Jump to content


brkajlo

Novi Ĩlanovi
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

brkajlo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nije skrivena kamera. Hahahahaa. Visokotonac sam isprobao tako sto sam ga spojio na pojacalo koje sam odvrnuo tek toliko da se jedva cuje. Posto je visokotonac od 8 oma ne bi trebalo da mu bude nista jer je i pojacalo 8-16 oma. A i nije mu bilo nista. Prvi putsam uradio da vidim jel je ispravan on ili skretnica. Kad sam ga prikacio na utisan zvuk davao je zvuk, kad sam ga vratio na skretnicu nista. Onda sam to jos jednom ponovio da se uverim i visokotonac je opet davao zvuk. Znaci da skretnica ne propusta zvuk na njega. Pa sam bio u nekoj ideji da kad vec skretnica ne radi probam napraviti trosistemca sa skretnicom od 100w, jer mi se nudila. A i mislio sam da mozda moze ta kombinacija da malo obogatim zvuk sa srednjotoncem od 30w 8 oma. Ili staviti skretnicu od 60w dvosistemsku, jer je najlakse jedno skloniti drugo staviti. Ali vidim da je najbolje po savetu staru popraviti.
  2. Onda stara skretnica ide na popravku. Sto kazete, ne kvariti ono sto valja. Visokotonac sam spojio bez skretnice i on radi, kad ga vratim na skretnicu cuti. Hvala na pomoci i sugestiji.
  3. To onda znaci da skretnica verovatno ne bi davala zvuk koji treba jer je prejaka. Jos jedno pitanje, da li bi skretnica od 60w 4-8 oma dvosistemska radila posao. Jer realno bilo bi mi lakse da u ovoj situaciji samo zamenim skretnicu. A u situaciji da je popravljam morao bi dati nekome strucnijem. Hvala na brzom odgovoru.
  4. Pozdrav. Prvi put postavljam pitanje jer ne mogu da nadjem odgovor. U mojim dvosistemskim kutijama je riknula skretnica. Imam pojacalo pionir 2x30w 8-16oma, kutije su dvo sistemske sa zvucnikom woofer od 30w 8 oma i visokotonac 20w 8 oma. Prijatelj mi nudio ispravnu trosistemsku skretnicu za maksimalno 100w, sto na skretnici samo i pise da je max 100w i 4-8 oma. Pitanje je, da li mogu da u moje kutije ubacim srednjotonac od 8 oma i da iskoristim te skretnice. I da od mojih dvosistermskih napravim trosistemske. Iako je skretnica max do 100w a moje kutije su 30w, da li ce skretnica raditi svoj posao.
×
×
  • Create New...