Jump to content


Djodjara

Članovi
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Djodjara

  1. Kapiram, da. Moj paket mislim da nije za carinu, jer ploca plus obican Royal Mail shipping ne prelaze, ako je i dalje 50 eur granica, mada ko zna vise. Svakako su mi vratili pare, pa cu naci nesto zamensko i uzeti posiljku sa trackingom da vidim kuda putuje kroz Evropu.
  2. Da li je neko skoro narucivao s Juno-a? Nisam od njih nista kupovao neko vreme zbog duzine isporuke, rekoh mozda se nesto promenilo, ali jok. 7 nedelja je proslo, cimao korisnicku sluzbu, vratili mi novac kao kredit na sajtu. Naravno, zbog cene shippinga sam uzeo jeftiniju varijantu bez pracenja, pa me zanima da li je neko od vas placao skuplji shipping sa trackingom i kuda putuje ta ploca kada mi nije ni posle 7 nedelja nije stigla haha
  3. Doneo mi je poštin kurir pošiljku na vrata, naplatili su mi 300 dinara, kao sto rekoše u postu iznad carinski pregled. Tih dodatnih 300 dinara su od skoro uveli, pogotovo ako je paket naručen preko jpc.de, preko Juno-a i dalje bez ikakvih dodatnih naknada.
  4. Onda se nadam postaru ili zutom kartoncetu sutra, mada koliko loseg iskustva imam sa zemunskim postama, ko ce ga vise znati. Hvala za info 🙏
  5. Do kraja meseca ce valjda da je "otpreme"
  6. Mislim da je generalno problem u UK zbog silnih strajkova i praznika, narucio sam plocu preko Juno-a 10.11., nikad nije stigla, reklamirao sam posle 6 nedelja kako su mi i rekli, refundirali novac i to je to. Juno definitivno ide na dno liste, za sada jedino sa jpc.de nije bilo problema, vinyl-digital.de je bio odlican dok nije podigao shipping za Srbiju na 18,5 €, grooves.land je zanimljiv jer im je "besplatan shipping", cene malko vise, ali se za koji euro dole i isplati kod njih naruciti.
  7. Svratih juce na berzu. Ono sto mi je zapalo za oko je to da bi izlagaci mogli da prosire zanrovsku ponudu.
  8. Da li je neko juce posetio Berzu ploca u Kuglasu?
  9. Najnizi shipping je trenutno na vinyl-digital.de (naravno ako je u pitanju 1LP, vec na 2LP postaje skuplje), a na grooves-inc.com je besplatan preko 20 evra, mada su i cene malo jace.
  10. Nisu samo preprodavci poludeli sa cenama, vec i ove "zvanicne" radnje nas deru po usima, jeftinije da se poruci online sa sve postarinom nego kupiti u Mascomu ili u Sremskoj u Vulkanu. U Anti Shopu i Yugovinylu su cene isto dosta jace, nazalost.
  11. Hvala puno svima Definitivno cu prvo kontaktirati Tomu sa KP, a ako jos nesto nadjem postavicu link ovde.
  12. Vidim da ima to dosta da istrazuje, a pre svega slusa i uci od iskusnih clanova foruma. Posto sam i dalje u nedoumici, ako neko poznaje/moze da preporuci pouzdanog prodavca iz Beograda zbog licnog preuzimanja, bio bih takodje zahvalan.
  13. Meni je zapravo sto zbog foruma sto ovako Pro-Ject zapao za oko, deluje mi da je skroz dobra investicija za pocetnika https://www.player.rs/artikal/pro-ject-primary-e-black-om-nn A sad, posto sam vec podosta i zbunjen, na kraju cu u Gigatronu uzeti AT-LP2X za 25 hiljada
  14. Daska odlicno izgleda moram priznati
  15. Hahaha nisam kupio, hvala na pitanju, na kraju cu se zadovoljiti novim gramofonom na rate Ali uzivam u otkiravanju novih informacija u ovoj temi, slobodno nastavite
  16. Ovi polovni Technics su mi se dopali jer imaju pitch control, ali da kao sto rece kolega forumas @sondek iznad , novo je novo. Nazalost, takav je budzet da nista vise od cenovnog ranga (koja hiljada gore dole je ok) sa Pro-Ject (https://www.player.rs/artikal/pro-ject-primary-e-black-om-nn) za sada se ne moze izdvojiti. Ako neko ima jos neki savet, samo izvolite
  17. Verujem da je ovo pitanje vec vise puta postavljeno, ali obzirom da sam kao i svi u ovom delu foruma laik sto se gramofona tice, voleo bih da mi neko da lep savet. Nemam bas neki budzet, pa sam kontao da je ovo neka najbolja investicija za pocetak. Polovni: https://www.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni/technics-sl-bd22-belt-drive-nova-igla-nov-belt/oglas/115782653 https://www.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni/technics-gramofon-sa-stroboskopom/oglas/115726201 https://www.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni/gramofon-technics-sl-d20-direct-drive-i-pitch-do-10/oglas/116248952?filter_id=110419535 Novo: https://www.player.rs/artikal/pro-ject-primary-e-black-om-nn Hvala unapred na svakom savetu, zaista ce znaciti.
  18. Samo da ljudi u Srbiji ne pocnu lazno da prijavljuju kako ploca nikad nije dostavljena i traze novu ili novac nazad (kao sto je slucaj sa AliExpress-om).
  19. Kupljen jos jedan vinil preko Juno-a, ovog puta ekspresno dostavljen, narucen 12.04, stiglo juce.
  20. Sa shippingom je bilo 24 funte, tako da pretpostavljam zbog toga nisu nista dodatno naplatili.
  21. Stigla je ploca sa Juno-a, 15 radnih dana je trebalo, nisan platio nikakve carine, pdv i ostalo.
  22. Vazi. Nadam se do kraja nedelje da ce stici.
  23. Narucio sam plocu sa Juno-a 14.03. jos je nema, nadam se da ce ove nedelje stici.
  24. Pojavio se Tidal na app store-u u Srbiji
  25. Istina, usluga im je dosta sporija nego kad su u pitanju drugi sajtovi. A posto sam tek od skoro u celoj ovoj prici, tek se polako upoznajem sa terminologijom, pootovo kada su u pitanju ostecene ili iskrivljene (warped vinyl). Mislim da mi je skoro svaka ploca koju sam narucio sto iz inostranstva, sto odavde (mascom, metropolis) malko iskrivljena, opet nisam siguran i da li je to i negde normalno, kazem mlad sam u svemu ovome, ali nikad nije kasno nauciti.
×
×
  • Create New...