Jump to content


mihailo_

Članovi
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mihailo_

  1. Pozdrav, da li neko zna nekog majstora u Nišu koji bi mogao da sredi srednjotonac hornu na Jamo Power 400? Inače krcka kad se pojača.
  2. Ja sam imao problem sa njima samo sto nisam uzimao HiFi opremu nego malo pojacalo za gitaru kao poklon za rodjendan. 3 nedelje je trebalo da stigne iz Beograda do Nisa kao da putuje preko okeana. Prvo su mi rekli za nedelju dana pa onda kao stici ce danas ili sutra i tako 3 nedelje.
  3. Uspeo sam nekako zalepiti, nije bas centriran ali se i ne primecuje mnogo. Sad da ne pravim novu temu, video sam na oglasima 4 bas zvucnika Ei AZ 0800/BGO-17, 25w 16ohm svaki i dva bas/srednjotonca Ei AZ 0500/BFP-1, 10W 4ohm. Sve ukupno 6500 dinara ili oko 60eur. Prodavac kaze da su ta 4 basa bila po 2 u kutiji vezani paralelno. Jedino o njima znam da su basevi slicnih oznaka isli u Ei Zk40 ali su bili po 4ohm. Da li se isplati napraviti neku kutiju od tih drajvera obzirom da ne znam koje skretnice su tu isle?
  4. Pozdrav, da li neko zna gde mogu nabaviti siber potenciometar za Ei Hsr 48? U pitanju je stereo 2x100kOhm logaritamski, inace treba da bude za podesavanje visokih tonova. Ovaj sto sad imam je ispravan ali je polomljen. Dimenzije su 70mm duzina, 10mm sirina i 15mm dubina.
  5. Takodje sam zaboravio reći, kutije su zapremine 24 litra i kompresione su.
  6. Pozdrav. Imam stare niške zvučne kutije Ei Zk40 u kojima nema drajvera ni skretnice a u solidnom su stanju. Da li bi bilo dobro u njih ubaciti Visaton WS 20E baseve i Monacor DT-100 visokotonce? Skretnicu bih napravio od Visaton kalema i kondenzatora po ugledu na Dayton Audio 2,5k-HPF-8 za visoke i 2,5k-LPF-8 na rez 2500hz. Takodje bih ubacio Visaton LC57 potenciometar za visokotonce da ih smanjim da budu "linearni" sa bas zvucnikom. Da li je to dobra kombinacija i da li biste nesto promenili ili uopste radili ovako nesto? Послато са SM-A135F помоћу Тапатока
  7. Evo Послато са SM-A135F помоћу Тапатока
  8. Ma ja kad pristupim mehanizmu ispod tanjira bice mi lako da se snadjem, nego kako se skida tanjir da ne polomim nesto? Na kraj ako ne uspem u kantu i gotovo. Послато са SM-A135F помоћу Тапатока
  9. Verovatno si pobrkao. Ovo je BSR gramofon, a Riz je po licenci prodavao kao svoje. Послато са SM-A135F помоћу Тапатока
  10. Taj gramofon ima MM iglu ne kristalnu, na sebi je fabricki imao neku Shure a kasnije je stavljena neka AT zvucnica. Послато са SM-A135F помоћу Тапатока
  11. Pozdrav, imam gramofon Riz Tosca BSR P128R i nece da prebaci iz stop u start. Na tavanu je stajao godinama i nije ukljucivan. Video sam na netu da je to boljka Bsr gramofona ali nigde nisam nasao konkretan odgovor kako to da uradim. Kako mogu da pristupim mehanizmu sa gornje strane posto ne znam kako da skinem tanjir? Odozdo nista ne mogu da uradim da ga prebacim u start. Послато са SM-A135F помоћу Тапатока
  12. Ma uradicu totalni recap na desni kanal, sad sam na levom stavio izlazne tranzistore i iz prve krenuo da radi. Hvala na pomoci.
  13. Ne znam sto sam mislio da je 18V, sad sam izmerio, 40V je na jednom kanalu/pojacalu. Malopre sam na pogresnu tacku stavio multimetar, sad mi pokazuje milivolte ali ne mogu tacno da kazem jer seta, pokusacu kasnije ili sutra ujutru pa cu da podesim to. A da ne pravi problem termistor, mozda je on riknuo pa sad zeza?
  14. Kod mene je fiksiran otpornik, a napon na emiterskim otpornicima je 9.03 volta. A sad ne razumem, gde treba biti napon 15mV? Tu je sve ok, napon napajanja je 18V, a tu je 9 volti.
  15. Na jednom pojacalu sam zamenio tranzistore i ne radi. Izlazni tranzistori se greju kao grejalica, a nisam nista ukljucio kao ulaz, inace sam stavio drajverske tranzisore kao sto ste mi rekli bc141-161 i 2n3773 za izlazne. Proverio sam sve otpornike i kondenzatore i svi su ispravni, ali imam jedno pitanje za jedan otpornik ako je to otpornik. U semi je prikazan kao r835 i pise da je 130 ohm, ali ima nekako cudan simbol, evo slika ispod, ako moze neko da mi kaze da li je to otpornik ili sta vec drugo. Inace na multimetru pokazuje otpornost od 83 ohm na jednom pojacalu a na drugom 73-75ohm.
  16. Znam, ovih dana cu to proveriti. Prihvatio bi verovatno, uz doplatu 150e i jos ovaj moj da mu dam 😂
  17. Danas nabavljam multimetar i kad nabavim sve cu da proverim. Takodje sam primetio da na desnom kanalu crkava osigurac tako da pretpostavljam da je neki otpornik otiso.
  18. U pravu si, PNP tranzistor tu treba. Sad sam pogledao semu od Dual CR40 ciji je Hsr 48 klon i tamo pise u semi da je PNP. Sutra cu nabaviti tranzistore. Hvala na pomoci.
  19. Sad sam pazljivije pogledao semu i vidim da na semi pise da je BC239 PNP tip ali na internetu pise da je NPN. Evo i slike. Ne znam sad cemu da verujem.
  20. A po mojoj semi su svi fabricki tranzistori su NPN i proverio sam na internetu i pise da su NPN. Znaci samo bc141 tranzistore umesto fabrickih drajverskih?
  21. Video sam na semi da nisu svi drajverski tranzistori istog tipa, jel mogu sve drajverske bc161 ili mora neki bc141 da se ubaci?
  22. Sada mi je i desni kanal riknuo, tako da cu morati po semi
  23. Sad sam pogledao te zamenske tranzistore (MJ15015) i naso sam ih jeftinije nego 2n3055 (mj15015 540din a 2n3055 750/1000din zavisi od prodavnice)
  24. Naso sam neke nove 2n3055 za cenu koju sam naveo (200-1000din). Svakako sam gledao na internetu ali sam samo nasao na KupujemProdajem i to jedan Ei tranzistor. Pogledacu sad i te zamenske pa cu videti.
  25. Ra Razlog je taj sto sam malo "otkacio" pojacalo vise nego sto ono moze da podnese. Naravno prvo cu da proverim osigurace jer su mi sumnjivi (izgleda da su citavi ali ipak prvo od toga) pa onda ako ne radi menjacu tranzistore.
×
×
  • Create New...