Jump to content


komplikator

Članovi
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

komplikator's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • One Month Later
 • Dedicated Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Otpor je bio 5 ohm-a, ali primetio sam i druge probleme. Na samim membranama postoje neke mikro rupice kroz koje idu tanke licne. Jedna licna je cela, jedna prekinuta, jedna uopšte i nije na mestu već sam je našao pokidanu. Uglavnom mrzelo me da čačkam dalje pa sam sve sklopio nazad.
 2. Reših danas da pogledam visokotonac na desnim vratima koji ne radi jako dugo. Kontao sam da se neka žica pokidala ili odlemila ali sve deluje OK. Šta mogu još da probam?
 3. Kako vam se čini ovo? Brat ima 4100 i prilično je jak sistem.https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/altec-lansing-5100-zvucnici-5-1-100w/oglas/134713546
 4. Zanima me vaše mišljenje o Edifier S350DB modelu. Vredi li baš toliko? Jel imao neko priliku da ih čuje?
 5. Razmišljao sam o svemu i svačemu, ali realno za moje potrebe ništa bolje od FC330 mi i ne treba, sudeći prema pozitivnim komentarima na domaćim forumima. Najbitnije mi je samo da osetim neki boljitak u odnosu na ono što sam koristio. Razmišljao sam o studijskim monitorima sa subwooferom. Razmišljao sam o Z623, koji je prilično skup. Razmišljao sam o Edifier S350DB ali je cena za moje pojmove abnormalna. Razmišljao sam i o Solo6/7 varijantama, ali to zahteva selidbu kompletnog računara u susednu sobu gde nemam grejanje zimi pa je i to problem. Za sve te varijante treba uložiti i u zvučnu karticu, što predstavlja dodatne troškove.
 6. Ne treba mi ništa od toga, osim što bi bilo zgodno da i 330 ima prekidač na samom satelitu. Ne znam da li bi bilo štetno po samu elektroniku zvučnika da se uključuju i isključuju preko nečega ovakvog? Još jedan razlog zašto sam malo skeptičan prema Microlabu je kvalitet izrade M820 sistema koji sam koristio, svako malo nešto ne radi kod njih. Podesim sve da radi perfektno, uključim zvučnike za par dana i neki od satelia ne radi. Popravim to, sledeći put neki satelit radi jače neki slabije, popravljaj to... Ne smeš ništa od kablova da mrdneš iz položaja u kom sve radi, jer ako hoćeš da obrišeš prašinu šta se dešava? Neki satelit prestane da radi
 7. Hejtujem Microlab FC330 već dugo, ali moraću i taj model da stavim pod "lupu" Pošto sam zaključio da mi 2.0 sistem ne vrši posao što se tiče basa, ostaje mi da gledam 2.0 + subwoofer i klasične 2.1 sisteme. Od novih zvučnika u 2.1 klasi su FC330/530 i Logitech Z623. Koristim Microlab M820 već duže od 10 god, kupio sam ga još kao dete za nekih 2500 din. Po specifikacijama FC330 i M820 su prilično slični zvučnici. Sateliti: M820 2 x 12w FC330 2 x 16w Subwoofer M820 5.25" 16w FC330 5.25" 24w Sad neko moje glavno pitanje je šta bih dobio prelaskom sa M820 na FC 330? Da li bih dobio na kvalitetu ili bih dobio samo nešto jače zvučnike?
 8. Dobio sam pre pola sata poruku od Gigatrona da mi je prihvaćena reklamacija i da ću dobiti novac nazad, tako da krećemo potragu iz početka. Ono što mogu da kažem je da neću ići na samostalni 2.0 sistem jer nemaju dovoljno jak bass za moj ukus, mislim na one 2.0 sisteme koji su mogu smestiti na sto (do 4 inča woofer). Ipak za 2.0 sistem treba ići na oko 6 inča, što ja nikako ne mogu da smestim. Ostaje mi da istražim varijantu 2.0 + odvojeni Subwoofer, i 2.1 sisteme kojih nema mnogo. Varijantu pasivnih kutija sa pojačalom se ne usuđujem da istražujem jer imam neki osećaj da mi se neće dopasti brojke
 9. Da, baš sam i ja na tako nešto mislio, nadam se da spliter neće uticati na sam kvalitet zvuka. Trenutno mogu da prikačim subwoofer od starog Microlab M820 sistema (5.25" 16w), on bi mogao da funkcioniše bez satelita. Igraću se svakako ukoliko mi odbiju reklamaciju, mogućnosti su mnogobrojne
 10. Da li je moguće prikačiti neki Subwoofer koji bi radio istovremeno sa ovim R1700? Znam da sami zvučnici nemaju opciju direktnog povezivanja, ali recimo nekim spliterom na matičnoj ploči da li bih mogao da povežem samo Subwoofer od potpuno drugog sistema koji će istovremeno gruvati sa njima? Malo glupo rešenje, ali vredno probe
 11. Neko mi reče da pokušam da snimim taj problem. Snimio sam nešto telefonom dok su zvučnici bili tu, telefon je bio par mm udaljen od samog visokotonca. Obratite pažnju na reč Mora. Pojačajte malkice zvučnike.
 12. Pitanje za tebe ali i za sve, gde si imao prilike da bilo koje zvučnike probaš pre kupovine? Sumnjam da je iko u Tehnomaniji, Gigatronu isl željan da uključuje zvučnike i da dozvoli da se mušterija igra sa njima? Da li ste kačili vaš telefon na zvučnike ili oni imaju neki plejer za tu namenu?
 13. Po čemu su bolji? Znam da imaju mogućnost za subwoofer, ali kažu da su po zvuku maltene isti. Možda su unutra kvalitetnije komponente?
 14. Hvala svima na pomoci, niko drugi nije hteo da pomogne osim ovog foruma. Javicu se ponovo kad dobijem vesti u vezi reklamacije, ukoliko mi vrate zvucnike videcemo sta i kako dalje sa njima.
 15. Kako misliš preko razvodnika? 330 ima gašenje na subwooferu, ili misliš da nabudžim nešto sa strujom pa da gasim preko produžnog a da sam prekidač na zvučnicima ostane uvek uključen. 530 već ima odvojene kontrole koje mogu da stoje na stolu. Još jedno pitanje, kakav je po vašem mišljenju Logitech Z623? Znam da ima veoma jak subwoofer, ali kakvi su mu sateliti u odnosu na FC330/530?
×
×
 • Create New...