Jump to content


Denny

Članovi
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Denny

  1. Za direktni download nekog muzičkog fajla ili npr. gledanje streama filma se krivično ne odgovara. Odgovara samo onaj ko je fajl uploadovao i link postavio. Torenti su zato i kažnjivi jer se tu pored downloada uporedo radi i upload koji je u stvari sporan. 

  2. U mini seriji "Sharp edges" jedan od muških likova je audiofil. Da li je ko gledao i što je bitno pitanje: zna li koje to spravice koristi? 

  3. Naravno da je porodična sreća najbitnija. Hifi je ipak hobi. 

    Jesi li uradio nešto sa tretmanom sobe? To je ipak temelj i osnova koju moraš postaviti pre nego što išta drugo gradiš oko sistema. Mnogi ljudi pogreše u početku pa izmenjaju brdo uređaja i zvučnika jer im se ne svidi ono što čuju na kraju postavke a problem obično bude u loše zvučno tretiranom prostoru. 

    Pogledaj youtube kanal New record day, tu možeš naći konkretan primer koliko se zvuk pročisti i poboljša kako ubacuješ jednu po jednu odgovarajuću stvar na pravo mesto. 

    Pozz

  4. Ne znam da li je čovek već uzeo zvučnike i da li će biti od pomoći ali ja sam u skorije vreme za svoj sistem br. 2 (soba od 20 kvadrata) tim novcem uzeo Heco Victa 300 bookshelf kutije i jedan Magnat Monitor Supreme 202A aktivni subwoofer, polovne. Zvučnici su relativno novijeg datuma, ne zauzimaju puno prostora i modernog su izgleda. Dobro se čuje muzika na njih (nisu naporni mogu se po ceo dan slušati), za filmove vrlo dobra kombinacija a može da se napravi i noćni klub od te sobe ko je u tom fazonu jer snage ne fali. Pojačalo neki Denon pma 880r, 980r, 1080r. 

  5. Fiio K7 je dobar uređaj i zvučno a i po mogućnostima povezivanja. U suštini to je Fiio K5 pro sa dodatim balansiranim izlazom. Ja sam sebi uzeo Fiio K5 pro ESS za 200e u 4audiu i Sennheiser HD560s. 

    HD560s sa svojih 120oma su lake za pokretanje, Fiio K5 ima snažno pojačalo i bukvalno ih rasturi: vibriraju na glavi od basa kada se pojača na high gain. HD599 sa svojih (manjih) 50oma ne verujem da će trebati bilo šta snažnije od toga.

    Najbolje ponesi slušalice sa sobom pa poslušaj u radnji pre nego što se odlučiš na kupovinu. 

  6. Hvala!

    Ne bih se nikad setio da povežem slušalice za mix tako. Do sad sam uvek koristio izlaz za slušalice od Toneporta za to a Fiio samo sa drugim Hifi slušalicama. Fiio definitivno ima daleko bolje pojačalo. 

    Za pojačalo: probao sam već tu putanju UX2-Fiio-pojačalo i nisam primetio nikakvu razliku ali reko' da pitam nekog ko se bolje razume.

  7. Imam Toneport UX2 audio interfejs. On je preko usb-a povezan na laptop PC gde su mi svi potrebni alati,fajlovi i drajveri. Mix radim preko HD25 slušalica ali na kraju sve poslušam kako zvuči i na zvučnicima. Do sad je audio interfejs bio direktno povezan preko svog line out izlaza na aux ulaz od stereo pojačala. 

    Odnedavno imam i Fiio K5 pro ess preko kojeg inače samo slušam muziku. On je povezan na desktop PC i na CD ulaz istog stereo pojačala. 

    Pošto je sve na istom stolu ima li kakvog benefita priključivati line out od ovog UX2 audio interfejsa na line in od Fiio K5 pro pošto vidim da ima i ta opcija?

    Ili je najbolje ovako kako je sad povezano?

  8. Sennheiser hd 560s. Možda je druga cenovna kategorija ali npr. ja sam ih po preporuci za neke malo bolje slušalice uzeo sebi polovne pre jedno godinu i nešto dana, pošto su mi nove iz radnje bile skupe u tom datom momentu i vrlo sam zadovoljan sa njima. 

    U proseku kad pogledam najviše slušam muziku na njih jer zvuče bolje i od mog vintage a i od modernog Hi-fi sistema koje sam bio više platio.

    20221229_064936.jpg

×
×
  • Create New...