Jump to content


Baja

Novi članovi
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Baja

  1. Pozdrav svima. Pre par dana mi je stigao SUB iz naslova. Povezan je na Cambridge CXA61. Čitao sam uputstvo, ali nisam baš načisto kako bi trebao da se podesi. Status sam postavio na on, taj deo je jasan. Volume line je na 9h.Volume speaker ne bi trebao da je bitan. Podešavanja vezana za LOW-PASS mi nisu baš jasna, kao ni ovo EQ i PHASE. Ako ima neko volje i znanja da mi objasni čemu zapravo služe sva ova podešavanja. Unapred hvala.
  2. Baja

    Tv 55 inca

    Planiram kupovinu OLED 55''.Vidim da je prošlogodisnji model Sony KD55A8BAEP na lepom popustu(oko 188000 dinara) u jednoj radnji. Mislite li da je ovo dobra kupovina za taj novac.
  3. Baja

    KEF Q750

    Samo da javim da sam na kraju uzeo Dali oberon 7. Slušao sam i Elac DFR 52, meni to zvučalo dosta slično. Na posletku ne smem ni da kažem šta je prelomilo. Hvala puno ljudima koji su se potrudili da pomognu savetima.
  4. Baja

    KEF Q750

    Ako sada kupim par zvučnika i stereo pojačalo, da li na stereo pojačalo mogu kasnije da dodam i sub?
  5. Baja

    KEF Q750

    Uzeo bih nove zvučnike, ne bih rizikovao sa polovnim. Hvala na pomoći, znače mi preporuke koje sam dobio. Pravim neki uži izbor, pa ću da izaberem. Ovaj Kef iz naslova(108000din), FOCAL CHORA 826(107000din), Dali oberon 7 (108000din),Monitor Audio Bronze 500 6G(108000din). Cene su izjednačene, pretpostavljam da su ista klasa. Teško ih mogu čuti sve na istom mestu. Ima li još neka preporuka, Jel neko već slušao i upoređivao neke od ovih modela?
  6. Baja

    KEF Q750

    Danas okruglo godinu dana od kada sam rešio da kupim zvučni sistem. Kako mi čitanje po netu nije mnogo pomoglo. rešio sam da priznam da ja u principu pojma nemam i da mi treba pomoć nekog ko ima. Prvobitni plan je bio da kupim AV reciver pa da kupijem zvučnike, ali koliko sam razumeo bolje je početi od kvalitetnih zvučnika. Dnevna soba je 3.5m x 7.5m, dakle pravougaonik. Slušao bih radio, Tv sa Sat recivera, muziku sa NAS-a i pogledao neki film povrtemeno. Prvobitno je budžet bio oko 1000e, ali kako stvari stoje moraću toliko dati samo za par zvučnika. Plan je da uzmem KEF Q750, pa da prilikom preuzimanaj čujem kako zvuče na nekoliko AV recivera i onda za par meseci kada se oporavim finansijski i supruga zaboravi koloiko sam novca potrošio na zvučnike kupim i AV reciver za koji se odlučim. Da li su ovi KEF dobar izbor, ili ima neki bolja kupovina za iste ili još bolje manje novce? Jel izvodljivo da ih uparim sa nekim 5.1 reciverom pa da mogu kasnije da pravim neku kućni bioskop varijantu, ili da idem na neki stereo AV reciver?
  7. Pozdrav svim članovima, zovem se Radovan, Dolazim na forum godinama, anonimno do sada. Vreme i novac nisu do sada dozvoljavali da uđem u svet kvalitetnog zvuka, pa sada hvatam zadnji voz dok nisam počeo da gluvim, mada moj supruga tvrdi da već jesam.
×
×
  • Create New...