Jump to content


Shvalerian

Novi članovi
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Shvalerian's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Закачио Yamaha A-S500 на кутије и на пјур директ (све сами бисери србизма) пустио да свира. Дакле, изгледа да је моје појачало лоше урађено или логаритамски потенциометри праве пометњу. Или што помену чоек са форума да можда и нису ориђиђи Алпсови потенциометри. Хвала за савете и критике. Поздрав
  2. Хтео сам по куповини да одем код њих пре било каквих прчкања, али десило се шта се десило. Тада је главни потенциометар при померању крцкао (на звучницима и константно губио сигнал са 4 на само један пар звучника) па сам хтео да то санирају Дајенсовци.
  3. Зато је чувена фирма.....
  4. Пробаћу ових дана код пријатеља на Yamaha A-S500 да видимо како свира, па ћу вас апдејтовати(чиста Српска реч):)
  5. Која појачала бих могао да погледам као замену за ово Дајенсово?
  6. Да се не бих расписивао предпостављам да је проблем у потенциометрима. Друго, звао сам Шабац да ми они реше проблем на шта је Дејан или неко ко тамо ради рекао да не раде поправке јер је то стара серија појачала. Хтео сам да идем о мом трошку из Крагујевца за Шабац. Кондезаторе морам да проверим, да ли су стари исти као ови нови. Ако ништа друго купићу нове линеарне и то му дође то...... Хвала за савете.
  7. Dobar dan, potrebna mi je pomoc oko vec uradjenog osvezavanja pojacala. Dakle posedujem Dayens quattro dual stereo amplifier koji svira na 4 Dayens HDS monitora preko M Audio 192 audiophile i sve je to radilo kao san sto se mene tice. Pregrst detalja, cistoca zvuka , neverovatna zvucna slika i prostornost. Medjutim gde krece nerviranje, posle uradjenog osvezavanja, zvuk vise nije isti. Nema te brzine, prostornosti i fali ocigledno donji deo spektra koiim sam bio i vise nego prezadovoljan u originalnom pojacalu. Komponente unutar pojacala su zamenjene novim(istim) i umesto linearnih sinusnih potenciometara stavljeni su logaritamski ALPS Blue RK27. Recite mi sta mislite da moze biti problem, pojacalo radi vec skoro godinu dana. Svaka kritika dobrodosla, cak i slucaju da imate sugestiju za kupovinu drugog pojacala koje bi mi pruzilo slican osecaj zvuka. Hvala unapred, Dusan.
×
×
  • Create New...