Jump to content


meatxisxmurder

Novi članovi
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by meatxisxmurder

  1. Jeste, The Smiths fan izmedju ostalog :wink:
    Moj komentar nije bio maliciozan. Vise sam htela da iskazem odusevljenje da ljudi umeju i takve stvari i nasalila se na taj racun malo. Mada i ostavila tako nesto kao opciju ukoliko ne nadjem bolje resenje, sto da ne. Jako cenim svaki komentar i svaciji trud da mi pomogne da izaberem najbolje sto mogu. Nameravam da poslusam kako zvuce zvucnici koje ste pominjali. Hvala i sto ste mi pomogi sa objasnjenjem oko risivera, strimera i povezivanja svega toga. Nije mi lak zadatak jer do pre dve nedelje nisam ni znala nista o ovome, tek polako ucim, a i vi ste mi pomogli da mi neke stvari budu jasnije. Do skoro sam samo imala oko za lep dizajn i sluh da prepoznam kako mi nesto zvuci. Verujem da ce mi oprema koju nadjem biti super jer do sada nista od toga nisam imala u zivotu, ali cu se truditi da pronadjem i napravim najbolje sto trenutno mogu. Zaista sam zahvalna na svim savetima i stvarno ste carevi sto sve ovo delite na forumu :)

  2. U sustini nam je dosta slobodan prostor za sada :) (iza mesta gde je fotkano je i trpezarija sa kuhinjom - sve spojeno u jednoj prostoriji).

    Zvucnike bih stavila na zid, ili na stalke pored polica koja se nalazi ispod televizora. Ili mislite da je pametnije pozicionirati ih od prozora ka mestu sa kog sam slikala.
    Za dali oberon kazu da im je bas dosta ogranicen iako lepo izgledaju, ali ih ni nemaju kod nas. 
    Stvarno nisam pametna. Skup je ovo sport :( 
    Razmisljam da sacekam sledecu godinu kada skupim jos neki novac pa da uzmem wharfedale linton sa stalcima, al onda treba i neko fensi pojacalo...
    A sada da uzmem neke male zvucnike cisto da bih mogla da koristim gramofon pa da ih prebacim kasnije u spavacu sobu. 
    A opet ne znam ni da li sam toliko profi da cu cuti razliku izmedju opreme od 500-700e ili one od 1500e.

    87122AFD-F80B-4DBC-BF43-965C56A37BD6.jpeg

    5ABB4E11-C382-486C-9FEE-4986BABB35B0.jpeg

  3. 3 hours ago, Nixie said:

    Ovako stoje stvari, između tog gramofona i pasivnih zvučnika potrebno je još i pojačalo koje ima ulaz za gramofon (MM). Ako je budžet 700eur, recimo na zvučnike nek ide 400 na pojačalo 300. Potrebni su i kablovi od pojačala do zvučnika.  Ako su mali zvučnici, onda su potebni stalci za njih ili da idu u neku policu.

    Postoji i opcija pretpojačalo sa gramofonskim ulazom plus aktivni zvučnici (u njima su pojačala).

    Pretpostavljam da samo novi uređaji dolaze u obzir?

    @Nixie hvala puno na odgovoru i na savetu. Mislila sam da zvucnici idu pored gramofona kao na slici.

    Da li mislis da bi bolje bilo da budu ovako u polici nekoj ili da nabavim i neke stalke za njih? (Slika broj 2)

    Ovi kanto zvucnici imaju pojacala u njima, ali nazalost kao sto sam spomenula zvuk im nije bas sjajan.

    Samo bi novi uredjaji dolazili u obzir jer iskreno ne razumem se u ovo pa kada bih kupila polovno vrlo verovatno bi to moglo i da ne radi uopste, a ja ne bih primetila :).

    CB999622-5F4C-42CA-85D8-8F8D88474808.jpeg

    D4D2D054-6A8E-498E-B4BD-DC7E6E3C704C.jpeg

  4. Treba mi pomoć oko izbora zvucnika. U pitanju je dnevna soba od oko 25m2, trenutno od opreme imam samo gramofon denon dp 300f koji ceka zvucnike da bi se koristio :). Muzika koja bi isla je rep, soul, punk... 

    Htela sam kupiti kanto yu 6, ali kada sam cula uzivo nije mi se svideo zvuk previse je tanak. Za sada se razmisljam oko elac debut b6, ali bih mozda pre nekog lepseg dizajna. Meni se npr svidja dizajn Marshall zvucnika, ali pretpostavljam da oni nisu bas sjajni?

    Trazim bookshelf zvucnike u cenovnom rangu 500-700e za par.

    I posto se ne razumem bas tehnicki kako sve to funkcionise da li bi mi trebali i kablovi pored toga koje bih morala da kupim da bih mogla da povezem gramofon i zvucnike?

    s obzirom da nemam za sada neku veliku kolekciju ploca da li bi mi trebao neki risiver kako bih povezala zvucnike i spotify npr? I koji preporucujete?

    hvala najlepse :)

     

×
×
  • Create New...