Jump to content


Scooby Doo

Članovi
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Scooby Doo

  1. Hvala drugar. Da li znai neko važi li ovo samo preko SBB ili je isto ako se registrujem regularno preko Tidal-a?
  2. Poštovni prijatelji, imam par pitanja vezano za Tidal. Našao sam 5 drugara i trebalo bi da napravim Tidal Hi Fi Plus Family paket pa me interesuje nekoliko tehničkih stvari, pa ako neko zna bio bih zahvalan ako pomogne. Da li je bolje da pravim porodicu direknto preko Tidal aplikacije ili preko SBBa? Ima li neke razlike u tome da ako nekim slučajem neko odustane ili svi odustanu od placanja, da li sam vezan nekim rokom koliko paket mora da se plaća,? Kada uđem u proces registracije , šta mi je potrebno od drugih članova porodice, samo njihove mail adrese ili im ja na neki drugi način pravim naloge? Imamo il neka ograničenja ili svi imamo svoje zasebne plejliste i sve ostalo, i možemo svih šestorica da slušamo u isto vreme? O ovome se više puta pisalo ovde ali eto ako ima neko raspoložen mogao bi opet da potvrdi iz iskustva. Naravno svi smo na 6 različitih adresa. I glasačih i IP. Može li se ipak desiti da Tidal jednog dana kaže "Ehej vi niste familija, ne živite pod istim krovom", i da ugasi ostatak porodice. Pretpostavljam da je to rizik u koji svi ulazimo, ali bih trebao o tome da obavestim druge članove porodice, pošto sam ih teškom mukom našao. Imao je klinac sa Netflixom neko takvo slično iskustvo pre neki dan. I na karaju meni najvažnije pitanje. Nas je 6orica u porodici, a nas dvojica imamo strimere. Šta se dešava kada strimer registrujemo na Tidal. Ne treba mi da u isto vreme slušam i na telefonu i na strimeru, ali može li tu da bude neki problem zbog registrovanja dva uređaja na jedan nalog? Hvala svima koji bilo šta odgovore, svaki dodatni savet kod registracije porodice rado ću saslušati. Ako iz nekog razloga nije lepo pričati o ovome ovde na forumu, molim moderatore da poruku izbrišu, a ako mi neko na PM odgovori, hvala mu.
  3. Hvala svima na odgovorima. Video sam i ovaj pro plus ali on je vec 250 eura. To protezanje ne znam ni sam koliko je pametno. Da strimer bude skuplji od pojacala. Zato sam i pitao za ova dva modela, mini i pro, i da li tu mogu da osetim neku razliku u zvuku bez DAC-a i budženja. Naravno, apsolutno sam svestan i ne očekujem spektakl za taj novac. Razmisliću još koji dan, ako neko bude imao kakav savet rado cu saslušati. Hvala vam svakako svima još jednom.
  4. Dragi prijatelji, imam pitanje. Wiim mini ili Wiim pro? Koristice se iskljucivo kao strimer sa telefona, bez budženja i kablova. Internet radio i Tidal HiFi Plus uglavnom. Sve to se kači na Kenwood KA 5500 + Dynaco a25. Interesuje me ima li logike davati 50 eura više za pro verziju i dobija li se tu šta na kvalitetu. Hvala.
  5. Eto. 😶 Gde su vrata? Sam ću da izađem.
  6. Pre svega hvala na odgovoru. Ja koristim yamahin wxad 10 strimer već par godina a ovaj tražim za ortaka. Obojica smo stari skupljači ploča i diskova. Dugo nismo priznavali ništa drugo sem takvog načina slušanja muzike. Ja sam prvi poklekao a on se još bori, mada vidim sad kao kaže i nije loše. Tako da, verovao ili ne za DAC znam samo kao neku definiciju "digital to audio" konverter. Nikad ga nisam ni video uživo. Imam samo neku predstavu šta je. O DIY da ne pričamo. Ne znam dal bih običan DAC znao da nakačim na strimer. Pročitao sam sve tvoje upise na temu što ovde što na Yu3 ali veruj pola mi je kad da na latinskom pišeš. Ali da ne snižavam nivo diskusije, samo ću ti se još jednom zahvaliti. Sve najbolje!
  7. Ajrone,vidim da si u materiji pa da pitam za savet. Izbor se sveo na tri strimera. Ovaj Icy Box o kojem pričaš, Arylic S10 o kome si već pričao ili Wiim mini Airplay2 (ako imaš neko iskustvo sa njim). Ako ima neki četvrti rado ću te poslušati. Ili nekog drugog. Znači, to je taj budžet. Sve to ide na Kenwooda KA 5500, sa androida i eventualno laptopa. Bez budženja, kablova i eksternih dakova. Sguzice da može da se vrti preko neke aplikacije. Najviše Tidal i radio stanice. Prioritet je naravno kvalitet zvuka, koliko je to moguće. Ako još neko ima neki savet rado ću ga poslušati. Hvala u napred!
  8. Za tunemymusic mi je forumas ivanp već odavno baš na ovoj temi otvorio oči Što se muzičkih kataloga tiče shvatio sam da se jednostavno ne može baš sve imati. I dalje ostaje dosta. Kao što rekoh već sam kotistio 6-7 tromesečna family USA naloga. Ja sam i tu gubio neke albume, neke sam i dobio. Dal to ima veze sa američkom državom u kojoj nalog registrovan, autorskih prava il šta već ja ne znam. Da ne širim tu temu pošto se ne razumem. Hvala svakako na odgovorima.
