Jump to content


Isailovic

Novi članovi
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Isailovic

  1. Ajmo ozbiljno pitanje je za sve kolege. Koja je tržišna cena neke ploče? Moje mišljenje, kojim se rukovodim kad nešto ponudim (uzmem u obzir i količinu raspoloživih naslova), je statistika Discogsa. To je jedini reper za koji možemo da se uhvatimo jer drugi javni ili polujavni ne postoji. Bar ne za nas smrtnike. Rekla kazala sa trgovcima na berzi ili u direktnom kontaktu ne računam. Može biti ali ne mora da znači. Kad su zadnji put prodati Partibrejkersi 2 i da li su ikada za 150e? Ne poznajem nikog ko je dao tolike pare. Haustor - Treći svijet? Registrovanih komada preko 170, u ponudi 3, cene od 70-165 Marim ja? 1k? mnogo je kume, ali spram 38 registrovanih i u tom trenutku ni jedne u ponudi možda i nije. Neko će ponuditi 500-600 i pazariti. Teško da će biti reizdanje Marim ja, dok se Haustor očekuje ubrzo. Onda će se cene Haustora srozati. Ulaganje u Marim ja može biti isplativo iako ih sigurno ima kojekude još.
  2. A da zamolimo g.predsednika da limitira cene ploča?
  3. Koliko treba, svaja radi u fabrici papirne galanterije:)
  4. Ćao, ok lud za ovaj album, delovalo je u prethodnom pisaniju da sam uopšte "lud". Apsolutno je svaka cena odmerena višestruko, ne želim ni da oderem a ni da dam budzašto ploče. Što sam mislio pokloniti, to sam obavio, jedino ako se pojavi neko od čerkinih drugara da su zainteresovani mogu dobiti nešto od naslova predviđenih za prodaju. Moram sad naširoko, ali u trenutcima formiranja cene za Marim ja, postojale su dve u ponudi. Obe Discogs, u Hrvatskoj VG+/VG+ skoro 700e i Makedonče momče 999e. Obe nestale iz ponude za dan-dva. Prodate ili povučene? Nemam pojma, nema ih u statistici, možda su ljudi dobili ponude koje se ne odbijaju pa obavili mimo Discogsa. Ja sam tako kupio sigurno 10-15 ploča. Ali odoše sigurno za veće pare nego što sam ja tražio. Pre licitacije, dok je stajala na Kupindu, imao sam dogovorenu prodaju za tu cenu, međutim čovek je odustao zbog smrtnog slučaja kako je rekao. Ne bih se više pravdao Eh da, stajala je mesecima za 27000 I da napomenem, koliko sam upućen, 300e sa Limunda za Marim ja nije isplaćeno! Da završim, svi mi bi voleli nabaviti ploče jeftino ali sad je to prosto nemoguće, svi imaju internet i pozivaju se na Discogs. Ne vredi objašnjavati koliko košta prodavca kad proda ploču preko Discogsa, pa Paypal i banka, još ako se koja zagubi... lele. I već par nedelja Carina vraća pošiljke sa pločama sa obrazloženjem da je to "trgovačka roba"???? OK, nastavljamo, izvinjavam se ako sam smorio
  5. Apsolutno se slažem, ali komentar kolege nije vređanje?
  6. Poštovanje svima! Obzirom da sam prozvan sa više strana, da se priključim diskusiji Pratim vas povremeno @Milos Što lud? Cene? Licitirati ili ne vaša je odluka. Ne moja. Ja nisam trgovac, niko ne stoji iza mene da pumpa cene. Godinama sam skupljao i mazio i pazio moje ploče. Rešavam višak i duplikate, a ako se omrsim.... super. A tržište određuje cene, slobodno kupite na drugom mestu. A izvori presušuju. Nadam se da se ubuduče nećemo vređati. @CA-RIA Hm, iskustvo. Nada. Verovatno me poznajete pa smatrate da možete komentarisati takve stvari. Svi se nadaju nekoj dobroj prodaji, kako ovde po oglasima, tako i napolju. Što da ne, posebno za jako retke naslove. Slučajno sam naleteo i na neke vaše Najbolje prodaje sam baš imao sada kada su buđelari stisnuti. Ima i zadovoljnih kupaca, pretpostavljam i onih drugih. Čak i ovde na forumu, Veliki pozdrav svima!
×
×
  • Create New...