da mi to vise nije nesto vazno (ex mqa fanatik). Sto se zvuka tice, mogu samo da ga poredim sa prethodnom varijatnom, a to je bio windows tablet sa passtrough na externi dac, i razlika u zvuku je vise nego ocigledna, nisu u pitanju samo detalji vec i sirina i visina same muzike. Uredjaj nov kosta 400e, ako nekome treba samo za online striming sa brzim odzivom i gapeless pustanjem, neka gleda dalje, ako pak neko hoce da uziva u online / network / hdd preslusavanju muzike, topla preporuka.
  4. Huh, hvala svima na iscrpnim odgovorima. Kao sto sam se i plasio, hi-pass skrnavi zvuk, a zrtvovanje svih ostalih tonova zarad bass-a svakako nije vredno truda. A sa druge strane, nije ni vredno para ako se uzme u obzir kvalitetan hi-pass kosta. Vasa objasnjenja su me zapravo odvratila od te ideje, sto je dobra stvar, nisam imao blage veze koje su negativne strane svega toga. U svakom slucaju, nakon prilozenog radije bih se odlucio za novi zvucnik koji ima koji db vise od trenutnih i tako ojacao zvuk, nego da eksperimentisem sa megaskupim vuferima ili skrnavljenjem pojacala. Hvala jos jednom svima!
  5. Pozdrav svima! Moj trenutni Hi-Fi lanac je Tidal > DAC > Lampas u single endu > Bookshelf zvucnici Nesto sam citao po stranim forumima, ali bez objasnjenja, da se kod konfiguracije poput moje moze ubaciti vufer, na taj nacin da rastereti Lampu da ne salje bass frekvenciju koju moji omanji bookshelf zvucniki sve jedno ne mogu da reprodukuju. E sad, ja sam gledao sta i kako funkcionisu aktivni vuferi ali i dalje postoji mnogo nejasnoca. Jasno mi je da vufer mora imati u sebi high pass filter, medjutim gde se u ovom mom lancu uopste kaci vufer? Uglavnom citam da kabal iz pojacala ide u vufer i onda iz vufera kablovi u pasivne zvucnike. Ali ne deluje mi da tako uopste rasterecujem lampu jer ona i dalje procesuira signale bass frekvencije koje prosledjuje sve skupa sa visokim tonovima vuferu, i onda vufer jedan deo zadrzava za sebe a visoke (bajpasovane bez sminkanja?!) prosledjuje pasivnim zvucnicima. Da li sam nesto pomesao ili ne postoji drugi nacin, npr. DAC u vufer, iz vufera speakers out u lampu i onda samo oni u pasivne? Sry, mnogo su mi konfuzni vuferi u ovoj konfiguraciji, da je integralno pojacalo koje ima zaseban vufer aut sve bi mi bilo jasno, ovako mi sve zvuci komplikovano sa lampom i diskutabilno sto se kvaliteta prosledjenog signala tice.
×
×
  • Create New...