  9. Hvala dobri ljudi. Takođe sam godinama bio član neke usa familije. U stvari više njih (čitaj uzimao sam one alijeve tromesečne naloge za male pare). Ali sam registraciju naloga morao da radim uz VPN. Ako sam vas dobro shvatio vise to nije potrebno.
  10. Pozdrav dobri ljudi, imam dva pitanja za vas. Hteo sam sa par drugara da napravimo Tidal hi fi plus family nalog pa me nešto interesuje. Radi se o ovoj regularnoj sbb ponudi. Prvo, jedan od ortaka zbog posla bar 6 meseci provodi u Grčkoj. Da li on ispada iz priče, pošto mu upravo dole više treba Tidal? Drugo, citao sam nešto po netu pa dal sam glup il ne razumem engleski dovoljno al nikako da shvatim. Jel korisnici family paketa koji naravno ne žive na istoj adresi imaju neka ograničenja u odnosu na normalne singl pakete. Ovde mislim u odnosu na playliste ili broj korisnika koji koriste tidal u isto vreme. Da lepo formulišem, da li ima nešto što treba da znam kao korisnik family paketa a što mi moze praviti problem kasnije? Hvala u napted na odgovorima.
  11. Hvala na odgovorima. I na kraju, kad sam već sve pitao, ima li neke razlike ako femili hi fi paket uzmem regularno preko njihove ofišl aplikacije il mi je lakše/jeftinije da se ide ova varjanta preko sbb-a? Njihov sam korisnik.
  12. Uh pa lepo, a da li taj jedan član sa svojim mailom i passom može da registruje više uređaja, tipa telefon, komp i strimer? Nije mi važno slušanje u isto vreme na više uređaja. Hvala drugar na odgovoru.
  13. Da li može neko, bio bih zahvalan, da mi pojasni kako funkcionišu family paketi na ovim striming servisima. Kapiram da na svim to funkcioniše manje više isto. Konkretno me interesuje Tidal Hi fi family paket. Koja je razlika ako sam deo familije u odnosu na regularan tidal hi fi. Pretpostavljam da kao deo femilija imam neka ograničenja ali koja? U principu šta bih trebao da znam kad ulazim u familiju, eto. Pokušao sam ovde da nađem nešto na tu temu ali nisam uspeo.
  14. Taman mi ističe za 10ak dana pretplata kod kineza pa cu da probam. Hvala i sve najbolje!
  15. Tako je. Međutim moje poznavanje materije je toliko jadno da sam ja mislio da tunemymusic ima veze sa apple uređajima i itunes-om. Toliko o meni. Iz nekog razloga sad sam prvi put probao transfer i kad sam video da šljaka mojoj sreći nema kraja. Inače kad sam se već javio da postavim par verovatno podjednako pametnih pitanja. Bio sam rad da kao korisnik sbb usluga iskoristim ovu njihovu Tidal femili hi fi ponudu i da pređem u normalne korisnike Tidal-a da izbegnem ovo cimatanje. Međutim ovde, il sam vec negde na drugom mestu procitao, muzicka ponuda za nase trziste je poprilicno slabija u odnosu na nor USA. Da li je ta razlika baš toliko dramatična? Drugo, kakva je razlika kada bih uzeo paket preko SBBa i kad bih isao normalno preko Tidal aplikacije? I na kraju, ja koristim onaj narodni spotify i neki Tidal HiFi koji vec godinu dana za 3-4€ za 3 meseca uzimam preko Aliexpressa (USA nalog), ali naravno stalno dobijam drugi nalog pa gubim plejliste i favorite. Zato sam i mislio da pređem kao čovek na ovu domaću femili ponudu pa i neka bude nesto malo skuplje. Ali ako je ponuda losija uz ovaj tunemymusic mozda bolje da jos malo sacekam? Eto, ako neko ima savet bio bih mu zahvalan.
  16. Au dobri čoveče koliko mi je ovo trebalo.
  17. Net je ok. Klasika sbb, radi lepo po nekad na kratko zabode. Opet kazem sve ostalo radi super. Do pre dve veceri i Tidal radio odlicno. Elem, da više ne gušim temu sa mojom problematikom, valjda ce se srediti. Što se Spotifaya tiče koristim ga dosta duže. Za neku varjantu blutut zvučnik u prirodi i to super je. Al kad se to sve veže na pojačalo dal komp il strimer, Tidal neuporedivo bolji. Što se kataloga tiče, sem Neil Younga kojeg ja ne nađoh na Tidalu sve ostalo je bar u mom slučaju isto. Ako vec koristis Tidal mislim da nećeš videti neki boljitak sa Spotišom. U svakom slučaju, što se mene tiče, kad sam shvatio da nikad neću uspeti da kupim sve diskove i ploče koje želim Tidal preko strimera mi je bilo prijatno iznenađenje.
  18. Dobro bre ljudi pogrešio sam, pročitao sam Sbb Tidal, ne moramo me odmah spaliti na lomači za dobrodošlicu na forumu. Nego, da li može da bude do tog kineskog naloga?
  19. Hvala na odgovoru. Ne znam, nisam pametan. Radi pola godine bez problema, zabode tu i tamo vetovatno zbog neta, al se odmah reši. Ovo sad je zabrinjavajuće. Mislio sam da je mozda do strimera, ali sve ostalo radi odlicno. Probao sam Tidal sad i na telefonu i ista priča. Secka. Al ne secka kao drugaru ab lepo sitno nego baš seče.
  20. Aj da se javim kao dežurni baksuz, meni opet večeras secka Tidal.
  21. Ufff. Pročitao sam SBB. Oprostite, pod pritiskom sam.
  22. Nisu još stratovali, očekuju ovih dana da krene. Teta koja se javila na telefon kaže da još ne znaju kakvi će uslovi biti.
×
×
  • Create New...