Jump to content


Korto Malteze

Novi članovi
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Korto Malteze

  1. odlican je. hvala na preporuci.
  2. Pretpostavljam da se ide na polovnu varijantu? Mislim da je ova tema treba da bude u "Sta da kupim".
  3. Da, jesam... WHARFEDALE EVO 4.4 i FOCAL CHORA 826. Dobri su, ali mi je to u ovom trenutku skupo. Ne bi previse da komplikujem, ovo mi zvuci dobro i nadam se da cu biti zadovoljan.
  4. Upravo sam poslusao DANON DRA-800H sa Q ACOUSTICS Q 3050i. Zvuci odlicno i vise mi se svidja od kombinacije od pre neki dan. yamaha kao pojacalo mi se isto svidelo, ali nijedan par zvucnih kutija mi nije ovako prijao kao ovaj QA. Iako mi je ova kombinacija malo van budzeta, verovatno cu se odluciti za nju.
  5. Otici cu u narednih par dana da poslusam ovaj DENON. Predlozili su mi da uz njega cujem i zvucnike Q ACOUSTICS Q 3050i ili FOCAL CHORA 816. Pitacu da li imaju te Wharfedale EVO 4.2. pa cu da javim utiske. Kakvo je misljenje o PSB Alpha T20? Da li ima neko iskustva? Meni su se dostav svideli uz Yamaha pojacalo, a dimenzije su im znacajno manje od ostalih podnostojecih zvucnika.
  6. Proverio sam, vrata će moći da se otvaraju. Inače se jako malo i koriste. E, sad... taj veći razmak između zvučnika (3.3m)!? To baš i ne mogu da rešim. Da gledam neke "bookshelf" zvučnike, ali ne verujem da oni mogu da pokriju ovoliku prostoriju, ili jače podnostojeće!?
  7. Evo ja se konacno prosetao i poslusao sam par pesama na Yamaha R-N602 uz CANTON Canton GLE 476.2, PSB Alpha T20 i Jamo Concert C 95 II. Malo mi probija budzet, ali dobro. Sto se tice pojacala, tu sam prezadovoljan. Ima sve sto mi treba. Koje zvucnike... pojma nemam, iskreno. Ova tri para sto sam cuo u radnji zvuce super, opet u zavisnosti od muzike koju sam slusao, nijanse su u pitanju... jednostavno nemam iskustva. Jamo mi je malo glomazan, ali dobro zvuci. Nisam imao zivaca da cujem i Monitor Audio, ali mozda i to ukljucim u odabir kada dodje do konacne odluke. Plan mi je da poslusam i DENON DRA-800H, eventualno neki Marantz... uz neke zvucne kutije Q ACOUSTICS, KEF, WHARFEDALE... Ne znam kako se vama cini, da li se krecem u dobrom smeru? Kao sto rekoh, dnevna je oko 25m2 i deo gde bi zvicnici i pojacalo bili pozicionirani izgleda ovako. Rastojanje izmedju zvucnika bi bilo oko 3.5m (obelezeno crvenom), dok bi pojacalo ubacio pored TV.
  8. Hmm... razmotricu i ovu opciju. Mada u dnevnoj sobi imam prostora za risiver i podnostojece zvucnike.
  9. Hvala svima na komentarima. Posvetiću se potrazi u narednom periodu malo detaljnije, a svakako ću da odem u prodavnica i poslušam to šta se nudi. Informativno sam sam se već raspitivao i u ovom cenovnom rangu prodavac mi je toplo preporučio Yamahu R-N602 sa Monitor Audio Monitor 200 (mislim da su ti). Takodje mi je rekao da ce uskoro da dobiju jos nesto novije, pa da se javim. Kako sam poprilicno laik u ovoj oblasti moracu da vas malo gnjavim, a i da "guglam".
  10. Pozdrav svima. Zovem se Dusan, stavio sam nadimak Korto Malteze (eto tako, volim stripove). Muziku volim da slusam, jako. Cesto visim po svirkama i koncertima. Naalost do sada sam muziku slusao uglavnom na mini-linijama, slusalicama i laptopu. Resio sam da udjem malo u ovaj Hi-Fi svet, kupim risiver i zvucnike za pocetak, pa se nadam da cete mi biti od pomoci vasim savetima i komentarima. Unapred se izvinjavam ako odvalim neku glupost, jer sam zaista amater sto se tice Hi-Fi opreme.
  11. Pozdrav svima! Molio bih za pomoc oko odabira stereo risivera i zvucnika. Dnevna soba je oko 25m2. Nisam nesto zahtevan korisnik. Bitno mi je da risiver ima Wi-Fi vezu da mogu da pustam radio stanice preko neta, web stimer plajliste i sl. Svakako bih ga povezao i na TV, a mozda bi kupio neki CD player jer imam poprilicnu kolekciju CD-ova. Mnogi mi preporucuju i gramofon, ali polako. Budzet mi je do 1000 evra (za neku preporuku i mozda neku stotinu vise). U nekoj radnji su mi preporucili Yamaha R-N602 uz neke Monitor Audio ili Jamo zvucnike (~1000 evra). Danas sam video neki stereo paket na akciji ONKYO TX-NR474 + WHARFEDALE D330 za 700 evra. Da li je ovo OK prica ili imate neki drugi predlog? Ne moram da napomenem da nema nikava iskustva sa Hi-Fi pricom. Unapred hvala.
×
×
  • Create New...